andzelika2 17.10.03, 14:51 Moja Oliwia urodzila sie 17.08 i wlasnie dzis sa jej "urodziny". Ciekwae czy sa tu jej rowiesnicy? Jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamyk Re: sierpien 2003 18.10.03, 17:44 Cześć Andżeliko, mój Maciuś urodził się 14 sierpnia 2003. Dwa tygodnie temu pierwszy raz się do mnie świadomie uśmiechnął)). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika2 Re: sierpien 2003 20.10.03, 08:18 Bardzo sie ciesze, ze wreszcie znalazla sie mama sierpniowego dzieciaczka. Moja Oliwia ur. sie 17.08 no iskonczyla 2 miesiace. Niestety ma kolke co prawda nie tak uciazliwa ale jednak. Spi cala noc i robi sobie coraz dluzsze przerwy w jedzeniu. Niestety jest karmoina sztucznie a jak Twoj Macius? pewnie karmisz go piersia. Oliwia czesto sie usmiecha, ale zaczela sie slinic i pchac raczkim do buzi, jestetm zaskoczona bo na zabki to chyba za wczesnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewamyk Re: sierpien 2003 20.10.03, 22:45 Andżeliko, czy wiesz, że wtym serwisie jest forum o tym samym tytule co Twoje (sierpień 2003) gdzie są dziesiątki mam dzieciaczków 8/2003? Zazdroszczę ci, że Oliwia przesypia noce! Maciuś przez pierwsze 2-3tyg spał mało, właściwie nie odróżniał dnia od nocy (ja też przestałam. Potem było coraz lepiej i teraz budzi się ok 3 i ok 5. Karmię go piersią, na początku było trudno, a pielęgniarki w szpitalu nie bardzo chciały nam pomóc , ale po tyg-2 sie zgraliśmy. W czym kąpiesz Oliwię? Czym potem smarujesz (ja w oliatum lub krochmalu i smaruję maścią cholesterolową i coś dziwnego dzieje się ostatnio z maciusia skórką miejscami się chropowata w dotyku zrobiła, choć wygląda super) co do kolki, to Maciuś chyba nie ma (jest wieczorem marudny, fakt, ale brzuszek ma raczej miękki), ale wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która swojemu synkowi do pępuszka, pod pieluszkę wkłada gazik nasączony Gripe Water (w aptekach) i b. pomaga podobno. czy twoja Oliwia też lubi patrzeć na zyrandole? Maciuś wprost uwielbia! W domu, w windzie - wpatruje się w nie godzinami, gada do nich, na szczęście uśmiecha sie tylko do nas. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika2 Re: sierpien 2003 21.10.03, 09:29 czsc Ewa, ciesze sie , ze napisalas wiem ze nuieraz trudno oderwac sie od dziecka weic dodsatkowo to doceniam. Coz moja Oliwke tez jak ty kapie w oilatum po kapieli bardzo zadko ja nacieram jesli juz to oliwka ale na prawde b. zadko. Swego czsau tez miala taka szorstka skore ale tylko na policzkach smarowalam ja wtedy mascia Locoid na prawde bardzoi pomaga i szybko dziala. Teraz jak tylko widze ze cos jest nie tak ta smaruje ja miejscowo i zaraz schodzi. Poza tym oczywiscie Oliwia jak Twoj Macius uwielbia zyrandole, w pokoju wisza na nim balony gdzie indziej jakas wstazka na wsazce zabawka itd. doslownie kolorowe jarnmarki!! no i spacery na raczkach to cos co uwielbia. staram sie to ograniczac bo wiem ze potem bedzie trudno ja odzyczaic a i z czasem jest co dzwigac i raczki troche bola, no ale z drugiej strony jak jejodmowic lezy przeciez tak bardzo zalezna od nas jak ma poznawac swiat z jednego miejsca? Moja Oliwia ma starsza siostre Ada ma 6 lat i jest bardzo dumna ze swojej siostry, strasznie sie balam jak ona zareaguje na rodzenstwo ale jest na prawed super. Teraz moge stwierdzic za Oliwia jest bardziej absorbujacym dzieckiem Ada spala jadla doslownie ksiazkowo wg tabel nie mniej nie wiecej no i nie miala tych paskudnych kolek. Cale szczescie ze ty z Maciusiem tego nie doswiadczasz mowie ci to po prostu koszmar ma nadzieje ze skoncza sie z uplywem 3 miesiaca bo meczy sie bidulka i my przy okazji. Poza tym musialam bardzo syzbko wrocic do pracy, wiec zostawiam moja oliwke z bacia i niestety pedze do pracy, w pracy caly czas mysle o niej czy zjadla, zrobila kupke itp., licze godziny do konca potem pedem do domu i tak ucieka dzien za dniem. A jak u Ciebie, pewnie masz to szczescie, ze jestes z synkiem? Pozdrowienia Dla Ciebie i Maciusia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamyk Re: sierpien 2003 21.10.03, 21:18 cześc Andżelika, ja też musiałam (i troche własciwie chcialam) wrócić do pracy, ale nie na pełen etat. 2 razy w tyg po 3 godz plus trochę w domu na necie takze mozna wytrzymac, bo jak mnie nie ma macius zazwyczaj spi i nie zauwaza mojej nieobecnosci. z jednej str przykro mi gdy wychodze, ale z drugiej dobrze sie tak na chwile oderwac i potem wrocic steskniona. dzieki za krem - na pewno skorzystam z rady. po oliwce maciusiowi schodzi skorka. Fajnie, że masz 2 córeczki, ja tez chciałabym za jakieś 2-3-4 l. mieć drugie maleństwo. Oj, chyba się Maciuś budzi. Pozdrowienia dla Ciebie Ady i Oliwii Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika2 Re: sierpien 2003 22.10.03, 08:55 Czesc, My dzisiaj wybieramy sie na szczepienie mam nadzieje za zaszczepia Oliwie bo dzisiaj w nocy jakos dziwnie charczala mam nadzieje, ze to nie katar bo odwlecze sie szczepienie raz wlasnie przez katar nas ominelo! Ade zaszczepilam przexcikwo grypie a Oliwi niestety nie moglam bo za mala. Ciekawa jestem ile wazy ten muj niejadek, czy przybrala czy nie. Jak sie urodzila wazyla 3400 jak wychodzilysmy do domu to spadla do 3100 w 5 tyg wazyla 3820 i od tamtej pory jej nie wazylam. A jak Twoj Macius z wage pewnie duzy chlop. Pozdrowienia A z jakiwgo miasta jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
ewamyk Re: sierpien 2003 23.10.03, 18:32 Cześć, mam nadzieję że Oliwia zdrowa i szczepienie przeszło bez problemów. Jak się maleństwo czuje? Macius strasznie płakał, serce się krajało, że taki maluszek musi tak cierpiec.sama bym się wolała na plasterki pokroić. Ile Oliwia waży? Jak się urodził ważył dokładnie tyle co twoja Oliwia - 3400, w 3. dobie, przxy wyjściu ze szpitala 3200, na początku 7. tyg ważył 4850, dziś skaończył 10. tydz. i też jestem strasznie ciekawa ile waży, ale jest wyraźnie cięższy, myśle że 5500 na pewno, może podchodzić pod 6000 nawet (czuję to w swoich rękach i kręgosłupie wczoraj kupiłam nosidełko, Maciusiowi się podoba, nosi się b. wygodnie, tylko ma strasznie dużo zapięć i nie da się bez pomocy 2. os. założyć) My jesteśmy z warszawy, a Wy? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: sierpien 2003 - hej hej........ 23.10.03, 18:59 .......dziewczyny skoczcie z rozmowami na post sierpniowek - jest o kilkanascie pozycji nizej)) jak znam moderatora to i tak usunie wasz watek bo takowy juz jest a nie dublujemy na forum........ pozdrawiam Kasia mama Marka ur. 08.08.2003)) Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika2 Re: sierpien 2003 24.10.03, 08:30 No niestety szczepienie nie odbylo sie, nie wiem czy ci pisalam ale oliwia strasznie placze przy jedzeniu i tak w ogole to mslo je, powiedzialma to lekarce a ona stwierdzila ze dzieci czest placza jak maja zakazenie drog moczowych. Woec skierowsala nas na wyniki i usg brzuszka wlasnie dzisiaj sie wybieramy z oliwka. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK. Widze ze moja oliwka w porownaniu do Maciusia to kruszynka, bo wazy uwaga: 4660 ! malutko co? ale lekarka powiedziala ze w normie w kazdym badz razie nie ma niedowagi a to najwazniejsze. niestety zrobilo sie zimno i nasze spacery sa dosc zadkie nad czym ubolewam bo oczyw8iscie na dworze pieknie spi a w domu jest gorzej. denerwuje sie tymi wynikami, zeby tylko wyszly dobrze, jakos bede jej wpychac to jedzenie byle by byla zdrowa. A my jestesmy z W-wia, szkoda ze tak daleko. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamyk Re: sierpien 2003 24.10.03, 23:29 To co, od następnego razu chyba przeniesiemy się tam gdzie radzi Kasia, skoro i tak mają nas usunąć... poza tym tam dużo fajnych dziewczyn, bywam tam czasami. Biedactwo, mam nadzieję, ze Oliwka jest jednak zdrowa. Niektóre dzieci po prostu są takie niejadki, to nie musi być od razu zakażenie! Rzeczywiście jest malutka, ale to normalne, trudno zeby była taka jak facet zresztą lekarka mówi, ze maciek rośnie wyjątkowo szybko, po prostu wielki z niego chłop, może za 18 lat będzie miał 2 metry, chyba nie życzyłabyś tego swojej oliwce ))? Jak było na uSG? Jakie są wyniki? Zyczę Oliwii dużo apetytu i zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś