Dodaj do ulubionych

podnóżek do wózka

17.11.09, 22:57
dziewczyny, przebijam się od paru dni przez liczne wątki na ten temat, bo nie mogę się zdecydowac czy kupic podwójny wózek czy nie... myślałam też o podnóżku, ale w ogóle sobie tego nie wyobrażam w praktyce.
jak z tym czymś można zjechac z krawężnika? jak wjechac na krawężnik?
Obserwuj wątek
    • mysza_myszynska Re: podnóżek do wózka 18.11.09, 22:28
      ja z perspektywy czasu kupiłabym wózek podwójny. sama mam buggy board i teraz
      nie opłaca mi się już kupić nowego wózka, nie ma to sensu. w moim przypadku nie
      krawężniki są problemem, tylko raczej jęczący starszak na podnóżku, który czasem
      po prostu chce usiąść w wózku, który jest zajęty przez młodszego. pozdrawiam
      • joxanna Re: podnóżek do wózka 19.11.09, 09:23
        U mnie się sprawdza. Chociaż ostatnio częściej starszaczka (4 lata) siada w
        wózku, a młodszak na platformiesmile. A jak to na platformie jest zmęczone to sobie
        siada, tak, bokiem (tylko nogi wystają - trzeba uważać na ludzi i płoty).

Jak jest problem z krawężnikiem, to unoszę platformę z dzieckiem na stopie, to
        moment jest, bardzo proste.
        • piksi.dixi Re: podnóżek do wózka 07.12.09, 20:26
          wlasnie niedawno kupilam taka dostawke na ebay-u smile
          ( scallywags buggy board)
          +
          -mozna wziasc maly wozek, lekka spacerowke, ktora
          moge podniesc z maluchem na pokladzie.
          -deska sklada sie, tzn podnosi do gory, gdy nie jest uzywana
          -dzieki temu, ze sie podnosi, spokojnie mozemy pokonywac krawezniki,
          ze starszakiem na pokladzie.
          -
          -starsza nie chce juz chodzic, chce jechac na desce
          -taki wozek wcale nie jest wygodny. jest ciezki i trudno sie go
          prowadzi, musze sie pochylac zeby go pchac.

gdy idziemy tylko do parku, na spacer
          bierzemy podwojny wozek - ma duze kola i lekko sie prowadzi,
          nawet z 2-ka na pokladzie.
          • dziska23 Re: podnóżek do wózka 07.12.09, 21:51
            a mi mężulek zrobiła nakładkę na wózek na którą siada dwu latka a
            niemowlak leży w wózku!
            • mgosha Re: podnóżek do wózka 12.12.09, 23:41
              Nam taką "nakładkę" (do siedzenia dla starszaka) na wózek zrobił dziadek-złota
              rączka, ale sprawdzała się do czasu jak młodszy leżał. Niestety przy
              podniesionym oparciu wózek się przechylał, bo zmienił się środek ciężkośći.
              Wtedy właśnie kupiłam "podnóżek" (dostawkę, czy buggy board nigdy nie wiem jak
              na to mówić) i też się super sprawdziła. Krawężniki nie były problemem, a synek
              bardzo lubił tak "podróżować"(na szczęście smile.
              Po zmianie wózka na typową spacerówkę, jak dzieciaki nieco podrosły, w
              sytuacjach kryzysowych (odgapiłam sposób od mojej koleżanki) po prostu
              rozkładałam siedzienie na płasko i sadzałam chłopaków plecami do siebie. Mimo
              znacznego przeciążenia wózek jakoś przetrwał.
              • zuzaze_78 Re: podnóżek do wózka 16.12.09, 14:45
                A ja mam właśnie podnóżek do sprzedania, o taki
                calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=55_141&products_id=6184
                U nas się sprawdziło - starsza nawet sobie siadała na podnóżku z wyprostowanymi nogami i trzymała się po obu stronach koło pupy. Muszę przyznać, że w jak jechała w tej pozycji nie było osoby, która by przeszła koło nas obojętnie.
                Jakby co to pisz na gg.
                • karolinacym Re: podnóżek do wózka 16.12.09, 16:11
                  my mamy ten sam co zuzaze i sie sprawdza od trzech tygodni,a poza tym jeden z tanszych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka