Dodaj do ulubionych

Firma przyjazna mamie

05.11.08, 14:24
Dostałam na skrzynkę link o konkursie. Myślę, ze warto promować takie firmy.
Ja niestety nie nie miałam przyjemności, ale może któraś z Was.
Link:
www.firmaprzyjaznamamie.pl/
Obserwuj wątek
    • cui Re: Firma przyjazna mamie 05.11.08, 18:33
      Firma przyjazna mamie to zdecydowanie moja firma. Najpierw prawdziwa i szczera
      radość mojego szefa, kiedy powiedziałam mu o ciąży a po urodzeniu Mikołaja praca
      w takim systemie jaki mi odpowiadał. Najpierw po macierzyńskim pracowałam w domu
      i w razie potrzeby jeździłam z synkiem do firmy, albo załatwiałam sprawy
      wieczorami (pamiętam te samotne popołudnia przy komputerze, kiedy biuro już
      opustoszało).
      Potem zaczęłam pracować w systemie tydzień/tydzień (tydzień w biurze, tydzień w
      domu) a teraz, ponieważ przeszłam na pół etatu (niestety firma zmniejszyła
      troszkę zatrudnienie i ja też przez to mam mniej pracy) pracuję dwa i pół dnia w
      tygodniu.

Nikt nie patrzy na mnie krzywo, kiedy muszę czasem pojawić się z synkiem na
      chwilę w pracy. Oczywiście jest to dwustronna umowa i każdy na niej korzysta.
      Pracowałam do końca ciąży (ostatni miesiąc w domu), w piątek przed porodem byłam
      w biurze po papiery a w niedzielę urodziłam Mikołaja. Poza tym będąc na urlopie
      macierzyńskim w miarę możliwości też pomagałam.

Sądzę jednak, że gdyby firma była wobec mnie nie fair to i ja nie czułabym się
      zobowiązana do bycia fair wobec niej. Na razie bardzo się cieszę, że tam pracuję
      (4,5 roku) i dlatego przed wszystkimi będę chwalić ją i mojego szefa.
      Aaaa... dodam jeszcze, że na 3 kobiety w firmie (pozostali to sami faceci) dwie
      (ja i moja koleżanka) urodziłyśmy dzieci w odstępie 4 dni i wobec niej firma
      zachowała się tak samo w porządku, jak wobec mnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka