Dodaj do ulubionych

Ból nogi - łydka.

27.01.10, 14:48
Mój syn ma 9 lat i już od długiego czasu wspomina że boli go noga "tak w
środku". Np rano wstaje z łóżka i płacze że go boli, to masujemy, przechodzi,
za jakiś czas wraca. Czasem boli go w szkole, czasem wieczorem. Nie ma reguły.
Jak był malutki to miał takie bóle wzrostowe jak to określili lekarze ale były
krótkotrwałe i głównie w nocy. W końcu przeszły. Po kolejnej wizycie u naszej
lekarki dostaliśmy skierowanie na prześwietlenie, na którym wyszło że wszystko
w porządku. Radzili jeszcze wizytę u ortopedy. A ostatnio jak wracał z klasą z
wycieczki to koledzy i pani pomagali mu iść bo tak go bolała. Lekarka to nawet
mówiła że to może być reumatyzm, hmmm nie wiem czy to czymś smarować? Na razie
idziemy do tego ortopedy. Może któraś z Was spotkała się z czymś podobnym?
Obserwuj wątek
    • gosiulka22 Re: Ból nogi - łydka. 27.01.10, 17:12
      Czy wypytałaś synka- może to skurcze łydki? Są spowodowane brakiem magnezu.
      • lumpagos Re: Ból nogi - łydka. 27.01.10, 20:26
        No on mi mówi że go boli w środku i tak cała łydka, nie w jednym miejscu.
        • gosiulka22 Re: Ból nogi - łydka. 28.01.10, 14:09
          To może sobie jakoś naciąga mięsień w czasie chodzenia? Przyjrzyjcie się w domu czy stawia równo stopy, czy na pewno ma równej długości nóżki? Czy nie ma opuchlizny na łydkach? Może spróbować posmarować Altacetem w krytycznych sytuacjach? Najlepiej w czasie napadu bólu wybrać się do lekarza- może on wychwyci wtedy coś istotnego? Powodzenia!
          • mmala6 Re: Ból nogi - łydka. 28.01.10, 14:46
            nie bagatelizowałabym tego, tylko poszła do porządnego pediatry, żeby dał
            skierowanie na badania i do odpowiedniego specjalisty. Koleżanka z pracy ma
            synka w podobnym wieku, tylko jego bolało kolanko....diagnoza była/jest
            nieciekawe MRZS, czego Wam nie życzę oczywiście. Jednak trzeba to dokładnie
            zbadać. Może naciągnięty miesięń, może brak magnezu, oby przyczyna była równie
            błaha.
            • gosiulka22 Re: Ból nogi - łydka. 28.01.10, 15:36
              Wiesz, poszukiwania warto zacząć od najprostszych rzeczy, po ich wykluczeniu dopiero drążyć dalej. U koleżanki było zapalenie stawów a objawem ból kolanka- tu jest nieco inaczej. Tak czy owak na pewno trzeba to konsultować z lekarzem.
              • mmala6 Re: Ból nogi - łydka. 28.01.10, 23:00
                broń boże nie twierdzę, że to może być to. Chodzi mi o to, żeby nie
                bagatelizować takich rzeczy. W każdym razie mam nadzieję, że to nic poważnego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka