Dodaj do ulubionych

Mamy oczekujące drugiego maleństwa

02.02.07, 22:47
Witam gorąco wszystkie mamy oczekujące drugiego maleństwa w 2007 roku i życzę szybkiego rozwiązania. Moja mała (lekarze mówią, że to druga dziewczynka) Emilka ma urodzić się pod koniec lutego lub na początku marca. W domu czeka na nią siostrzyczka Julka urodzona 21.12.2005. Niby kalendarzowe 2 lata różnicy, a tak naprawdę będzie około 14 miesięcy. Gorące pozdrowienia dla wszystkich oczekujących na to drugie, w krótkim czasie po pierwszym!!! Na pewno damy radę!!!
Obserwuj wątek
    • agatelek2 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 08:46
      To czekamy na wiadomości o maleństwie!!!Pozdrawiam.
      • jasowa26011 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 09:56
        Z pewnością napiszę. Twoje dzieciaki są cudowne, fajne takie wspólne urodziny!!!
        • agatelek2 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 10:08
          Dziękuję-to w ramach oszczędności jak się domyślasz. ;o)))))
    • zulam3 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 10:57
      Ja też finiszuję powoli, oczękuję Ignasia pod koniec marca, Zuzanka będzie mieć
      rok i pięć miesięcy. Pozdrawiam!
      • agatelek2 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 11:03
        Także prosimy o odezwanie się po narodzinach maluszka!Pozdrawiam.
        • j0204 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 15:52
          ja tez jestem brzuchatkąsmile
          w domu mam synka który ma 16 m-cy , maluch - drugi synek ma przyjść na świat w
          połowie majasmile
          różnica między chłopcami będzie 19 m-cy.
          • agatelek2 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 19:11
            Witam następną mamusię bardzo serdecznie!!!!!!!!!!!!
            • jasowa26011 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 19:52
              Może agatelek2 nam powie jak to było na początku. Bo ma już takie fajne podchowane maleństwa. Pozdrawiam
      • jasowa26011 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 19:49
        Witam serdecznie!!! Cieszę się, że jest nas więcej - tych z maleństwami i drugimi bruchami. Ja obecnie ciągle myślę jak to będzie, ale jako jestem bardzo pozytywnie nastawiona.
        • szymus4 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 21:51
          no to koniecznie szybciutko napisz po porodzie jak się czujesz i pochwal
          maleństwem. czekam na wiadomosć. u mnie w brzuszku jeszcze małe bo 10 tyg, ma
          się urodzić w sierpniu. różnica będzie 11 miesięcy-więc na razie się nie
          martwię, ale zobaczymy potem. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie.
          ania
          • jasowa26011 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 03.02.07, 22:30
            Na pewno napiszę. Tobie też powodzenia i dużo szczęscia, niech maleństwo w brzuszku sobie spokojnie rośnie; Gabriel zresztą też. Faktycznie będzie u Ciebie mała różnica, a mnie już moja wydawała się mała. Ja pierwszą córeczkę też urodziłam przed czasem, prawie miesiąc. Miałam krążek i brałam leki na skurcze, a teraz odpukać jest w porządku, chociaż szyjka też ponoć skrócona, ale już za 9 dni zaczynam 38 tydzień. Pozdrawiam
    • abuziak Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 04.02.07, 12:24
      witam, ja mam coreczke 10 miesiecy i kilka dni temu zrobilam test i okazalo sie ze jest pozytywny. wstepne wyliczenia wyszly na pazdziernik tego roku. jestem troche przestraszona, bo tez karmie piersia i wydaje mi sie, ze corcia jest moze za malo samodzielna, nie je normalnego jedzenia jeszcze, nie umie pic z butelki. nie wiem, czy dam rade dwojce dzieci, zwlaszcza z tak mala roznica wieku.
      • agatelek2 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 04.02.07, 14:12
        Dziewczyny!Wszystko jest do przeżycia-uwierzcie!U nas jest mała różnica wieku bo
        tylko rok i 13 dni.Więc jak córa się urodziła to synek był jeszcze naprawdę
        malutkim dzieckiem.Jedynie za co mogę Bogu dziękować to za bardzo grzecznego
        synka który pozwalał mamie większość czasu poświęcać małej.....Na początku było
        ciężko gdyż córa z dzieci tych bardziej wymagających ale wystarczyła dobra
        organizacja.Musiałam sama sobie radzić gdyż mąż pracuje od 7 do 19 co drugi
        dzień i jeszcze na nocki chodzi.Starałam się wszystko przy nich robić
        jednocześnie np:jak karmiłam małą,synek dostawał miseczkę z jedzeniem które
        potrafił sam zjeść.Jak kąpałam to jednocześnie małą w wanience dla niemowląt a
        synek pluskał się w tym czasie w dużej wannie na macie antypoślizgowej.Ze
        spaniem wieczorem też podobnie-kładłam o tej samej godzinie.Synek przesypiał już
        całe noce więc w nocy na głowie miałam tylko małą.A jak zaczęła raczkować to już
        wspólne zabawy były i coraz więcej czasu miałam na wszystko.
        • jasowa26011 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 08.02.07, 11:50
          Moja pierwsza córka z tych bardziej wymagających, ale też już przesypia całe noce, więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Dzisiaj idę do ginekologa zobaczymy co mi powie. To już 37 tydzień, nie możemy się już doczekać maleństwa, ale ono samo wybierze sobie na pewno najlepszy czas na przyjście do nas. Pozdrawiam wszystkie mamy dzieci rok po roku i oczekujące!
          • kasiuuullllka87 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 19.02.07, 15:19
            nie wiem po ile wy macie lat (po za tym kobiet sie o wiek nie pyta) ale pewnie
            jestescie troche starsze odemnie ja mam dpiero 21 lat i juz drugie w brzuszku
            bardzo wczenie wyszlam za maz(wiem ze niektore z was moga sobie co nieco
            pomyslec) wazne ze z mezem sie dogaduje i ze sie bardzo kochamy boje sie czy dam
            rade z drugim dzidzia Natalka ma prawie 12miesiecy(za dwa tyg) a drugie w
            czerwcu powinno sie zjawic na naszym swiecie podczytuje was czasem. Pozdrawiam
            • agatelek2 kasiuuullllka87 19.02.07, 16:07
              A czy to ważne ile masz lat????Myslę ,że to nie ma nic do tego,że będziesz
              niedługo podwójną mama.Gratuluję!!!!
              ps:ja mam prawie 28 a pierwsze urodziłam jak miałam 24.Pozdrawiam.
              • eps Re: kasiuuullllka87 25.02.07, 19:16
                Ja mam synka 10 miesięcy i jestem w ciazy. Między dziećmi bedzie 1,5 roku różnicy.
                Dziecko planowane ale, teraz wszystko widze w czernych barwach.
                2 małych dzieci?? Do tego teraz czuje sie gorzej niz gorzej a synek ciagle
                domaga sie uwagi.
                • agatelek2 eps 26.02.07, 18:55
                  Będzie dobrze-uwierz!!!Nie twierdzę,że lekko ale wszystko się ułoży jak drugi
                  dzidziuś się urodzi.Trzymaj się cieplutko!Pozdrawiam.
                  • olcia029 witam i pozdrawiam 27.02.07, 23:50
                    hej hej! u mnie też fasola w brzuchu, różnica będzie około 16 miesięcy smile)))
                    trochę jeste wystraszona, ale tez bardzo podekscytowana smile))
                    • eliza190000 Re: witam i pozdrawiam 18.03.07, 22:02
                      Witam
                      Moje dziecko ma 6 msisiecy, i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie bycia teraz
                      w ciazy: jedna Pani napisala, ze nieprzepsanych nocy to ona miala az 6 meisiecy!
                      my, mamay wciaz
                      bardzo chcialabym odpoczac, odetchnac, po tym pierwszym. Zmieic garderobe z c
                      h o l e r n e j Mki na eske i wrocic do starego
                      podziwaim Wad i good luck!
                      z durgiej strony, jestem bardzo,bardzo mloda, tuz po 22 urodzinach i moze to
                      mnie zniechcea do dzieci na cale swoje zycie..
        • jasowa26011 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 05.05.07, 16:34
          To ja załozyłam ten wątek, a teraz przez długi czas nie miałam internetu i
          dalej nie mam w zwiazku z przeprowadzką. Urodziłam drugą córeczkę 3 marca,
          teraz jest już bardzo dużą dziewczynką ma 5,5 kg i 2 miesiące. Różnica między
          Julką i Emilką to 14 miesięcy i 10 dni. Naprawdę nie ma tak strasznie.
          Dziewczynki są wspaniałe. Gorąco pozdrawiam agatelka2 i inne mamy z małą
          róznicą wieku.
          • guleranda Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 18.05.07, 23:38
            gratuluję drugiej córeczki.u nas tez siostrzyczki.myslę,że jest coraz lepiej i
            coraz bardziej się cieszę.chociaz ciut zazdroszcze mamom "parek"
          • agatelek2 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 19.05.07, 10:59
            A mówiłam,że nie będzie tak strasznie jak sie wydaje na początku?Gratuluję,życzę
            dużo zdrówka dla maluchów.Również serdecznie pozdrawiam!
    • goralica Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 22.03.07, 15:36
      Witam, mój synek kończy dzisiaj 13 mscy a mi właśnie zaczął się 4 msc. Różnica
      będzie ok 1 rok i 7 mscy. Na pewno będzie dobrze. Buziaki dla wszystkich mamuś
      i dzieci- tych na świecie i tych w brzuszkach smile
      • agatelek2 Re: Mamy oczekujące drugiego maleństwa 19.05.07, 11:00
        Witamy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka