Dodaj do ulubionych

Problemy z koncentracją

IP: *.* 11.10.01, 18:04
Mój dwulatni synek nie potrafi skupić się na tym,co do niego mówię lub mu pokazuję . Posłucha maleńką chwilkę i zaraz się wyrywa, chce zająć się czymś innym. Jak mam z tym walczyć ,jak ćwiczyć z dzieckiem koncentrację ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Problemy z koncentracją IP: *.* 12.10.01, 14:27
      Edyto, z niektórymi dwulatkami tak po prostu jest - fascynuje je cały świat i trudno im się skupić. A czy czytałaś o dziecku nadpobudliwym (w dziale "Wychowanie" na edziecku)?https://www.edziecko.pl/alle.phtml?p=wy004Może Ci coś pomoże?Pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Problemy z koncentracjš IP: *.* 15.10.01, 08:09
      Edyto, to moze byc nadpobudliwosc i z takim dzieckiem najlepiej isc do psychologa. Poradzi Ci on jak pracowac z takim maluchem. Moj syn ma 3 lata i nadal nie potrafi sie na niczym skupic - nie bawi sie sam, nie siedzi przy jedzeniu, wszystkim sie nudzi. NIE MA dla niego zajecia. W przedszkolu jednak jest zupelnie inaczej, chyba ze wzgledu na zapatrywanie sie na inne dzieci. Psycholog poradzila mi, zeby np choc o moment przedluzac zabawe z dzeckiem, np. ogladacie ksiazke i on odchodzi, przytrzymaj go na momencik, aby pokazal Ci jeszcze jedna rzecz na obrazku. To ksztaltuje koncentracje i uczy cierpliwosci, ale nie az w tak duzym stopniu jakbysmy chcieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka