Dodaj do ulubionych

Gratisowe bajki z Lidla

13.12.11, 08:36
Jak Wam się podobają (oczywiście tym z Ws, którzy słuchali tych płyt) bajki czytane przez Krzysztofa Kowalewskiego, które mozna "dostać" w Lidlu? Kurcze, ja jestem strasznie zawiedzionasad Kowalewski czyta bajki znudzonym, monotonnym "bełkotem", jakby bardzo mu się chciało spaćsad. Na pierwszy raz wzięłam Baśnie Andersena. Miałam jeszcze chrapkę na "Dziadka do orzechów", ale jesli jest tak samo "znudzony", to odpuszczę sobie. Kto ma Dziadka do orzechów w tej "Kowalewskiej" wersji i poleca?
Obserwuj wątek
    • mamanatalki2 Re: Gratisowe bajki z Lidla 13.12.11, 09:24
      Mamy "Opowieść Wigilijną". 7 latka słucha z zapartym tchem, ucisza nas, bo nie chce uronić ani słowa wink. Nie sądziliśmy, że aż tak jej się spodoba.
    • mama-ola Re: Gratisowe bajki z Lidla 13.12.11, 11:19
      Na jakich warunkach to dają? Trzeba zrobić zakupy za ileś tam? Widziałam, jak dawali dziewczynce stojącej w kasie przede mną, a mnie nie zaproponowali, myślałam, że może dają, jak dziecko przyjdzie z rodzicami na zakupy, a ja byłam sama.

A co do treści - Kowalewski to dobry aktor. Nie sądzę, by był rzeczywiście znudzony. Przesłuchaj może jeszcze raz i daj mu szansę smile
      • jagabaga92 Re: Gratisowe bajki z Lidla 13.12.11, 11:37
        Trzeba zrobić 2-krotnie zakupy za min. 50zł.

Też myślałam, że Kowalewski fajnie to czyta, a tymczasem praktycznie brak jest jakiejkolwiek intonacji. Bajki z Ramą w interpretacji Piotra Fronczewskiego są pierwszorzędne - może Fronczewski zbyt wysoko postawił poprzeczkę i dlatego w moim odczuciu Kowalewski poległsad
    • iwoniaw Re: Gratisowe bajki z Lidla 13.12.11, 11:44
      Mamy "Dziadka do orzechów" i "Opowieść wigilijną" - dzieciom się podobają bardzo (zwłaszcza "Dziadek(...)"), a mnie jeszcze bardziej. Ostrzyłam sobie zęby, bo wcześniej słuchaliśmy Muminków czytanych przez p. Kowalewskiego i też się nam podobały. Uważam, że te płyty z Lidla to strzał w 10 i liczę, że Andersena też upoluję, na razie o tej akurat płycie nie wiem nic.
      No ale wiadomo, nie wszystkim się to samo podoba.
      • igajos Re: Gratisowe bajki z Lidla 13.12.11, 11:52
        Mam Andersena. Na razie jesteśmy w trakcie słuchania "Królowej śniegu" (albo zimy, nie pamiętam). Czyta Agnieszka Suchora. I mi i dzieciom się podoba, choć to pierwsza czytana bajka. Do tej pory słuchowisk słuchaliśmy.
        Na drugiej płycie są jeszcze 4 bajki, ale do nich jeszcze nie doszliśmy.
        • jagabaga92 Re: Gratisowe bajki z Lidla 13.12.11, 12:01
          To ja właśnie tą drugą płytą jestem taka zawiedzionasad, a konkretnie "Dziewczynką z zapałkami"
    • maderta Re: Gratisowe bajki z Lidla 13.12.11, 22:43
      My mamy Opowieść Wigilijną. Córa słucha jej do snu.
    • Gość: hanula Re: Gratisowe bajki z Lidla IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 13.10.12, 13:30
      Ja jestem "Dziadkiem" bardzo zawiedziona - Suchora czyta dość dobrze, ale Kowalewski bardzo niewyraźnie, monotonnie, zdania zlewają się ze sobą albo są dzielone w przypadkowych miejscach... Duże rozczarowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka