Dodaj do ulubionych

Piosenki Natalki

IP: [62.29.255.240] 62.29.220.* 13.03.03, 17:30
Zgodnie z zapowiedzią kilka piosenek z mojego dzieciństwa:Puszek – Okruszek Mój dziadek dał mi psaPies cztery łapy ma Normalny mówią piesNieprawda, coś w nim jest.Ma delikatny głosI bardzo czujny nosI kilka śmiesznych łatNiewiele liczy latRef. Puszek – Okruszek, Puszek – KłębuszekBardzo go lubię, przyznać to muszęPuszek – Okruszek, KłębuszekJest między nami sympatii nićWystarczy tylko, że się poruszę, Zaraz przybiega by ze mną być, Zaraz przybiega by ze mną być. Na spacer poszłam razDo domu wracać czasPrzychodzę – cóż to? Ach!Przyjaciel mój we łzach. Jak mogłaś – mówi mi – Przez ciebie moje łzyTo widok przykry dość, dostaniesz smaczną kość.Co powie tataDlaczego biedronka jest mała?Czy morze być może bez dna?Czy każda królewna ma pałacI czy on jest ze szkła?Dlaczego raz jestem nieśmiała, A potem to brykam aż wstyd?Ref. Co powie tata, co powie tata?Co tata mi powie, co na to odpowie mi dziś?Co powie tata, co powie tata?Czy znów się wykręci czy dziecko zniechęci czy nie?Skąd wzięły się mrówki w słoiku?Czy lepiej mieć kota czy psa?Dlaczego wciąż mówią: bądź cicho, Przecież głos mam i ja. Czy można pokochać ślimaka?Skąd wzięły się burze i mgły?Ref. Co powie tata.....Czy znów się wykręci, czy dziecko zniechęci, on śpi.Bal lalekCo się tutaj dzieje? Mruczy kot i piesŻe pokoik podskakuje też.Fruwają sukienki, wstążek nagle brakA serduszka lalek biją tak.Ref. Raz do roku wielkie świętoŚmiechu pełen domWszystkie miejsca już zajęte są.Jest Adela i Marcela,Przy nich wierny paźI Małgosia, z którą tańczy Jaś.Włosy złote ma DorotaPierwsza z moich lalDziś wydaję dla nich wielki balJuż wirują serpentyny i zabawa w krągA lale, a lale, a lale tańczyć chcą.Ciastka z plasteliny, a ze śniegu kremWszystko dziś smakuje gościom – wiem.Która najpiękniejsza, którą wybrać dziś, niech królową balu będzie miś.Ref. Raz do roku wielkie świętoLalek moich balWszystkie miejsca już zajęte mamJest Alicja i PatrycjaTo bliźniaczki dwie,A z nich każda być ładniejsza chce.Dominika w tańcu bryka,Przy niej skacze miśBo wesoło gościom moim dziś.Już wirują....Kołysanka dla E.T.Znów pusty dom, nie wiem gdzie wszyscy sąZnów pobiegli do swych ważnych sprawInny ktoś ma siostrę, brata czy psaA ja tylko marzenia mamGdy ładny sen wcale nie spieszy sięAby coś ciekawego mi śnićWtedy z najdalszych stron mrugnie gwiazdka – to on Widać tęskni i chce ze mną być.Ref. E.T., E.T., pamiętaj, że ja czekam tuGdy zjawisz się na statku ze światła i chmurE.T., E.T., wróć, spójrz na Ziemię słoneczną za dniaa ta mała kropeczka to ja. To nic, że masz trochę nieładną twarz,Mnie się bardzo podobasz i jużA gdybyś też nie miał gdzie podziać sięTo miejsce koło mnie jest tużTy jesteś – wiem – już nie bajką, nie snemAle jesteś prawdziwy jak jaObiecuję ci, że nikt już nie skrzywdzi cięTylko przyleć jak szybko się da.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa(28 lat) mama Asi(16 mies.) Re: Piosenki Natalki IP: 195.205.7.* 17.03.03, 13:37
      a gdzie można kupić płytę z piosenkami Natalki szukam, szukam i nic
      • Gość: mama Majki Re: Piosenki Natalki IP: 213.17.225.* 17.03.03, 15:55
        jest w Merlinie, w przeciwieństwie do poszukiwanych przeze mnie Fasolek...Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka