korniz 27.06.05, 21:22 tnz uderza autko o autko to jest dla niego walka.Zabraniam mu oglądania złych bajek tłumaczę mu że zniszczy sobie zabawki.Ale to nie skutkuje.Powiedzcie mi czy to jest normalne zachowanie i jak go tego oduczyc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewazak3 Re: mój 6 letni syn ciągle walczy 28.06.05, 12:31 nie wiem czy normalne ale moj syn(6lat) bawi sie podobnie. buduje cos z kolckow i "walczy" sprawdzajac ktora budwola jest silniejsza,zderza samochody itp. a jesli chodzi o nieszanowanie zabawek to ja sie juz poddalam po tlumaczeniach i zabieraniu zabawek, zaczlam mu mowic ze bedzie musial nam oddac pieniazki za zniszczone zabawki ale nawet to nie pomoglo-powiedzial to wezcie sobie ze skarbonki, chyba jedyny sposob to nie kupowac nastepnych, ale czy to realne? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: mój 6 letni syn ciągle walczy 28.06.05, 13:09 Partrzysz na syna z punktu widzenia grzecznej dziewczynki. A co ma chłopiec robic z samochodzikami? Polerować? Zderzanie sie to najlepsza zabawa, tak bawią sie niemal wszyscy chłopcy? A zniszczenie zabawek? A od czego zabawki są, jak nie do zabawy - żeby stały i ladnie wygladały na półce? Nie tylko nie oduczać, ale pytac - no, który wygrał? Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: mój 6 letni syn ciągle walczy 28.06.05, 13:12 To zupełnie normalne) Podejrzewam, że większość chłopców tak się bawi, a wśród najbardziej znanych na świcie pacyfistów również są tacy, którzy jako dzieci bawili się w taki sosób) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mój 6 letni syn ciągle walczy 28.06.05, 16:39 alez to najnormalniejsze swiecie zabawy autka maja sie scigac, rozbijac, wyprzedzac Odpowiedz Link Zgłoś
inka281 Re: mój 6 letni syn ciągle walczy 28.06.05, 19:10 To chyba jak najbardziej normalne. Mój prawie 7 latek także ciągle walczy: klockami, patykami, bioniclami... wszystkim czym się da. A ulubiona zabawa samochodami to własnie wyścigi i zderzenia. acha, z tatusiem też walczy, a dokładniej uprawiają zapasy. Pozdrawiam Inka Odpowiedz Link Zgłoś