anna_sla 27.08.07, 15:16 Taki pomysł zaproponowała babcia, ale obawiam się, czy dziecko się nie wystraszy. Podczas zwiadów pod kinem dowiedziałam się, że ostatnio wybiegła z kina mama z rozwrzeszczanym z przerażenia 3,5-latkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonas74 Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 27.08.07, 15:28 TAK. Myśmy byli na Franklinie i Maciuś zachowywał sie rewelacyjnie. Jest strasznym wiercipiętą, a w kinie dzielnie wytrwał i z wielkim zainteresowaniem wpatrywał się w ekran. Faktycznie z kina wyszliśmy z wielkim, histerycznym płaczem, ale to z powodu, że baja się skończyła Najważniejsze jest wcześniejsze nastawienie dziecka, co go może spotkać oraz wybór odpowiedniego filmu. Życzę powodzenia i oczywiście oczekuję na relację po powrocie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stachowiaka Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 28.08.07, 09:18 My byliśmy w kinie z nasza mała na Franklinie i byla zachwycona, teraz wybralismy sie na "Na fali" i bardzo sie jej podobało czeka na nastepny film. Odpowiedz Link Zgłoś
marioladabr Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 28.08.07, 14:11 Ja ze swoim byłam dwukrotnie. Raz jak nie miał trzech lat w kinie 3D i mały był zachwycony. Drugi raz wybraliśmy się na shreka trzeciego i Pędrak się trochę nudził... Myślę, że jak repertuar będzie odpowiedni to Pędraczek się nie wystraszy i będzie zachwycony "dużym telewizorem". Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla wow, udało się!! 29.08.07, 22:21 naprawdę się bałam, bo ona do tych nadwrażliwych należy. Musiałam ją więc odpowiednio przygotować, pokazałam jej najpierw w internecie zdjęcie sali kinowej, gdzie jest ekran, krzesła itp. Potem tłumaczyłam, że przed bajką na chwilę robi się ciemno a bajka jest głośna itd. Kiedy już usiadłyśmy (luuzik) znów chciałam jej przypomnieć, że zrobi się ciemno, delikatnie jej to tłumaczyłam, a ona biedna chwilę drżała, nie wiedziała czego ma się spodziewać. A kiedy już to nastąpiło i włączyli bajkę to kamień jej z serca spadł. Wybrałyśmy się na Franklina, stwierdziłam, że jak na pierwszy raz to musi to być coś takiego łagodnego.. Wytrwała godzinę, ran na fotelu raz na moich kolanach i tak kilka razy, te chrupki jej nie smakowały a potem to już wszystkie były bee.. ale ostatnie 20 minut to musiałam ją już zabawiać i tak prawie nie oglądała, łaskotałam ją delikatnie, robiłam hopa hop. Wtuliła się zrezygnowana a i tak nie chciała z kina wyjść jak się bajka już skończyła ;P Tak, że śmiało mogę uznać, że to podejście zostało uwieńczone sukcesem )) Tylko jak to teraz wytłumaczyć babci, że poszłyśmy?? Sama zrezygnowała, bo wystraszyła się, że Magda się zlęknie.. Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: wow, udało się!! 26.09.07, 17:29 bylismy na pingwinach na fali i na takim filmie o chlopcu bejsboliscie. Kuba wytrzymal bez problemu. podobalo mu sie Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka jeszcze nie 26.09.07, 21:46 Antek już by się nadawał, ale Alek jeszcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 27.09.07, 20:33 Jakiś czas temu zabrałam Kornelkę do kina, najka "Na fali". Nie powiem, nawet była przez większą część filmu zainteresowana, ale pod koniec zaczęła sobie łazić po sali. Nikomu nie przeszkadzała, bo ludzi i tak było mało, a po drugie tylko chodziła. nie gadała, nie trzaskałą krzesłami, a zasłaniac nie mogła, bo nie sięgała tak wysoko Na marginesie -strasznie nudny film Odpowiedz Link Zgłoś
monikak14 Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 28.09.07, 08:05 My też byliśmy na "Na fali" A rok wcześniej na filmie "Auta". Różnica jakaś była, ale nie ogromna. Gdyby nie była reklam na początku to spokojnie obejrzelibyśmy cały film, a tak pod koniec było "kręcenie się". A odnośnie stwierdzenia, że film "Na fali" nudny to mam pytanie: surfujesz? Bo spotkałam się z osobami, które same pływają i film niesamowicie się im podobał i takie, które taką formą aktywności sportowej sie nie zachwyciły i film odbierają jako jeden z wielu podobnych (można obejrzeć spokojnie z dzieckiem, ale bez zachwytu). Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 28.09.07, 09:28 Surfuję ..... w sieci Dla mnie był zwyczajnie nudny, starsza corka obejrzała bez zachwytu. Za to "Auta" uważamy za rewelację! Oby trzy! Dziewczynki maglowały swego czasu auta przez miesiąc w ramach dobranocki i oczywiście rzucały potem na prawo i lewo tekstami z bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
monikak14 Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 29.09.07, 08:13 Może więc nie czujemy klimatu "Na fali" "Auta" u nas nadal na topie, tym bardziej, że posiadamy samochodzik z filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: jeszcze nie ale zamierzam isc..zobaczymy jak 30.09.07, 21:55 Chadzamy na poranki do warszawskiej Luny, filmy nico oldschoolowe ale warto, trwają 40 minut, potem są fajne zajęcia dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj02 Re: my chadzamy dość często ;-)) 07.10.07, 15:31 czyli jak czas pozwoli... Pierwszy raz - i to uważam za sukces - Młody miał niewiele ponad 2 latka, wybraliśmy się na AUTA i od tamtej pory bilet do kina jest najmilszym prezentem. To działa zwłaszcza, jeśli w filmie są samochody lub zwierzęta, no i koniecznie musi być z nami brat ). A właściwie to rodzica może nie być, jeśli jest tenże BRAT )) Tak więc zaliczyliśmy już: 1. wspomniane "Auta" - total miłość i zachwyt !! 2. " Tupot małych stóp" - bez fascynacji, dłużyzny były 3. "Pajęczyna Szarlotty" - miłość do filmu przeniosła się na pluszowe świnki, mamy ich już 4 szt. DDD 4. "Na fali" - cyt. będę surfowcem albo pingwinem DDD 5. "Shrek 3" - zachwycił go, jak pozostałe dwie części Teraz w planach mamy "Ratatoule" oraz ten o piłeczce. Szkoda tylko, że taka wyprawa to nie jest mały wydatek; ceny biletów, zwłaszcza weekendowych pozostawiają trochę do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
de_profundis Re: Czy był ktoś z trzylatkiem w kinie?? 07.10.07, 17:51 Zainspirowana Waszymi opowieściami postanowiłam pójść z synkiem do kina, bo odkąd jest przedszkolakiem jakaś się stęskniona za nim czuję. I co się okazało? Że nie ma żadnych propozycji dla dzieci w tym moim "obrzydłówku" no i muszę poczekać na następny przebłysk ochoty zsynchronizowany z repertuarem naszych 3 kin Odpowiedz Link Zgłoś