24.05.10, 17:21
dziewczyny czy ktoras widziala jesienią ( tak wiem wiem dawno temu) film na
Polsat cafe własnie o AP??
jakoś poczatek października koniec września to musiałbyc bo Lili była jeszce
malutka i zaczęły sie u nas kolki i obejrzeliśmy w kawalkach trzy po trzy i
nie moge nigdzie znaleść tytulu ani nic a chciałabym pokazac go mamie i mam
pare kolezanek ktore mogly by poogladacsmile
chyba ze macie jakies proste w odbiorze filny takie co nie wystraszą ( bylo
tam o EC, noszeniu, spaniu w jednym łózku a na to ludzie róznie reaguja)??
Obserwuj wątek
    • sledznaostro Re: film 24.05.10, 22:51
      www.youtube.com/watch?v=Yv8itNc7cb4&feature=player_embedded
      • sachmed Re: film 25.05.10, 05:25
        tak to ten filmsmile dzieki wielkie tylko tlumaczenie musze do ego zrobicsmile
        a swoja droga wstep mi sie tej pani nie podobasad...
      • kaka-llina Re: film 25.05.10, 11:45
        Mi się ten film niepodoba... Trochę przesadzili..
        Najbardziej nie podoba mi się wyłączenie z Ap ojca kompletnie. Przecież AP (moim
        zadaniem) to bliskość z obojgiem rodziców nie tylko z matką. Mogę się mylić, ale
        pokazane w filmie rodziny stanowczo moim zdaniem przesadzają (albo tak to
        zostało przedstawione). W filmie wyglada to tak, że dzieci wychowywane zgodnie z
        ta koncepcją są całkowicie odcięte od społeczeństwa i nie maja kontaktów z nikim
        oprócz matki. Ten film IMO może do AP tylko zniechecić.sad
        • mama_kaspra Re: film 25.05.10, 12:06
          Zgadzam sie. Zwlaszcza to odsylanie ojca do innego pokoju wydaje mi sie okropne.
          Moj maz, choc jak juz pisalam co jakis czas pomrukuje, ze Kasp powinien spac w
          lozeczku dzis rano poinformowal mnie z duma, ze Kasp tej nocy kilkakrotnie po
          napiciu sie mleka odwracal sie w jego strone i przytulal do taty do snu. Fajnie?
          pytam - no, troche sie balem, ze go zgniote, ale fajnie, przyznal.
          Rozumiem, ze sa wyjatkowe sytuacje, w ktorych ojciec nie moze spac z reszta
          rodziny, ale przedstawianie tego jako standartu w AP bardzo mnie razi.
    • abigail_23 Re: film 25.05.10, 14:33
      Mnie się ten film w ogóle nie podoba.
      Przede wszystkim mam wrażenie, ze jest zrobiony przez sceptyków AP i ma za zadanie zniechęcić do tej koncepcji.
      Jeżeli rodzice, którzy żyją wg zasad AP chcieliby coś pokazać światu, wyglądałoby to zupełnie inaczej, pokazaliby, co stoi za tą koncepcją, mówiliby przede wszystkim o bliskości i miłości, szacunku do dziecka i wsłuchiwaniu się w jego potrzeby. A każda matka sama mogłaby zdecydować, jak chce tę bliskość praktykować, czy przez wspólne spanie, noszenie, czy choćby tymczasowa rezygnacja z pracy na rzecz spędzania czasu z dzieckiem. A tu co? Hasła: żadnej szkoły, dyscypliny, żadnego usg i lekarzy w ciąży, żadnych pieluch, łóżeczek, i obrazki: wrzeszczące dzieci, dzieci na stole, 'you're an idiot' do tatusia, kupa na podłodze i tatuś oddelegowany z sypialni. Gdzieś tam w tle mądre zdania wypowiadane przez rodziców.
      Masakra jakaś. Albo problem jest specjalnie ujęty w zniechęcający sposób, albo ci rodzice rzeczywiście przeginają i wychowują swoje dzieci niemal jak w sekcie. Film pokazuje, że rodzice nie wyznaczają żadnych granic, dzięki którym dziecko czułoby się bezpieczne, żadnej dyscypliny i szacunku do rodziców (patrzę na te starsze dzieci).

Oj, sorry, kończę, za bardzo się rozwinęłam... Ale musiałam się wygadać...

Sachmed, nie pokazuj tego filmu, sama swoją postawą na pewno będziesz o niebo lepszą zachętąsmile))
    • anik801 Re: film 25.05.10, 19:02
      Mnie ten film nie zachęca.Jakbym pokazała rodzinie tą kobietę,której
      do piersi przysysa się tak duże dziecko to uznaliby,że pokazuję im
      jakiś wariatówwink
    • sachmed Re: film 25.05.10, 21:43
      dziewczyny macie racje.. mnie ten film tez sie nie podoba jednak... jak rano
      zobaczyłam tylko początek wiedziałam ze to ten film i dobre moje odczucie było
      ze to coś nie halo.. zresztą jak napisałamsmile
      a teraz jak w końcu obejrzałam w całości - nie pokaże tego nikomu;/
      faktycznie mam wrażenie że ten film zrobił ktoś kto nie bardzo chce propagować
      AP, wręcz odwrotnie...
      A znacie coś fajnego co właśnie mogłabym pokazać??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka