ghi24l 25.09.07, 13:53 Mam takie pytanie po ile kropel tego wibowitu podajecie swoim dzieciom bo zgubilam ulotke?Z gory dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liniosek Re: Vibovit niemowlę 25.09.07, 21:40 ja podawalam,ale w saszetkach jedna dziennie.Nawet nie wiedzialam ze jest tez w kroplach.Obecnie podaje cebion multi w kroplach ( 7 kropli),jest bardzo wydajny,a malej bardziej smakuje niz vibovit.A co do vibowitu to nie wiem ile kropli sie go daje. Odpowiedz Link Zgłoś
kulusia Re: Vibovit niemowlę 26.09.07, 22:19 znalazłam na stronie producenta: "Jeśli lekarz nie zaleci inaczej, lek należy stosować następująco: niemowlęta do 12. miesiąca życia: 2 do 3 kropli (0,08 ml do 0,12 ml) na dobę; dzieci w 2.-3. roku życia: 3 do 4 kropli na dobę; dzieci w 4.-7. roku życia: 5 do 6 kropli na dobę; dzieci powyżej 7. roku życia: 6 do 8 kropli na dobę. Sposób użycia: Lek należy przyjmować podczas posiłków. Niemowlętom i małym dzieciom odmierzoną dawkę najlepiej podawać w łyżce soku, mleka, zupy lub innego pożywienia. zdrowka zycze kulka Odpowiedz Link Zgłoś