Gość: guest IP: *.* 17.11.01, 23:20 Poszukuję tekstów jasełek - chcemy ze znajomymi przygotowac takie kameralne jasełka. Mamy wspólnie w kilka rodzin ok 20 dzieci, głownie przedszkolaki i pierwsze klasy podstawówki.Czy moglibyście mi cos polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barba Re: jasełka IP: *.* 18.11.01, 01:25 Agna postaram sie cos znaleźć! Można byłoby tez zrobic inscenizację "Bajki o Bożym Narodzeniu" autorstwa Agnieszki Galicy ( wydrukowane w "Mamo to ja" 12/2000), nie bedzie to prawdziwa jasełka ale tekst jest piekny ew moge pomóc przy przeróbce bajeczki na scenariusz. Pa Barba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jasełka IP: *.* 18.11.01, 21:44 Barba - bardzo dziękuję! Jednak poniewaz dzieci są malutkie chcielibyśmy, żeby te Jasełka były jak najbardziej tradycyjne - z kolędami i prawdziwą historią Narodzenia w Stajence, braku miejsca dla Pana Jezusa, etc. jak najbardziej religijne, a nie tylo tradycyjnie świąteczne.Jesli mogłabyś mi przesłać jednak tę bajkę o Bozym Narodzeniu (jeżeli ją masz w formie elektronicznej) to będę wdzięczna! Może ją w jakiś sposób wykorzystamy?Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję za odzew!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jasełka IP: *.* 19.11.01, 09:14 Agna okazało sie że wszystkie materiały dotyczące świąt (lub ogólnie zimy ) mam w "starym domu"- w tym tygodniu tam bedę i napewno znajdę jakąś jasełke (moze nie jedną)oraz te bajeczke. Strasznie przepraszam że to troche potrwa....Pozdrawiam Barba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jasełka IP: *.* 19.11.01, 13:20 Czekam Beatko, czekam i doczekac się nie mogę!!! Ale spokojnie, jeszcze kawał czasu do świąt - baaaaaardzo dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jasełka IP: *.* 19.11.01, 22:13 Mam ksiażkę do inscenizacji Jasełek niestety nie w formie elektronicznej,mogę przysłać ewentualnie ksero,jeśli podasz adres,lub może uda Ci się kupić:Wanda Chotomska"Jasełka " i cześć druga tej samej autorki "Kolędy" Wyd.Pallottinum Poznań.Pozdrawiam Dorota z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś