homanka 05.11.08, 12:36 Witam! Proszę o pomoc te Mamy, które mają dzieci z podobną różnicą wieku. Czy potrzebny był wam podwójny wózek, czy może starsze dziecko nie chciało już jeździć w wózku? Nie wiem, czy planować ten wydatek czy nie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
becik1 Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 05.11.08, 13:40 witam u mnie roznica rok i 3 miesaca wiec duzo mniejsze, i ja nie kupowalam bo szkoda mi bylo na to kasy jest duzo innych wydatkow. i dalam rade do sklepu mam 1 przystanek tramwajowy i mala szla go pieszo w ta i spowrotem. Oczywiscie minusem bylo ze moglam zapomniec o jakies dluzszej wyprawie pieszej wiec w takich wypadkach przydalby mi sie. teraz starsza ma 2,6 mlodszy 1,3 i juz w ogole jest luzik Odpowiedz Link Zgłoś
happybogna Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 05.11.08, 15:48 U mnie różnica 1.6 miesięcy. Nie mamy podwójnego ale wyjeżdzając w tym roku na wakacje kupiliśmy drugą spacerówkę. Podwójnego nie chciałam, znoszenie i go i wnoszenie na drugie piętro odstraszyło mnie. Starsza nie powiem, żeby grzecznie szła obok mnie, ale jakos daję radę. Daleko się nie wybieramy na spacery. Małgosia 30.05.2006 Martusia 22.11.2007 Odpowiedz Link Zgłoś
becik1 Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 05.11.08, 19:51 tak tak my dwa wozki tez mamy bo jak jechalismy na wakacje to w tedy przydatne i na dluzsze wyjscia w dwie dorosle osoby z dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
homanka Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 05.11.08, 21:18 Dzięki dziewczyny za informację Pomogłyście mi. Jeszcze i tak trochę czekania przede mną na kolejną dzidzię, wtedy zobaczę jak starsza daje sobie radę w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruduska Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 05.11.08, 21:24 Używam podwójnego wózka od urodzenia młodszego synka. Starszy miał wtedy 1 rok i 2 mce. Teraz mają: starszy- 2 lata i 2 miesiące, młodszy 1 rok-wózek służy mi nadal, zamieniłam ich tylko miejscami i cięższy jeździ z tyłu. Dużo spaceruję z dziećmi, robię codziennie zakupy, a pilnowanie starszego mogłoby być trudne. Wózek kupiłam używany więc wydatek nie taki spory. Odpowiedz Link Zgłoś
homanka Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 06.11.08, 11:57 Ruduska, a jakiego wózka używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ruduska Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 06.11.08, 13:38 Graco Stadium Duo. Jestem bardzo zadowolona. Jest zwrotny, lekki i składa się jedną ręką. Mieszkamy na 2. pietrze i jeśli mąż rano zapomni znieść mi wózka to znoszę go sama (w jednej ręce wózek, na drugiej młodszy synek (dwulatek idzie sam ) Odpowiedz Link Zgłoś
aggnusek Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 06.11.08, 18:21 Ja używałam i używam tylko że u mnie róznica to rok i 2 miesiące. Nie wyobrażam sobie żebym nie miała takiego wózka. Potrafiłam dziennie zrobić 3- 4 kilometry. Odpowiedz Link Zgłoś
w_iika Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 07.11.08, 22:07 Rozzumiem,ze chodzi o roznice rok i 7 miesiecy, tak? Moja corka ma 21 m-cy i juz od wakacji dzielnie wedruje ze mna obok wozka. Ja mam roznice rok i 2 m-ce, jestem bardzo mobilna, ale bez samochodu i nie wyobrazalam sobie jezdzenia autobusami z podwojnym wozkiem! Jedno dziecko wkladam do chusty,a drugie do wozka, i wychodzimy na pol dnia na miasto...Odkad maluch zaczal sie przemieszczac, zdarza sie,z e zadne dziecko w wozku siedziec nie chce, i tak sobie prowadze spacerowke z zakupami, maluch w chuscie , starszak drepcze obok... Odpowiedz Link Zgłoś
maajkuska buggy board - polecam 09.11.08, 14:01 ja mam różnicę 16 miesięcy, mam dwóch synków i sprawdził się buggy board. Mieszkam w Niemczech, może tu łatwiej go zdobyć. Zalety: -nie trzeba uganiać się z drugim wózkiem, - łatwo go zamontować i zdjąć, załadować do samochodu, - jest bardzo zwrotny, - oszczędzamy czas, starsza dzidzia nie musi iśc pieszo wygląda to tak: cgi.ebay.de/BUGGY-BOARD-MAXI-FIX-SCHWARZ-LASCAL-MODELL-2009-NEU_W0QQitemZ190260883982QQcmdZViewItem?hash=item190260883982&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 U nas się sprawdza w 100%. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Maajkuska buggy board 11.11.08, 16:16 Starszak nie bał sie na tym stać podczas jazdy? Bo mimo wszystko to mały wtedy był. U mnie będzie ok. 19mis różnicy i zastanawiam sie nad buggypod to takie siedzisko doczepiane z boku wózka do siedzenia dla dziecka. Tylko ze moja córka jest ostrożna i właśnie nie wiem czy by się nie bała stać na takiej dostawce. Odpowiedz Link Zgłoś
s.sylwia77 Re: buggy board - polecam 13.11.08, 17:26 napisz coś więcej o tej dostawce, jak się ją montuje i czy pasuje do każdego wózka ????? Odpowiedz Link Zgłoś
maajkuska Re: buggy board - polecam 16.11.08, 14:32 Durch die mitgelieferte Verlängerung sind die Arme des neuen BuggyBoards sind in der Länge verstellbar. Ebenso sind die Halterungen des BuggyBoards bis zu einem Kinderwagengestellumfang von 20 cm stufenlos zu verstellen, sodass das BuggyBoard an nahezu jedem Kinderwagen, Jogger und Buggy problemlos zu montieren ist. * max. Belastung 20 kg * neue flexible Schnellkupplungen bis 20 cm Gestellumfang * einfach an Ihren Kinderwagen an- und abzuhaken * einfach in der Länge verstellbar (35-53 cm Gesamtlänge / 18-35 cm bis Trittfläche) * einfach in der Breite verstellbar (25-50 cm) * Anti-Rutsch Standfläche * leicht hochklappbar * mit Laufrollenfederung * große Räder, viel Fußfreiheit (15 cm) tak w skrócie: producent podaje, że przystawka daje się zamontować do każdego wózka oraz spacerówki. Jak dokładniej poszukać, to jest gdzieś lista modeli. Mocowanie to rodzaj rapend, które można wg zapotrzebowania ścisnąc lub poluzować. - max.obciązenie 20kg,oczywiście można złożyc jak się go nie używa lub łatwo zdemontować, przestawia się wysokośc oraz odległośc dostawki do wózka. a tu trochę więcej, no też niestety po niemiecku: www.lascal.se/web/buggyboard-basic_de.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
rafdrim Re: buggy board - polecam 26.05.15, 10:07 Wprowadzamy dodatkowe akcesoria do Buggypod Lascal Maxi. Nakładka dzięki której starszak może siedzieć przypięty pasami Buggypod Perle. Nakładkę można też wykorzystać jako siedzenie dla młodszego dziecka np. na krześle w restauracji. Wypowiadam się jako Importer www.buggypod.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asieksza Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 15.11.08, 23:21 U nas różnica mniejsza rok i 9 dni , mamy Graco Stadium Duo i zwykłą pojedyńczą spacerówkę. Podwójnego używamy raczej na dalsze spacery np do lasu, rewelacyjnie sprawdził się na wakacjach, przydawał się też jak chodziliśmy na spacery do parku Jula płakała bo coś chciała a starsza nie miała zamiaru ewakuować się z piaskownicy wtedy mogłam posadzić do wózka i szybko do domciu. Spacerówka też się przydaje na krótsze spacery ale i na pojedyńcze wyjścia np. do lekarza.Poza tym czasem jesteśmy zmuszone wyjść z dziećmi gdy pogoda niekoniecznie sprzyja spacerkom a ja nie wyobrażam sobie iść z wózkiem i powoli tuptającą córą. Fakt do komunikacji to te podwójne się raczej mało nadają ( do niskopodłogowca gdy nie ma tłoku to owszem ale już do tramwaju to i z pojedyńczą spacerówką bez pomocy nie sposób wsiąść. Ja bym zainwestowała, jak nie będziesz za wiele używać to zawsze można odsprzedać.Dużo też zależy od temperamentu dzieci, moje dwie skorpionice mają sporo za uszami. www.niunie.babies.pl Odpowiedz Link Zgłoś
goswiek Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 24.11.08, 09:43 Też się zastanawiam, u mnie różnica będzie 19 miesięcy, Madzia nadal śpi na spacerach, poza tym słyszałam że starszaki mogą być zazdrosne o Maleństwo, że jeździ w wózeczku itp. Już sama nie wiem, zgłupiałam, może jeszcze jakieś opinie? -- Madzia 29.09.2007 Odpowiedz Link Zgłoś
anbull Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 03.12.08, 09:53 też polecam buggy/kiddy board (do kupienia na allegro), wystarczan nawet na dłuższe spacery, daje duża mobilnośc i niezależność mamie. U mnie różnica 1,7. Odpowiedz Link Zgłoś
anbull Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 03.12.08, 10:06 goswiek napisała: > Też się zastanawiam, u mnie różnica będzie 19 miesięcy, Madzia nadal śpi na > spacerach, poza tym słyszałam że starszaki mogą być zazdrosne o Maleństwo, że > jeździ w wózeczku itp. Już sama nie wiem, zgłupiałam, może jeszcze jakieś > opinie? > -- > Madzia 29.09.2007 > u nas spacery są w okresie aktywności starszaka. Zazdrość zawsze będzie (ewidentna lub bardziej utajnona) i może być o wszystko, nawet mało znaczące rzeczy. Z tego też powody spaceruję w porze odpowiadającej starszemu synowi, by łatwiej znosił "niedogodności". Odpowiedz Link Zgłoś
goswiek Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 03.12.08, 16:12 Anbull, dzięki za rady Może faktycznie taka podstawka wystarczy, widziałam ostatnio w Złotych Tarasach jak to wygląda na żywo. Mnie jedynie martwi, co gdy będzie chciała usiąść, a do domu będzie daleko? Pozdrawiamy -- Madzia 29.09.2007 Majowa niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
anbull Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 03.12.08, 18:50 goswiek napisała: > Mnie jedynie martwi, co gdy > będzie chciała usiąść, a do domu będzie daleko? U mnie, jak syn ma kaprys to siada (siad prosty) na buggy lub kuca. W sytuacjach dużego zmęczenia najwygodniej było mu stojąc na buggy położyć głowę i górną cześć ciała na wózku, mógł prawie spać w tej pozycji. Zdażało mi się też pakować małego awanturnika w stanie histerii i jechać "nasygnale"do domu i nie było większego problemu. goswiek napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 04.12.08, 23:28 Myślę, ze to zależy jakie dzieci i jaka mama U mnie jest też 1,7 różnicy i jak mały miał 2 m-ce to kupiliśmy Graco duo system. Dla nas to był strzał w 10, bo starsza córka nie bardzo chciała chodzić, a jak chciała, to zwykle nie tam, gdzie ja chciałam. Jak były płacze podczas opuszczania placów zabaw, po prostu wpinałam ich do wózka, nie musiałam prosić, błagać, nosić na rękach. Teraz znakomicie nadaje się na zakupy, Ala zwykle chodzi obok, mały jak nieposłuszny ( bunt dwulatka!) - siedzi zapięty, a ja mam spory kosz, do którego mogę ładować. Strach pomyśleć, co będzie jak przyjdzie nam odstawić ten wózek. Zakupy to chyba tylko samodzielnie, bez ogonów. Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 15.12.08, 11:21 Ja kupiłam wózek podwójny www.ceneo.pl/1467927 I z wózka jestem zadowolona na spacerach sprawdza się idealnie. Mały jednak na spacerkach dużo czasu jeszcze spędza w wózku a ma rok i 6 miesięcy. Zwłaszcza teraz kiedy tak zimno. Cena jest dość spora ale znalazłam sklep (internetowy) gdzie można kupić na raty 10 rat i zero %. Jest możliwość różnego ustawienia siedzisk a więc jak dzieci będą starsze będą siedzieć na przeciwko. Jest tylko mankament wózek ma dość duże rozmiary i jeśli ktoś mieszka w bloku to sam nie zniesie wózka, a przynajmniej będą duże kłopoty. Ja aby wjechać do windy muszę wypiąć siedzisko syna. Odpowiedz Link Zgłoś
bardsmart_85 Re: różnica 1,7 - potrzebny podwójny wózek? 30.09.16, 08:01 U nas był potrzebny. Początkowo posiadalismy dwa wózki ale to nie był dobry pomysł. Gdy młodsza córka miała kilka miesięcy kupiliśmy phil&teds (bardzo popularne na zachodzie). Sprawdza się idealnie do dzisiaj. Polecam zobaczyć na OLX, jest dużo uzywanych w dobrej cenie. Wózek zajmuje mało miejsca i może być też uzywany jako wózek pojedynczy Odpowiedz Link Zgłoś