Dodaj do ulubionych

OGLADNIJCIE!

19.03.11, 17:03
www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/wideo/rewolucja-w-zywieniu-dzieci/4158282

i mi opowiedzcie bo za granicami polski sobie bezplatnie nie obejrze sad
Obserwuj wątek
    • morepig Re: OGLADNIJCIE! 20.03.11, 19:55
      wrzucimy na jakiegoś ftp jak dostaniemy, ale to ogolnie było dno, nie tak jak powinno i jestem niezadowola. przynajmniej ni do konca smile
      • morepig Re: OGLADNIJCIE! 20.03.11, 19:55
        *niezadowolona
        • lula_w Re: OGLADNIJCIE! 26.03.11, 14:29
          źle nie było, tylko gadałyście z "redachturami" jak z kosmitami (i trochę takie miałyście miny wink) zresztą Ciebie dziewczyny chwalą, że byłaś "tą energiczną" wink no i faktycznie, coś jest w tym, że byłyście meeega wyluzowane - jakoś tak nietelewizyjnie wink)
      • mrs.t Re: OGLADNIJCIE! 20.03.11, 20:05
        heh, no tak,s adzac po tytule mozna sie domyslac- wiedzac ze tytuly takich programow sa zwykle odwrotnie proporcjonalne do tresciwink

no ale co,nei dali sie wam wykazac?
        • annnnnnia Re: OGLADNIJCIE! 20.03.11, 21:42
          Dla mnie niesamowicie dziwaczne było to, że prowadzący byli tacy zaszokowani ideą BLW ("No ale jak to? tak bez papek? no ale dziecko będzie głodne!") i w ogóle nie znaleźli płaszczyzny porozumienia z dziewczynami (które z kolei sprawiały wrażenie zaskoczonych, że ktoś może nie rozumieć piękna BLW). A, i trochę zabrakło mi podkreślenia, że BLW to nie jest żadna rewolucyjna metoda, a coś bardzo naturalnego i prostego.

(to mi się kojarzy z niedawną rozmową mojego męża z kumplem - "No a wy tę Dorotkę to chustonosicie z jakichś przekonań? Ideologicznie odrzucacie wózek?" - Nie, nosimy dzieciaka, bo to jest po prostu wygodne.)

I to mi przy okazji uzmysłowiło, w jak pięknym otoczeniu ja żyję - sporo moich znajomych też BLWuje, a cała rodzina - po pierwszych szokach - dzielnie nas wspiera. I po prostu zapomniałam, że kogoś BLW może dziwić.
    • dzieckoziemi Re: OGLADNIJCIE! 21.03.11, 20:11
      To ja też poproszę o wrzucenie na jakiegoś tubisia czy co, bo zagranicą nie pozwalają obejrzeć bez wniesienia jakiejś absurdalnej opłaty. uncertain
    • lucjatoja Re: OGLADNIJCIE! 22.03.11, 16:10
      sama stosuję blw, ale te Panie jak dla mnie są mało przekonujące. Jak mam być szczera to mi się nie podobało, sorry.
    • lesiomama Re: OGLADNIJCIE! 25.03.11, 21:27
      to jeszcze ja dorzucę, właśnie oglądnęłam

pan redaktor bardzo mnie irytował, no ale jego prawo się dziwić, jeśli nie zna

kobiety że tak powiem "po stronie BLW" z kolei nie przekonałyby mnie gdybym nie była z typu "jak nowe, to może fajne i spróbuję"
      mam wrażenie że zostały sprowadzone do roli hipisek, które "wyprawiają dziwactwa" ze swoimi dziećmi w domu i pewnie żyją też w komunie z 20 innymi parami na 40m2

moim zdaniem o BLW powinni opowiadać ludzie energiczni i entuzjastyczni, ta trójka (ewentualnie dwójka bez blondynki) sprawiała wrażenie właśnie lasek, które przed wejściem do studnia ściągnęły po maszku czegoś dla rozluźnienia, co nieco je spowolniło smile
      • lapwing123 Re: OGLADNIJCIE! 25.03.11, 22:22
        ot to to!
        lesiomama, podpisuję się po tym co napisałaś. Wkurzający ten facet- "ale moje dziecko je papki, moje dziecko chce jesć". No i to podejście, że kto jest na blw to głodzi dziecko.

I jeszcze tylko co do krztuszenia- jakby ktoś mi powiedział, że" ależ oczywiście, że dziecko będzie się krztusić" to chyba bym nie spróbowała, bo bym się bała. Moja się nie krztusi, odpukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka