Dodaj do ulubionych

Jakie buty dla malucha

IP: *.* 10.07.01, 14:24
Witam wszystkie Mamy, dziewczyny powieccie czy roczne dziecko powinno chodzić w butach -kapciach po domu czy lepiej na bosaka.Byłam już u dwóch lekarzy i każdy mówi co innego, już sama nie wiem co mam robić.Pozdrawiam Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jakie buty dla malucha IP: *.* 10.07.01, 14:51
      Z tego, co wiem, dziecko powinno w domu chodzić boso, tylko w skarpetkach antypoślizgowych. Ale jeśli w domu jest goły parkiet lub terakota, a nie dywan bądź wykładzina - wtedy potrzebuje kapci. Takie zasady wcieliłam w życie mojego Szymka.
    • Gość: guest Re: Jakie buty dla malucha IP: *.* 10.07.01, 14:55
      Ja również spotkałam sie z różnymi opiniami na ten temat. Mój starszy syn zaczšł chodzic po domu w kapciach jak miał rok i 3,4 miesišce. Wcze?niej biegał w skarpetkach z ABSem. Mój młodszy syn z powodu wady bioder (ale nie dysplazji) i stóp od poczštku chodził w butach ortopedycznych. Odnosiłam wrażenie, że na poczštku gdy jego chód był jeszcze niepewny, te do?ć sztywne i masywne buciki mu przeszkadzały i troszkę sie przyczyniały do upadków. Ale znakomicie wpłynęły na biodra i stopy. Osobi?cie uważam, że dziecko do momentu do?ć dobrego opanowania umijętno?ci chodzenia wystarczš grube skarpetki. A potem trzeba kupić kapcie ale nie takie zwykłe, szmaciane tylko profilaktyczne. Bardzo dobre sš te produkowane przez spółdzielnię Postęp z Elblšga. Kosztujš wprawdzie ok 80 złotych ale lepiej zapobiegać niż leczyć. Można je dostać w Smyku lub na Rokosowskiej 1 w Warszawie, często sš także w sklepach ze sprzętem medycznym czy rehabilitacyjnym. Ostatnio nawet poprawiła się ich estetyka.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka