Dodaj do ulubionych

zaparcia 2,5 latek

26.03.10, 10:50

Moje dziecko od zawsze robi kupki co 3- 4 dni. Od dwóch tygodni nie
może jej zrobić wcale. Najpierw dałam czopek glicerynowy - w 6 dniu
jak kupy nie było, nastepna kupe zrobil sam po 3 dniach, póxniej znw
4 dni przerwy - musiałam dac czopek bo mały był nerwowy, popłakiwał
ewidentnie ta kupa go męczyła. I znów dziś 5 dzien i kupy nie ma. Od
niedzieli daje mu po 2 łyżeczki lactuloze, wpycham dereski śliwki
suszone ze słoiczka, jabka i nic. Kefiru, jogurtów je mało. Co mam
robić? Przecież nie mogę znów dać czopka glicerynowego !!! Błagam o
rade. Dodam że mimo iz kupy nie ma 5 dzien mały ma apetyt, ładnie
się bawi, puszcza tylko gazy co jakis czas....
Obserwuj wątek
    • dziuba01 Re: zaparcia 2,5 latek 29.04.10, 14:24
      u nas to samo, już odchodzę od zmysłów. cały problem trwa już prawie rok. mój syn ma teraz 3 lata. jesteśmy w trakcie kolejnej kuracji, po konsultacjach u kilku lekarzy, wszyscy nam mówią, że dobrze robimy, że mamy robić tak dalej, ale nie ma poprawy. młody dostawał przez 2 miesiące forlax + biogaja + coś jeszcze i już było ok, potem miesiąc przerwy i znowu się zaczęło. teraz od miesiąca dostaje forlax + dicoman junior i od kilku dni biogaje. na początku było ok, ale potem zaczął się problem, więc zaczęliśmy zwiększać dawkę forlaxu i przez 2dni nie było kupy, więc dostał 1/2 czopka (ostatnia lekarka gastrolog powiedziała, że powinien się wypróżniać co 2dni) i od razu zrobił normę chyba czterodniową, wyczyścił się super przez 2dni. dziś znowu jest 5 dzień bez kupy, mimo 5g. forlaxu, dicomanu i biogai + suszone śliwki zalane na noc + siemie i zmiksowane śliwki w zupie, jabłka, gruszki itd. zrobił dziś czarnego bobka sad już nie mam siły i tak w kółko. najdziwniejsze jest to, że teraz wyjątkowo dopisuje mu apetyt, ma dobry humor, nie uskarża się na ból brzuszka ani pupy. zwykle po 3-4 dniach już prawie nic nie jadł, miał kiepski humor i uskarżał się na ból brzuszka, po zrobieniu kupy wszystko mijało. na diecie jest od ok. roku. boję się uzależnienia od forlaxu, tym bardziej, że coraz słabiej działa.

lekarze za każdym razem mówią, że trzeba czasu, ale ja nie widzę żadnej poprawy, wręcz przeciwnie sadsadsad co robić?! sadsadsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka