antusiowa_mama 06.05.08, 11:19 tak mnie dławi jak mam pastę w buzi. Koszmar. Wszystkie inne mdłości minęły a to się mnie trzyma. Bleee. Też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mm79 Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 11:48 A może zmień smak pasty...i przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 12:36 też tak miałam, zmieniłam pastę i przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
agasobczak Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 13:34 I wtej i wtamtej ciazy ale byl taki czas ze mylam zeby tylko szcoteczka.. i woda... Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 15:51 niestety tak u mnie nadal umiarkowane mdlosci a przy myciu koszmar. poprzednio mialam tak do konca ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 17:08 Mnie nic nie pomaga w pierwszej ciazy meczylo mnie do konca ciazy, a teraz raz jest lepiej raz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 17:53 mi już przeszło - pomogła mi zmiana pasty z miętowej na owocową dla dzieci. Powiem, że nie jest tak skuteczna jak miętowa, ale mdłości ani śladu. Od początku drugiego trymestru mogłam już przejść z powrotem na miętową - mdłości przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
uma76 Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 17:57 na szczęście mnie ominęła ta "przyjemność", może faktycznie zmiana pasty pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 06.05.08, 21:14 w pierwszej ciąży potrafiło mnie "pociągnąć" podczas mycia, w tej nie. Ale za to po myciu mam buzię pełną krwi... I z dnia na dzień jest gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 07.05.08, 07:15 zmiana pasty nie pomogła no chyba że spróbuje z tą owocową, choć strasznie nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
poemi123 Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 07.05.08, 10:57 U mnie podobnie. Zmiana pasty mało pomaga. A najgorsze że dziąsła już zaczęły mi się rozpulchniać i krwawią. W poprzedniej ciąży miałam z tym jakiś koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
mm79 Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 07.05.08, 11:09 Jest taka pasta nazywa się Meridol...jest specjalnie przygotowana na krwawiące dziąsła...mi na razie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
aszanya1 Re: Nie mogę normalnie umyć zębów 08.05.08, 08:59 Też tak mam, chociaż trochę mniej. W gorszych razach po prostu tylko płukałam buzię płynem dentystycznym. Albo myję zęby, ale nie zaraz z rana i bez pochylania sie nad umywalką, tylko w pionie. Przy poprzedniej ciąży też tak miałam, ale wtedy w ogóle było mi niedobrze prawie do końca (póki brałam duphaston) Odpowiedz Link Zgłoś