Dodaj do ulubionych

Gdzie jedzecie na wakacje?

26.02.07, 19:26
No tak gopio1 nas pogoniła, więc już przestraszona zakładam wątek...

Ja się ciągle zastanawiam, bo chciałabym jechać albo w góry do Wisły tam
można wynając cały domek hmm cena 120zł za dobę (ale żeby wejść tam do tych
domków - hmm jest bardzo duża górka a samochodem jeździć codziennie nie
będziemy)
opcja nr 2 to wynająć kwaterę np w Ustroniu no i dojść można szybciej i do
atrakcji więcej niż w Wiśle...
opcja 3 nasze morze ale Bartek wymiotuje w samochodzie a my z Katowic
jesteśmy....
opcja nr 4 Słowacja tyle że nie tak blisko i paszporty musielibyśmy wyrabiać

a Wy???
Obserwuj wątek
    • oliwia244 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 26.02.07, 20:15
      Ja już w styczniu zapłaciłam za kwatery nad morzem.
      W zeszłym roku wylądowaliśmy w takiej norze, ze teraz chcialam tego uniknąć.
      łatwo znaleźć nie było bo jeździmy dużą grupą z dziecmi oczywscie.
      Ale sie udalosmile Sliczne kwatery w dobrej cenie.
      A jedziemy do Karwi smile
      Juz sie doczekać nie moge!
      • natalia433 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 26.02.07, 21:22
        My chcielibysmy za granicę w cieplejsze rejony, może Tunezja, Grecja, zteszta
        cokolwiek byle byłoby ciepło i słoneczniesmile
      • mamuletka Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 27.02.07, 09:29
        ---Sliczne kwatery w dobrej cenie.
        A możesz mi powiedzieć w jakiej cenie?
        • oliwia244 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 27.02.07, 19:49
          za pokój 3 osobowy z łazienką 110zł
          pokoje nowiuśkie ze świerzymi mebelkami a nie gierkowskie czasy
          150m od morza.
          piaskownica, hustawka i cos tam jeszcze z drewna dla dzieci zaraz przy miejscu
          na grilla.
          na zdjęciach wygląda ok smile

w zeszłym roku płaciliśmy tyle samo za taki obrzydliwy kurnik, ze nawet
          wspominać nie chce!
          • nullka78 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 28.02.07, 11:09
            oliwia a ta nora na którą trafiliście to w jakiej miejscowości była?
            • oliwia244 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 04.03.07, 22:05
              nora we Władysławowie.
              do tego absolutnie nie miła włascicielka.
              za to pogoda była blacha wiec o reszcie staram sie nie pamiętac smile
    • anaj75 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 27.02.07, 09:47
      Mój małzon strasznie zapracowany, pracoholik jedentongue_out wiec szykuję się na
      samotne wakacje z dwójką. I decyzji nie mogę podjąć, gdzie sobie poradzę z
      nimi, zeby nie pogubić i nie potopićwink Do tego jeszcze starszy przeszedł
      ostatnio0 na dietę bezglutenową, więc jakiś dostęp do tego typu produktów musi
      być... Chciałabym nad morze, ze względów zdrowotnych ale robi się coraz mniej
      czasu na rezerwację. Czyli, po prostu jeszcze nic nie wiem.
      • ekasia1 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 27.02.07, 10:56
        My jedziemy na wakacje już na przełomie kwiecień/maj żeby wykorzystać długi
        weekend majowy. No i ja od czerwca wracam do pracy. Zarezerwowaliśmy pokój w
        hotelu w Pogorzelicy. Dzieci za darmo, bo do 3 r.ż się nie płaci. W tym trzy
        posiłki i możliwość korzystania z basenu. Mam nadzieję, że będzie fajnie.
    • monikatomaszewska Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 04.03.07, 21:23
      a my w tym roku prawdopodobnie wyjedziemy do Włoch (jeśli z małą, która
      przyjdzie na świat za najdalej kilka...kilkanaście dni będzie wszystko OK
      (będzie OK!!! będzie OK!!! będzie OK!!!) Planujemy tydzień w namiotach na
      Campingu EUROCAMPu, a potem drugi tydzień w innym miejscu (na innym campingu)
      ale w mobilehome'ach.
      Trochę obawiamy się tak dalekiego wyjazdu z dziewczynkami które będą miały wtedy
      5 miesięcy i dwa latka ...ale mamy nadzieję że wszystko będzie ok.

Dla wszystkich których trapią rozterki dotyczące wyboru miejsca wakacyjnego nad
      morzem polecamy Niechorze i pensjonat państwa Sowińskich ( www.wyspask.com )
      Byliśmy tam w zeszłe wakacje z małą (roczną) Marysią. Było super - miejsce
      idealnie przystosowane dla rodzin z dziećmi. Na serio godne polecenia. Nawet
      podróż (dość długa bo z Katowic) nie była aż taka straszna i męcząca. Miejmy
      nadzieję, iż z tegorocznego wyjazdu będziemy równie zadowoleni.

pozdrawiamy Monika, Marysia i M
      • mbkow Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 08.03.07, 21:55
        bylismy z eurocampem we wloszech (nad garda i na elbie). bylo super. znajomi z
        3letnia coreczka. my jeszcze wowczas sami smile tuz przed sezonem, cisza spokoj,
        cieplutko... ach ach
    • z_agatka Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 15.03.07, 10:07
      Do Juraty - w to samo miejsce, co w zeszłym roku - było suuuuuper smile
      • nullka78 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 20.03.07, 08:12
        A my w tym roku już zaklepane mamy wczasy w Ustroniu Morskim smile
    • niki129 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 20.03.07, 13:15
      Mozecie polecic mi jakies fajne miejsce nad morzem Chce jechac z dziecmi na
      przelomie kwiecie-maj Tosiek ma 2,5 roku Stas 4 miesiace Chcemy jechac cala
      rodzina W zeszlym roku tez bylimy we Wladslawowie -miejsce starszne wlasciciel
      niemily, nic dla dzieci.
      Podajcie prosze jakeis namiary-telefony, strony cos sprawdzonego
      dziekuje
      Agnieszka
      • nullka78 Do Niki129 21.03.07, 19:00
        My w zeszłym roku w czerwcu byliśmy w Jastarni - w domu wczasowym Monika
        Tutaj masz fotki i opis www.jastarnia.spanie.pl/
        Podobało nam się tam bardzo. Jest czysto i schludnie. Na dole jest aneks
        kuchenny z lodówką, garnkami, talerzami. Pokoje z łazienkami a na zewnątrz jest
        mini plac zabaw (piaskownica, drabinki, huśtawka) Możliwość zrobienia grilla. A
        przede wszystkim bardzo blisko do morza smile Jeśli miejscowość Ci odpowiada to
        POLECAM.
        W tym roku zmieniliśmy kierunek i jedziemy do Ustronia Morskiego. Namiary mam
        od koleżanki - mam nadzieję że też będzie fajnie
        • nullka78 Re: Do Niki129 22.03.07, 11:41

• niki129 Re: Do Niki129 23.03.07, 08:52
          serdeczne dzieki , moze jeszcze ktos cos zalaczy bede wdzieczna
          • ememka1 Re: Do Niki129 30.03.07, 18:37
            www.wakacjezmisiem.pl

W zeszłym roku same mamuśki z dzieciakami byłyśmy w Borach Tucholskich - ośrodek
            Szarlota. Fajne miejsce tylko organizacja do kitu tzn. jeden nie wiedział o
            działaniach innego, ale to nie znaczy że w tym roku będzie tak samo. Domki z
            łazienkami, lodówką sztućcami itd.w lesie nad jeziorem, zrobione kąpielisko,
            przedszkole dla dzieci, obiady można wykupić na miejscu. Mają swoją stronę
            internetową.
            W tym roku Stegna - bo blisko, cena ok., przedszkole dla dzieci, plac zabaw,
            basen, posiłki w dogodnych godzinach. Jak będzie pogoda to nawet z ośrodka nie
            trzeba się ruszać. No i podobno dużo rodzin z dziećmi co jest dużym plusemsmile
    • mietowy_kot chłapowo k/władysławowa 04.04.07, 21:42
      Polecam pensjonat Bursztynek w Chłapowie koło Władysławowa
      www.wladyslawowo-kwatery.pl/bursztynek/
      Byliśmy tam w ubiegłym roku. Wszystkie szczegóły są na stronie, więc nie bedę
      sie rozpisywaćsmile
      Wiecj pytań i odpowiedzi (gdyby ktoś był zainteresowanysmile ) o Chłapowie i
      innych kwaterach w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=566&w=59581287&v=2&s=0
      • niki129 Re: chłapowo k/władysławowa 04.04.07, 22:40
        dziekuje za pomoc dziewczyny smile
    • moustilou Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 10.04.07, 18:41
      1. do PL do rodzicow w lipcu, blisko morza
      2. w sierpniu zeby zmienic nad morze do Normandii smile
    • volta2 Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 13.04.07, 10:49
      My w tym roku dość ambitnie, czyli na 1 tydzień w Alpy Julijskie do Słowenii, a
      potem rzut beretem do Chorwacji na 2 tydzień.

I jeśli ten plan zrealizujemy na początku wakacji, to potem jeszcze w sierpniu
      sama nad nasze morze - sama z dziećmi oczywiście.
      • jessia Re: Gdzie jedzecie na wakacje? 13.04.07, 20:31
        Oj zazdroszczę Słowenii!
        Byliśmy tam przez 2 tygodnie na rowerach 6 czy 7 lat temu przed ślubem (rzecz
        jasna, przed dziećmi, jak jeszcze można było sie wybierać na 2 tygodnie na
        rowery pod namiot wink) I przemilo to wspominamy. Ja suknie ślubna w Słowenii
        kupiłam! A niedawno tłumaczyłam katalog do wystawy o Plecniku, ich narodowym
        architekcie, i nam sie stęsknilo mocno. Mój mężulek twierdzi, ze ma tak dosyc
        tej IV RP, że niebawem się przeniesiemy tam w ogóle!
        A ja w tym roku sama z dziećmi do Mamy do Anglii, na 3 tygodnie aż (choc
        dyrektorka naszego żłobka cos wspomniała, że chętnie by się z nami zabrała - ho
        ho tobym opiekę z głowy miała!). W tym czasie weekend bezdzietny z koleżankami
        z okazji 10-lecia ukończenia studiów - nie mogę uwierzyć, że to juz tyle!!
        A potem w sierpniu chcemy sie urwać jeszcze pod gruszę w Polsce całą rodzinką
        jak już Tata będzie wolniejszy a zanim Mila stanie się dużym przedszkolakiem.
        Może Białowieża, choc to straasznie daleko.
        Mmmm juz mi sie tewakacje marzą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka