pysia.w 19.01.06, 08:59 W jakim wieku przeniosłyście bąble do takiego łóżeczka? Młoda ma prawie 3 latka i zastanawiam się czy nie spadnie przypadkiem, takie mam jakieś dziwne obawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helga1970 Re: Łóżeczko piętrowe 19.01.06, 14:09 mam 3 letniego Frania i wlasnie urodzilam Adasia tez zastanawiam sie nad kupnem pietrusa tymbardziej ze Franek spi teraz z nami Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Łóżeczko piętrowe 19.01.06, 15:28 Ja mam dzieci prawie w tym samym wieku (synek miesiac mlodszy od twojej cory, a coreczka meisiac starsza od malego) i balabym sie ich do pietrowego lozka wsadzic chociaz synek teraz spi na tapczanie, ma barierke taka jak pewnie i gorne lozko ma i ani razu nie spadl - raz jak probowal przejsc na barierka, ale to w ciagu dnia, a nie przez sen ) Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Łóżeczko piętrowe 19.01.06, 15:29 aha, pomijam ze malej sobie w zwyklym lozku nie wyobrazam poki co ona musi byc w lozeczku, bo na pewno by sie zwalila z tapczanu ) ale ona nawet szczebelkow nie ma wyjetych w lozeczku, bo jeszcze nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pysia.w Re: Łóżeczko piętrowe 19.01.06, 18:28 No oczywiście, Gadzin za mały na zwykłe łóżeczko, ja myślę tak przyszłościowo)) W IKEA widziałam łóżka piętrowe, których dolny tapczanik można dostawić później, starsze spi na górze, a na dole można postawić stolik zabawki lub np. łóżeczko młodszego a jak maluch dorośnie to wstawiamy mu tapczanik. Mnie chodzi właśnie o starsze, też się boję, że spadnie. Gad ma łóżeczko turystyczne, ale Młoda ma jeszcze drewniane ze szczebelkami, oczywiście ma 2 szczeble wyjęte i Gadzin nauczył się wchodzić do jej wyrka Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Łóżeczko piętrowe 19.01.06, 21:33 Moj Kuba spi na takim zwyklym lozku odkad skonczyl poltora roku - bylam w ciazy za gruba zeby sie zmiescic u niego w lozeczku Barierke ma taka z IKEI ale troche przerobiona zeby wyzsza byla i luzik, nie spadl ani razu. Ale nie wiem czy jakby na gore wlazil to czy by bylo tak OK. A mala nie chodzi do was w nocy? Bo jakby w nocy schodzila po drabince to moglaby spasc? Odpowiedz Link Zgłoś
pysia.w Re: Łóżeczko piętrowe 19.01.06, 21:56 masz rację, Młoda lubi nocne wędrówki i mogłaby spaść. Takie mnie myśli naszły bo powoli wyrasta z małego łóżeczka, pokoik jest mały i myślałam o piętrowym łóżeczku, zamiast kupować 2 tapczaniki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: Łóżeczko piętrowe 19.01.06, 22:19 moje dzieci śpią na piętrowym łóżku odkąd Karolka skończyła rok, Kuba miał prawie trzy. Żadnych upadków nie było )) Odpowiedz Link Zgłoś
aaania Re: Łóżeczko piętrowe 20.01.06, 09:16 Ja bym się bała. Utykałabym te tapczaniki jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia.w Re: Łóżeczko piętrowe 20.01.06, 09:56 No właśnie też się trochę boję Hanti, a Twoje maluchy nie chodzą do Was w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: Łóżeczko piętrowe 20.01.06, 12:16 Ewunia śpi na piętrusie (a własciwie półpietrowym) od pół roku. Wcześniej się bałam... Nie tego, że spadnie przez sen tylko, że będzie chcciała iśc do toalety albo do nas i się zsunie z drabinki... Jest super. Ma swoje królestwo (gdy chce się bawić sama w ciagu dnia, po prostu wciaga na górę drabinkę ) - choć maja wspólny pokój z Alą. Łózko jest szerokie (100 cm) i nie ma mowy o jakimkolwiek upadku - zwłaszcza że przy brzegu jest barierka... Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Łóżeczko piętrowe 22.01.06, 21:22 Witajcie Mamuśki. Jasio ma 3lata i 3 miesiące a Natalka rok i 4 miesiące, od końca listopada śpią na łóżku piętrowym. Na początku kładłam na podłogę dużą poduchę głównie dla Natalki. Były dwa upadki ale miękkie lądowanie a ona też jest z tych "chodzących". Jasio czasem wstaje na siusiu ale robi to bardzo ostrożnie. Więc reasumując jestem bardzo zadowolona z zakupu a i miejsca jest więcej. Jaś i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś