matylda07 05.11.08, 14:24 Dostałam na skrzynkę link o konkursie. Myślę, ze warto promować takie firmy. Ja niestety nie nie miałam przyjemności, ale może któraś z Was. Link: www.firmaprzyjaznamamie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cui Re: Firma przyjazna mamie 05.11.08, 18:33 Firma przyjazna mamie to zdecydowanie moja firma. Najpierw prawdziwa i szczera radość mojego szefa, kiedy powiedziałam mu o ciąży a po urodzeniu Mikołaja praca w takim systemie jaki mi odpowiadał. Najpierw po macierzyńskim pracowałam w domu i w razie potrzeby jeździłam z synkiem do firmy, albo załatwiałam sprawy wieczorami (pamiętam te samotne popołudnia przy komputerze, kiedy biuro już opustoszało). Potem zaczęłam pracować w systemie tydzień/tydzień (tydzień w biurze, tydzień w domu) a teraz, ponieważ przeszłam na pół etatu (niestety firma zmniejszyła troszkę zatrudnienie i ja też przez to mam mniej pracy) pracuję dwa i pół dnia w tygodniu. Nikt nie patrzy na mnie krzywo, kiedy muszę czasem pojawić się z synkiem na chwilę w pracy. Oczywiście jest to dwustronna umowa i każdy na niej korzysta. Pracowałam do końca ciąży (ostatni miesiąc w domu), w piątek przed porodem byłam w biurze po papiery a w niedzielę urodziłam Mikołaja. Poza tym będąc na urlopie macierzyńskim w miarę możliwości też pomagałam. Sądzę jednak, że gdyby firma była wobec mnie nie fair to i ja nie czułabym się zobowiązana do bycia fair wobec niej. Na razie bardzo się cieszę, że tam pracuję (4,5 roku) i dlatego przed wszystkimi będę chwalić ją i mojego szefa. Aaaa... dodam jeszcze, że na 3 kobiety w firmie (pozostali to sami faceci) dwie (ja i moja koleżanka) urodziłyśmy dzieci w odstępie 4 dni i wobec niej firma zachowała się tak samo w porządku, jak wobec mnie Odpowiedz Link Zgłoś