Dodaj do ulubionych

Wspólne kąpanie

12.11.11, 12:05
Czy kąpiecie już maluchy razem bądź nie planujecie tego wogóle, np. ze względu na różne pory kładzenia spać itp.? Zastanawiam się, czy wspólna kąpiel coś ułatwia,czy utrudnia...
Obserwuj wątek
    • justi661 Re: Wspólne kąpanie 14.11.11, 21:44
      Kąpię maluchu wspólnie, ponieważ tak jest mi łatwiej. Przede wszystkim dlatego że zajmuje to mniej czasu, a ja wracam dość późno do domu, po drugie dlatego, że żadne z nich nie chce czekać i kąpać się jako drugie, po trzecie - razem lepiej się bawią, chlapią się wodą, wymieniają zabawkami. Jedyny problem polega na wyciąganiu ich później z wanny, bo żadne z nich nie chce z niej wyjść, a zazwyczaj przy kąpieli jestem sama. Póki co nie zamierzam zmieniać wspólnego kąpania smile
    • kj-78 Re: Wspólne kąpanie 15.11.11, 21:39
      Moj maly jeszcze za maly, ale jak tylko bedzie calkiem stabilny i pewny siebie w wannie, zamierzam kapac towarzystwo razem. Pamietam wlasne kapiele z siostra (16 miesiecy mlodsza) super sprawa, ktora z sentymentem wspominam do dzis smile
      • wucha Re: Wspólne kąpanie 17.11.11, 19:59
        ja też kąpię razem, to dużo wygodniejsze. U nas jest też problem z wyciąganiem zwykle smile

ale młody to jakkolwiek by go nie kąpać to przy wyciąganiu zawsze płacze wink
        • aureola1980 Re: Wspólne kąpanie 17.11.11, 21:43
          Razem i tylko razem! Wspaniale się razem bawią, oszczędność czasu. Z wyciągnięciem tez miałam problemy a teraz wyciągam korek i pokazuję, że woda ucieka i czas wychodzić. Teraz czekają aż wanna będzie pusta i wychodzą.
          • alishou Re: Wspólne kąpanie 04.01.12, 14:38
            Razem juz od dluzszego czasu.
            po pierwsze szybciej i wygodniej dla mnie
            po drugie - maja z tego fun. Starszy upomina sie, ze mlodszy tez ma sie kapac z nim i czeka na niego, wiec - super
            • afroddytta Re: Wspólne kąpanie 07.01.12, 21:20
              U nas też wspólnie i to cała trójka 5l, 2,5 r i 7mies. Tylko pierwsze 3 mies. maluch się kąpał oddzielnie w swojej wanience, później już ze starszymi, wanna duża więc problemów z miejscem nie mają. Tak jest na pewno i dla nas wygodniej (trochę spokoju jak siedzą w wannie smile) i oni też to lubią, maluch wchodzi ostatni jak jest więcej wody aby się nie ziębił i jak czeka to już się skręca z radości smile
              Gdzieś kiedyś na forum natknęłam się na jakiś wątek że nie powinno się kąpać dzieci razem bo to takie nie higieniczne itd., myślę, że jednak krzywda im się nie dzieje, szczególnie że moje dzieciaki chodzą od malucha na basen, więc już i tak najgorsze syfy mają za sobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka