Dodaj do ulubionych

plastelina

IP: *.* 01.10.01, 09:40
Chcialam sie dowiedziec w jakim wieku dziecko moze zaczac bawic sie plastelina, czy jest ona szkodliwa (w razie przypadkowego polkniecia ? ), kiedy dziecko umie sie nia bawic ?Napiszcie jakie sa wasze doswiadczenia ?Wika
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: plastelina IP: *.* 01.10.01, 10:15
      Moja córeczka zaczeła się bawic plasteliną gdy miała około 1roku i 10 miesięcy. Byłyśmy na wczesnych wakacjach, ciągle padało więc kupiłam wszystko co było w małym nadmorskim kiosku. Plastelina okazała się świetna ale do tej pory muszę pilnować gdy się nią bawi, bo wiadomo - wszystko może być zabrudzone. Ona na szczęście lubi siedzieć przy stoliczku w czasie lepienia a ja mam wtedy chwilę dla siebie (chyba, że zechce by mamusie coś ulepiła!!!)pozdrawiam anuś
      • Gość: guest Re: plastelina IP: *.* 03.10.01, 17:13
        Ja kupuję mojeku synkowi ciastolinę Play Doh. Jest bezpieczna, nawet gdy się ją zje no i nie brudzi!
    • Gość: guest Re: plastelina IP: *.* 01.10.01, 10:29
      Plastelina to wspaniała zabawka :bounce:Moje dziewczyny zaczęły używać plasteliny około drugiego roku życia,początkowo pod kontrolą (nigdy nie wiadomo co do główki przyjdzie).Teraz bawią się same ,plastelina cudownie gimnastykuje małe paluszki.Polecam również modelinę,takie ulepione stworki które można zachować to radocha ogromna :bounce:Pozdrowionka ,Gosia
    • Gość: usia Re: plastelina IP: *.* 01.10.01, 10:36
      Laura dziwnie cicho bawi sie w pokoju, a jamyje gary. Zaniepokojona cisza pytam malucha co robi. W odpowiedzi słyszę-maluję.Tylko że plasteliną (wściekle niebieską)po wykładzinie....Jakoś odczyścilismy, ale nie było łatwo. :)
    • Gość: Barba Re: plastelina IP: *.* 01.10.01, 10:42
      Wika jesli boisz sie ze dzieciatko będzie Ci zajadało plastelinę zrób ciasto solne: proporcje soli i maki 1:1 do tego woda i odrobina oleju +barwniki spozywcze jesli ma być kolorowa. Ulepianki mozna piec w piekarniku i również są trwałe potem pomalować np farbą plakatową. Zabawa przednia!!!Dla starszych dzieci polecam ciastoline zakupioną w sklepie (Play Dough lub Kids Dough), nawet jak spadnie na dywan, po całkowitym wyschnięciu idealnie sie ją usuwa! Barba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka