anyzcweizd 22.01.08, 15:43 Czy jestem tu sama?? Wczoraj zobaczylam 2 kreseczki. Za kilka dni powtarzam. Mam nadzieje że to sie nie zmieni wg kalkulatora dnia porodu termin mam na 2 października Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filmonrob3 Re: pażdziernika 2008 25.01.08, 14:08 Witam nie jesteś tu sama ,ja dziś rano zobaczyłam upragnione dwie kreseczki , termin z kalkulatora wypada mi tez na 2 października )) Powiedz cos o sobie ? Monika Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 06 pażdziernika 2008 26.01.08, 21:41 a ja na szósty 2008 Pozdrawiam Inka Odpowiedz Link Zgłoś
anyzcweizd Re: 06 pażdziernika 2008 27.01.08, 17:38 Dziewczyny gratuluje 2 kreseczek i czekamy na następne szczęściary Powtórzyłam test i znowu byly 2 W piatek zrobilam bete Takze to juz pewnie na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Re: 06 pażdziernika 2008 27.01.08, 21:11 To wspaniale GRATULUJĘ Ja testów zrobiłam 3 i wszystkie podwójnokreseczkowe ale w tym tygodniu idę do lekarza A jak się czujecie? Ja mam mdłości ale wymioty już ustąpiły, jestem słaba i robi mi się ciemno w oczach jak dłużej postoję, bolą mnie piersi ale najgorsze są wzdęcia ;D Tyle, że taka jestem szczęśliwa, że wszystko to nic...acha i ciągle śpię pozdrawiam Inka Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: witam 28.01.08, 13:41 witam ja miałam lekkie mdłości ale chyba jak na razie odpuściły na razie nic się nie dzieje miałam dziś zrobić betę ale cos nie wyszło z przyczyn technicznych. Dziewczyny czy to nie przesada… mogę dalej chodzić na basen czy to raczej nie wskazane chodzi mi o rożne bakterie i tym podobne zakażenia ... ( we czelniejsze ciąży miała nie wskazane chodzi na basen ale to w 20ty ciąży czy teraz jeszcze mogę czy raczej byście sobie odpuściły )do lekarza idę z 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Re: witam 28.01.08, 17:29 Wiesz, to moja 3 ciąża i liczę, że tym razem musi wszystko być OK więc wolę przesadzać Unikam skupisk prychających i kaszlących, dziś podjęłam decyzję o odpuszczeniu sobie nocnych maratonów filmowych, basenu i roweru, o nartach nie wspomnę. To maleństwo jest warte więcej niż wszystkie moje przyjemności tego świata -nawet kawka poszła w niepamięć (ale myślę o zbożowej Nestle )Kochana jedno wiem: słuchaj siebie ! nie ciotek klotek, mądrych koleżanek (im mniej dzieci mają tym są mądrzejsze ale własnego "głosu wewnętrznego" Pozdrowionka Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: witam 28.01.08, 18:32 Dzięki Iwona , trochę się zastanawiałam czy nie popadam w paranoje ale wcześniejsze przejścia dały mi mocno w kość, wiem ze juz trochę czasu minęło od tamtych wydarzeń (maj) i człowiek zaczyna myśleć inaczej ale tez tym razem chciał bym aby wszystko było ok bez żadnych problemów . Iwonko trzymam mocno kciuki za to żeby tym razem było nam lżej i bezpieczniej dla maluszka Kiedy masz pierwsza wizytę u lekarza ja dopiero 7.02.2008 i nie mogę się już doczekać a z kawa tez zamierzam się pożegnać choć nie mówię ze będzie łatwo Co do basenu to mam wykupiony karnet i trochę mi szkoda ale wiem ze bakterie mogą być bardzo niebezpiecznie a leczenie późnie problematyczne i niestety nie zawsze skuteczne wiec chyba lepiej abym się wstrzymała wiem ze wiele osób pływa ale… Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Re: witam 28.01.08, 23:15 Tak karnetu żal -może obdaruj nim fajnego człowieka taki prezent dla przyszłej cioci lub wujka od maleństwa (będzie jakoś mniej żal). Ja byłam już na wizycie 1 ale lekarka "palpitacyjnie" nie umiała potwierdzić więc w środę idę ponownie do przychodni a 6.02 mam wizytę u lekarza prowadzącego -full wypas Jestem na L-4 bo moja praca należy do niebezpiecznych więc mnie tam nie zobaczą przez najbliższe 9 m-cy albo i dłużej hihihiTak kawymi brakowało ale teściowa zaproponowała mi Nestle zbożową -zapomniałam nazwy-z oporami spróbowałam i wiesz jest smaczniejsza o jeski czego się sobie nie wmówi dla dzieciątka ;D Kawa wypłukuje różności z organizmu więc warto odstawić. A propos łykam już od kilku miesięcy kwas foliowy -Folik, a ostatnio zaczęłam dodatkowo witaminki: Prenatal, pozdrowionka Iwonka (która jutro ma 38 urodzinki-jeski już? Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re: witam 29.01.08, 09:15 Cześć dziewczyny Ja ma termin na 6,więc inka idziemy tak samo do lekarza idę dopiero pod koniec lutego. A kawę pije niestety dalej bo bez kawy nie umiem żyć. Mam strasznie niskie ciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: witam 29.01.08, 10:38 Iwonko w takim razie wszystkiego naj...naj lepszego dużo zdrówka i spokoju , wypoczywaj i ciesz się tymi ostatnim miesiącami ciszy i spokoju ... Super prezent to sobie sama sprawiałaś . Jeszcze raz wszystkiego naj...................... Ja na wizytę idę 07,02 i chyba tez wyląduje na L4 może nie ze względy na prace , bo to praca biurowa ale wiesz mi ze czasami ..... ‘ ale pewni z powodu wcześniejszych problemów z utrzymaniem ciąży wiec jeszcze trochę a potem w domku tylko czy ja się przestawnie a z basenem masz racje daje sobie spokój, nic minie to nie zbawi , wykupie sobie od razu po urodzeniu w ramach rekompensaty Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Pogoda "w ciąży" 29.01.08, 13:34 Dziękuję za życzenia cmok!!! Cieszę się że dołączyły do nas następne mamusie Dziś wstałam o 6.00, bo rodzinka zamówiła mi Mszę św. w mojej intencji (urodzinowo) i dzieciątka ale miałam nudności jak nigdy, oczywiście jak już wszyscy potem "wybyli" do swoich spraw to poszliśmy (z dzidziuchem) spać Tak sobie myślę, że chciałabym już wiedzieć czy to będzie chłopczyk lub dziewczunka, bo wolałabym mówić do brzucholka po imieniu Jakie imiona planujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Pogoda "w ciąży" 29.01.08, 14:35 jak na razie to mam imię dla dziewczynki ale nie wiem czy mój mąż nie będzie protestował Zuzanna on jest raczej bardziej praktyczny i woli się nad tym zastanawiać jak biedzie juz czas ale myślę ze jestem w stanie go przekonać tak jak udało mi się 6 lat temu i nasz syn ma na imię Filip Iwona masz już dzieciaczka czy to będzie pierwsze (domyśla się z wcześniejszych postów ze tez miałaś jakieś problemy wiec jak nie chcesz to nie mów – przepraszam ale to ciekawo ) A co do mdłości to myślałam ze się tylko na de mną znęcają A w czwartek do pracy oj…jak ja dojadę a jadę długo bo aż ponad godzien , oczywiście na stojąc w zapchanym autobusie (( już na samą myśl mnie mdli Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re: Pogoda "w ciąży" 29.01.08, 14:50 Dziewczyny, tak czytam o tych waszych mdłościach i trochę się niepokoje, bo mnie nawet nie mdli. No ale już trzeci test pozytywny, to chyba jednak jestem w ciąży. Brzuch mnie czasami pobolewa, tak jak na @ ale rzadziej i słabiej. Hmmmm, co ja mam o tym wszystkim myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Kari ;) 29.01.08, 16:33 To masz kochane dzieciątko - łogólnie niemęcące Brzuch mnie też pobolewa i dostaje świra, boję się cieszyć a za chwilę na siebie "krzyczę" że mi głupoty po głowie się kołaczą . Lekarz twierdzi, że wszystko to norma tzn, wzdęcia, uczucie rozdęcia itp. przyjemności ;P -może wcześniej tego nie miewałam Kochana najważniejsze, że teścik jest OK !!! Całusy Odpowiedz Link Zgłoś
magda_1974_1 Re: Pogoda "w ciąży" 31.01.08, 17:36 No właśnie,ja też nie mam mdłości????zaczynam mieć kompleksy hahaha! Za to zjadam kanapki z szynką i ogromną górą kapusty kiszonej na wierzchu!A zachcianki kulin.podobno przychodzą trochę pózniej? Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Re: Pogoda "w ciąży" 01.02.08, 14:28 Mnie męczy szcególnie wieczorem zgaga i jakoś tak ogólnie nie jestem głodna Mam za to ochote na ciepłą przegotowaną wodę, na myśl o gazowanej jest mi niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Imiona 29.01.08, 16:37 Ja mam Alicję i Grzesia. Wybraliśmy z mężem (za porozumieniem stron- koniecznym, bo to mąż idzie do urzędu i żeby nie postawił na swoim): Henryk albo Róża. Mnie się podoba dla chłopca bardziej Leon ale Henio może być A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
paulapom Re: Imiona 02.02.08, 08:45 My mamy Lucyna, Kalina, Jadwiga dla dziewczynki a dla chłopaka ja bym chciała Staś ale mąż średnio zadowolony. Wiec dla chłopca będziemy musieli dłużej pomyśleć - szczególnie że już jednego synka mama (JAsia). Odpowiedz Link Zgłoś
paulapom Re: Imiona 02.02.08, 08:47 mdłości też nie mam. Czuje się normalnie tylko częsciej śpiąca. Dokładnie tak samo miałam w pierwszej ciąży. A żeby potwierdzić wyniki testów zrobiłam sobie badanie beta HCG z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
magdus_m Re: pażdziernika 2008 02.02.08, 13:32 Ja tez wg kalkulatora ma na 2października, ciekawe co powie lekarz .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: pażdziernika 2008 05.02.08, 14:31 troszkę nieśmiało ale witam sie z Wami a nieśmiało bo i ta druga kreseczka na teście jakaś taka nieśmiała póki co, jaśniutka ale jednak jest i mam nadzieję, ze nadal będzie Dzisiaj rano testowałam. W czwartek-piątek lece na bete HCG. Termina porodu wypada na 18-10-2008 Mam juz jednego synka (4 latka). Teraz byloby fajnie gdyby byla dziewczynka. Pozdrawiam green Odpowiedz Link Zgłoś
iw80 ok 14 pażdziernik 2008 10.02.08, 21:28 witam. ja też się dopisuję jestem dopiero w 5-tym tygodniu i niecierpliwie czekam na serduszko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_a Re: ok 14 pażdziernik 2008 13.02.08, 15:42 Witam dzis rano zobaczyłam 2 kreseczki. Dalej jestem w ciężkim szoku. Mam już 8 miesięczną córeczkę a to będzie nasze drugie i to dośc szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: ok 14 pażdziernik 2008 13.02.08, 20:03 Również jestem w 5 tyg i za 12 dni idę usłyszeć serduszko........... To będą długie dni......... Odpowiedz Link Zgłoś
inka1970 Re: ok 14 pażdziernik 2008 13.02.08, 20:29 Wspaniale Wiesz to same zalety: masz już ciuszki,wózeczek a dzieci jak podrosna będą się razem bawić i tylko żebyś ty mamusi wytrwała Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś