jerzy_nka 23.01.08, 23:04 regularnych zaparć? jerz sie strasznie meczy przy kupach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota123 Re: co dac dziecku do jedzenia aby nie miało regu 23.01.08, 23:06 duzo owocow duzo picia pokarmy z blonnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_nka które jabko na zatwardzenie:gotowane czy surowe? 23.01.08, 23:08 bo jedno jest na zatwardzenie a drugie na biegunke - tylko nie wiem które Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: co dac dziecku do jedzenia aby nie miało regu 23.01.08, 23:17 daj mu wodnista gruszke Odpowiedz Link Zgłoś
bubasio Re: co dac dziecku do jedzenia aby nie miało regu 23.01.08, 23:24 kiwi pomaga śliwki suszone lub kompot z nich jogurt naturalny maślanka płatki owsiane zmielone siemię lniane z mlekiem zamiast kaszki i kochana-woda w nocy bez odrobiny mleka-niech jelita odpoczną Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa moj mlody 2 dni sie meczyl 24.01.08, 00:30 zaczelam mu dawac wiecej marchewki w potrawach, w zupie i sok jablkowy z dodatkiem marchwi pomoglo kupa jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
gabi110 Re: moj mlody 2 dni sie meczyl 24.01.08, 10:19 Gotowana marchewka działa raczej zatwardzajaco. Mojej Weronice zawsze pomagaja suszone sliwki. Mały słoiczek gerbera i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gimel4 Re: moj mlody 2 dni sie meczyl 24.01.08, 11:07 i zamiast ryżu (kaszek ryżowych i w zupach) raczej kaszki kukurydziane. Jabłko surowe, śliwki suszone, marchewka surowa, banan nie, dużo pić nisłodzonych mapojów - woda najlepsza, ja znalazłam chrupki kukurydziane z otrębami w sklepie ze zdrową żywnością, kiwi tak Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_g Re: co dac dziecku do jedzenia aby nie miało regu 24.01.08, 12:11 winogrona, najlepiej włoskie- delikatna skórka, przelatuja z prędkością pocisku generalnei surowe owoce i ogranicz kaszki ryżowe, np jak je 2, to zamaist tego jedna i np jogurt naturalny marchew zatwardza, dlatego daje sie surowe soki jabłko marchew, zeby jedno drugie neutralizowało wlasnie - surowy sok jablkowy sprobuj- z sokowirowki albo jednodniowy np marwit Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: co dac dziecku do jedzenia aby nie miało regu 24.01.08, 12:51 Z Mają tez miałam taki problem Pomogło dopiero regularne podawanie surowego tartego jabłka (około 1-1,5 dużego dziennie). Marchewka surowa tarta też ma działanie regulujące, poz a tym możesz pomóc jelitkom w pracy podając Jerzowi jogurty, probiotyki, jak je pieczywo to np bułki grahamki, śliwki suszone, kompot z suszonych owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
mala300 Re: co dac dziecku do jedzenia aby nie miało regu 24.01.08, 13:44 zmien chleb na pelnoziarnisty,gruszka, slwika suszona. odpusc na chwile ryz, banany i marchewke Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: co dac dziecku do jedzenia aby nie miało regu 24.01.08, 15:03 Co prawda zadko sie to zdarza,ale jesli juz Igor ma zaparcia,albo z dwa dni nie posadzi kreta, to dokonuje zbrodni doskonlej... Dostaje do wypicia z pol kubeczka Kubusia <tak,tak tego od 3 roku zycia> i do wieczora jest oprozniony. Dziala tez jablko,ale on nie zawsze chce jesc. Odpowiedz Link Zgłoś