Dodaj do ulubionych

mój syn i przedszkole

11.01.07, 11:25
Witam! mam problem z moim 4 letnim przedszkolakiem. od poniedziałku zaczęliśmy przedszkole - 3 dni w tygodniu po 2,5 godziny. Bartek jest bardzo do mnie przywiazany, nie chce zostać sam więc siedzę razem z nim. czasem podczas zabawy zapomina o mnie więc nie jest źle. chciałabym go zostawić samego ale on cięgle sie sprzeciwia.
poradźcie co zrobić? czekać aż sam pozwoli mi iść do domu co może trwać wieczność? "uciec" mu gdy będzie się bawił, ale wtedy może wpaść w histerię? zostawić na siłę rano niech panie sobie radzą?
dodam tylko że mieszkamy w UK i w przedszkolu są same angielskie dzieci a Bartek praktycznie nic nie rozumie.
może ktoś doradzi jak najlepiej postąpić, nie chciałabym żeby się zraził do przedszkola. z góry dziękuję za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • jasiaw78 Re: mój syn i przedszkole 11.01.07, 14:26
      Mój poszedł od pazdziernika 2006 miał skończone 3 latka (skończył 24.09) i tez
      długo był ze mną 1,5 roku a potem 1,5 roku z babcia i podjeliśmy decyzje o
      przedszkolu i szczerze zrobiliśmy tak że pokazałam mu wcześniej gdzie będzie
      chodził powiedziłam co tam bedzie robił i nie było płaczu ani jednego dnia nie
      płakał i ze będzie tam bez mamy i babci tylko z nowymi kolegami i pania
      wychowczynia
      Może powinnaś go zostawić i przeboleć jego płacz bo tak to jemu się będzie
      kojarzyc przedszkole z tym , że mama jest
      Przemysl to a co radzi Pani wychowczyni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka