dizzy10 Co mówią Wasze dzieci? 02.09.07, 18:49 Oczywiście za szybko enter - co mówią Wasze dzieci? Moja w zeszłym tygodniu skończyła 6m-cy i zaczęła na okrągło mówić "tata". Od kilku dni zdarza jej się również powiedzieć "mama", "dada", "nana", "baba". No i jak ją karmię i już więcej nie chce, to oczywiście "ne ne ne". Generalnie mówienie bardzo jej się spodobało i strzela przy tym takie miny (najfajniejsze są takie poważne, tak, jakby nam coś opowiadała), że mamy z mężem niezły ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki hmmm 02.09.07, 19:56 moje dziecię zaczęło niecenzuralnie... pewnego poranka pokonując góry z kołdry na moim łóżku, pośród wielu sylab udało mi się wyłapać "du-pa"... teraz zdarza mu się tatata bababa Odpowiedz Link Zgłoś
aniagryka Re: Co mówią 02.09.07, 20:18 moja ciągle tatatatatatata, chociaz zdarzy jej sie mama, a oprocz tego krzyczy piszczy itd...slodkie to jak nie wiema do niedawna takie warzywko było z Oliwki Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: Co mówią 02.09.07, 20:21 A moja tylko "eeee", "aaa" "nie", "gi" i przy jedzeniu zupki "ammm", . Wciąz czekam na jakieś sylaby w stylu mama czy tata. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Co mówią 02.09.07, 20:46 Ulubione "ne" co interpretuję jako "nie", gówniara juz sie buntuje Często mama, nana i różne zlepki trudne do przytoczenia, ogólnie jest dośc rozgadana Odpowiedz Link Zgłoś
animka2707 Re: Co mówią 03.09.07, 09:51 Tymik przeraźliwie wrzeszczy wyrażając swój bubt, ślicznie piszczy mówi mama baba, maba, bama, buuu, nie oraz gi, i różne śmieszne zlepki sylab których nie jestem wstanie rozszyfrować. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy10 Przesąd 03.09.07, 14:02 Już kilka osób mi powiedziało, że jest podobno taki przesąd, że jak maleństwo jako pierwsze powie tata, to następnym dzieckiem będzie chłopiec. Ja tam bym nie miała nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś
lenka240207 Re: Przesąd 03.09.07, 16:39 Wasze dzieci już mówią? To moje może jakieś "zapóźnine" bo to co z siebie wydaje mową bym nie nazwała )) fotoforum.gazeta.pl/3,0,839031,2,5.html Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: Co mówią 04.09.07, 17:00 A ja słyszałam, że jak najpierw powie tata to będzie miał szczęście w życiu. Tak powiedziała moja teściowa kiedy usłyszała, że uczę małą mówić mama. Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 EDEEE 05.09.07, 12:05 wszelkie odmiany brrrr wrrr prrr nieskoordynowane wrzaski i piski na spacerach, wzbudzajac zywe zainteresowanie przechodniów... sylaba to zbyt skomplikowane dla mego poligloty... Odpowiedz Link Zgłoś