agunek1 09.06.06, 17:12 Czy ktoś zna ten wierszyk "Skąd się biorą dzieci" z programu "Europa da się lubić" chyba mówił go Stefen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusiamartusi Re: Wierszyk " Skąd się biorą dzieci" 09.06.06, 23:00 widze ze tez ci sie spodobał ja tez byłam zauroczona wierszykiem i pytałąm na forum - okazało się ze wierszyk pochodzi z książki M. Brykczynskiego mozna ją kupić w wysyłkowej: wysylkowa.pl/ks522611.html niestety ja jej jeszcze nie kupilam i tesksu nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
j.martunia a ja mam! 10.06.06, 11:17 ze strony www.steffen.pl/wiersz.html Krąży w świecie bajek sporo O tym, skąd się dzieci biorą. Lecz kochani, bądźmy szczerzy, Czy ktoś dziś w bociany wierzy? Jeśli zatem wiedzieć chcecie, Skąd bierzecie sie na świecie, To najlepiej dla porządku Zacząc trzeba od początku. Najpierw los tak życie splata, Że spotyka mamę tata I kochając sie bez granic, Rozstać już sie nie chcą za nic. Chcą być razem, zwłaszcza w nocy, Przytuleni z całej mocy, Bo gdy tulą sie wzajemnie, Wtedy jest im najprzyjemniej. Z taty rój nasionek rączych Mknie z jajeczkiem sie połączyć, Które w mamie jest gotowe Zacząć życie całkiem nowe. Gdy nasionko się z nim zwiąże, Wtedy mama zajdzie w ciążę I od chwili tej wytrwale, W brzuchu mamy rośnie malec. W końcu dziecko jest gotowe, By na świat wystawić głowę, A gdy chwila ta nadchodzi, Mama może je urodzić. Tak to wszystko sie zaczyna, Rosną dzieci i rodzina... I tak dziać sie będzie dalej, Byle wszyscy sie kochali. Odpowiedz Link Zgłoś