Dodaj do ulubionych

Oddam Forum w dobre ręce ;-)

18.12.06, 15:23
Moje Miłe,
Przyznaję szczerze - traktuję to forum po macoszemu. Wcale o nie nie dbam tak jak powinnam. Ale
wcale nie chcę, żeby umarło. Chciałabym, żeby któraś z Was przejeła - choć częściowo - obowiązki i
przyjemności Administratora i może zamknęła je dla Wybranych albo wręcz przeciwnie - rozsławiła je
w świecie. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • nelles Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 18.12.06, 15:52
      Chętnie bym Ci coś pomogła tylko szczerze mówiąc nie wiem na czym obowiązki
      admnistratora polegają. Ja nie pisuję tu może zbyt często ale zaglądam zawsze.
      Nie mam za wiele czasu jak pewnie wszystkie z dwójką co 2 lata. Ale mam chęci.
      Powiedz jakiej pomocy potrzebujesz to coś wymyślimysmile
      • gopio1 Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 08.01.07, 09:51
        Nelles, dziękuję za odzew i chęci.
        Zaraz napiszę obszerniej o co chodzi.
    • malabru Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 05.01.07, 20:39
      Czy forum już zostało przekazane w dobre ręce?
    • gopio1 Organizacyjnie 08.01.07, 10:10
      Witam styczniowo!
      Ja naprawdę bardzo lubię to forum wink
      Ale od jakiegoś czasu - lekka stagnacja.

Przyszły mi do głowy dwa rozwiązania:

1. Mozne by forum ukryć. Takie ukrycie dla świata zbliża Forumki, sprawia, że robi się intymniej,
      elitarniej. Pisze się bardziej osobście, zna się lepiej, przestaje się być anonimowym internautą.
      Dochodzi do spotkan w realu. Dzieci Ale przy małym zainteresowaniu osób z tego zamkniętego kręgu -
      forum umiera bardzo szybko.

2. Może by forum rozreklamować. W tej chwili jedyną reklamą jest moja sygnaturka. Ale że nie piszę
      ani dużo ani często - w dodatku tylko na forum Książki dla dzieci, mało kto wie o istnieniu
      Rodzeństwa. Jeśli miałybyście ochotę na nowe osoby na forum - to link w sygnaturce jest dobrym
      rozwiązaniem. No, ale nie wiem czy taką ochotę miałybyście. Z obserwacji widzę, że nowe osoby na
      forum - to wciąż te same nowe wątki - przywiatnie, pytania o to jak przygotować 2-latka na pojawienie
      się rodzeństwa, i pytania o pierwsze miesiące - spacer z dwojka, usypianie... I tak w koło macieju.

Zatem:
      Chciałabym poznać Wasze zdanie.
      W każdej opcji potrzebna Wasza akceptacja i zaangażowanie.
      Do tego potrzebna osoba do moderowania. Co miałaby robić? Ano nic wielkiego - upominać krzykaczy
      (ale tu takich nie ma wink), wyciągać na górę ciekawe i pomocne wątki, porządkować podpinać linki do
      wątków powtarzających się. No nie wiem co jeszcze... Ogólnie chyba musi mieć dużo chęci, stale tu
      zaglądać i mieć trochę więcej czasu - wiem, wiem - z tym jest marnie wink

Ogólnie czekam na uwagi, przemyślenia i pomysły.
      Bardzo bym chciała, żeby każdy kto tu pisze bądz tylko czyta - zabrał głos.

Pozdrawiam ciepło choć noworocznie
      Gosia wink
      • malabru To ja oddam swój głos 09.01.07, 00:48
        Na pewno uporządkowałabym wątki, bo rzeczywiście ostatnio ciągłe pytania o to
        samo po prostu zniechęcają do zaglądania na forum. Chętnie się tym zajmę tym
        bardziej, ze lubię dłubaninę.

Super rewelacyjnych pomysłów na nowe orzywiające wątki nie mam i przydałby się
        ktoś z weną i fajnymi pomysłami. Dobrze by było ściągnąć z powrotem osoby,
        które się dużo udzielały i były stałymi bywalczyniami tego forum... rzadko
        piszą sad

Zauważyłam pewien odział wiekowy. I nie za bardzo wiem co z tym zrobic, ale
        może możnaby zrobić coś na kształt "pokoi" z możliwością tworzenia nowych
        wątków w danej cześci a jednocześnie zostawić "przedpokój" do rozważań ogólnych
        żeby nikogo nie oddzielać tylko zaprosić na forum mamy nie tylko noworodków i
        dwulatków.

I z tych rozważań mi wyszło, ze chyba lepiej nie zamykać forum tylko najpierw
        spróbować je trochę zreorganizować. Ja chętnie pomogę w porządkowaniu, nie
        pisze się jednak na samodzielne prowadenie forum, przynajmniej w tej chwili.
        • gopio1 Re: To ja oddam swój głos 09.01.07, 08:31
          Marta, czekałam głównie na Ciebie, wiesz? wink
          Jak zobaczyłam Twoje zestawienia (no powaliły mnie po prostu) od razu wiedziałam, że jesteś osobą,
          której to forum potrzebuje! Fajnie, że jesteś wink
          Nadałam Ci już prawo Administratora. Czuj się jak najlepiej w nowej roli wink
          • malabru Ło matko! 09.01.07, 09:05
            Ale niespodzianka! Dzieki smile To teraz już wiem, dlaczego mi wyskoczyły okienka
            koło każdego z postów smile)) Ale liczę na wsparcie!
            • mamuletka no i mój głos... 09.01.07, 09:30
              nie zamykajmy tego forum! jest za mało osób bardzo się udzielających więc
              pewno szybko by umarło... a przecież bardzo pomocne jest to forum!
              Lepiej by było faktycznie je przeorganizować, widzę ze pomysły już są.
              Pozdrawiam
              (i w sygnaturce zaraz dołożę forum, może coś to da)
            • gopio1 Re: Ło matko! 09.01.07, 09:35
              Pewnie, że będę Cię wspierać! Przecież nie znikam! wink
              Wysłałam Ci na pocztę gazetową maila.
    • monika_oli Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 09.01.07, 09:54
      Ja także postaram się wcisnąć lin do swojej sygnaturki.
      Nie bardzo rozumiem o jakich pokojach mówi Malabu, ale tak czy inaczej porządek
      się przydasmile Ja widziałabym to w formie aktywnych linków do najbardziej
      popularnych wątków w nagłówku forum - jakby co, to mogę coś pomóc w tej kwestiismile
      A co do zamykania forum, to przyznaję, iż osobiście zdecydowanie wolę ukryte i
      generalnie to forum jest jednym z niewielu otwartych na których piszę, ale chyba
      poprzedniczki mają rację, z tym aby go nie zamykać.
      • monika_oli Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 09.01.07, 10:00
        Pozwoliłam sobie w mojej sygnaturce zmienić nieco nazwę forum, mam nadzieję, ze
        nie macie mi tego za złetongue_out
      • malabru monika_oli :) 09.01.07, 10:32
        To ja włąsnie o takich aktywnych linkach myślałam. Mniej więcej. Przez krótką
        chwilę podczytywałam forum KMW i tam maja takie jakby fora w forum (np.
        dotyczące szydełkowania) i myślałam raczej o czymś takim, ale że jeszcze nie
        wiem jak to zrobić to próbowałam wyjasnić obrazowo. Chyba się nie udało tongue_out
        • monika_oli Re: monika_oli :) 09.01.07, 12:03
          smile
          No to myślałyśmy o tym samymsmile
          Jeśli same sobie nie poradzicie, to ja chętnie pomogę - spróbuję wytłumaczyć lub
          'na chwilę' zrobicie mnie adminem. Ale, jakby co - to podejmuję się tylko
          kwestii wykonawczej - przyznaję, że nie mam obecnie za wiele czasu na to, aby
          np. wyszukiwać wątki które powinny zostać wyróżnione.
    • mbkow Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 09.01.07, 20:37
      hej
      dla mnie to forum jest bardzo wazne
      ostatnio sie nie udzielam, ale sprawdzam, co sie pisze smile
      moze sprobowac rozslawic? a ewenualnie potem rozwazyc zamkniecie?
      wrzuce link do synaturki
      pozdr, monika
      • krzemyczka Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 09.01.07, 22:34
        Zgadzam się z Wami aby forum na razie nie ukrywać.
        Ja co prawda nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na pisanie, ale jak tylko mogę
        to zaglądam.
        I cieszę się, że są chętne osoby do "pracy". Powodzenia dziewczyny!!!
        Jestem z Wami duchowo, bo niestety moja trójka nie pozwala mi ostatnio na dużo
        więcej.
        Pozdrawiam Marzena
      • mbkow Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 09.01.07, 22:39
        czy moge opatrzyc link tytulem: forum dla matek-masochistek?
        wink))))))
        • malabru Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 10.01.07, 00:13
          He he a bardzo proszę! smilesmilesmile
    • deotyma11 Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 09.01.07, 22:58
      Też jestem przeciwniczką ukrywania smile Spróbujmy rozsławić nasze forum. Ono mi
      pomaga, chociaż nie udzielam się zbyt mocno. Jeśli będzie potrzebna pomoc
      techniczna przy konstruowaniu nagłówka to chętnie takiej pomocy udzielę. Mam w
      tym doświadczenie smile
      Dobrym pomysłem jest też przypomnienie o forum wcześniej aktywnym paniom.
    • monika_oli Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 10.01.07, 08:06
      Zaczyna się robić fajnie ze względu na nagłówek forum - proponuję jeszcze
      umieścić tam linki do roczników naszych pociech, tzn. np. nasze dzieci z
      roczników 2003 i 2005, nasze dzieci 2004 i 2006... itd, tak ab nie powstawały
      coraz to nowe wątki.
      Pozdrawiam
      m.
      • gopio1 Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 10.01.07, 08:29
        Będą, będą, ale to wymaga trochę pracy. Malabru jest bardzo dzielna, no muszę ją pochwalić!
        Jak macie propozycje co jeszcze warto wyrzucić na czerwono na górę - śmiało!
    • monika_oli Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 10.01.07, 16:07
      Proponuję jeszcze, aby w nagłówku forum znalazł się nick Malabru jako
      współadminki. Za jakiś czas ten wątek ucieknie i nowe osoby nie będą wiedziały
      że do niej także można się zgłaszać.
    • mbkow wazny temat: zabije sie, mam dosc, oszaleje itp 10.01.07, 22:46
      prosze o umieszczenie tego tematu u gory na czerwono
      sama walcze ze sklonnosciami samobojczymi i mam nadzieje, ze jest to powszechne smile
      • mbkow Re: wazny temat: zabije sie, mam dosc, oszaleje i 10.01.07, 22:47
        wybaczcie, ale przetestuje tu sygnature, bo mam problem, jak widac
    • coronella Re: Oddam Forum w dobre ręce ;-) 11.01.07, 12:50
      a ja z pytaniem odn tematyki forum. W tytule jst "2 lata różnicy"- jaką tolerancje przyjmujecie? Miedzy moimi dziecmi jest 2,5 róźnicy. Podczytuję was trochę, ale nie wiem, czy pisac, czy ta różnica nie jest już za duża, i problemy przez to inne. Podobnie chyba z mamami, które mają dzieci z różnica mniejszą Może by w tytule dodać "ok. 2 lat różnicy?"
      • malabru Różnia wieku 11.01.07, 19:35
        Z tego co zauważyłam, to na tym forum mam z różnicą wieku dokładnie dwa lata
        wcale nie jest najwięcej... Myślę, że 2,5 a nawet 1,5 też się łapie smile Mile
        widziane są wszystkie mamy, które chcą się z nami dzielić swoimi
        doświadczeniami. A tytuł forum ja zawsze traktowałam orientacyjnie i jak dla
        mnie może zostać bez zmian.
        Pozdrawiam,
        Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka