Dodaj do ulubionych

Zatwardzenia

01.03.04, 10:03
moj 8 miesieczny maluch ma zatwardzenia, oprocz piersi je zupki, chrupki,
biszkopty i pije soczki. Od tygodnia ma zatwardzenia, jak mu pomoc, moge cos
swoja dieta zrobic dla niego?
bede wdzieczna za odpowiedz,
Mama Bartusia
Obserwuj wątek
    • lidqa Re: Zatwardzenia 01.03.04, 11:14
      swietnie dziala kompot ze sliwek suszonych. ja robie z klifornijskich bo ni
      trzeba dosladzac. nalezy je zalac woda pozczekac ze 2 godzinki i zagotowac i
      pogotowac tak z 5 minut. poczym ja przecdzam przez sitko i rano naczczo podaje
      synkowi, nie ma w tym chemii a jest skuteczne. jak ja mialam ten problem to
      dostalam duzo sprzecznych rad ale ta byla nprawde skuteczna. i odstaw na razie
      biszkopty
      • mijuli1 Re: Zatwardzenia 02.03.04, 10:34
        Z mojego doświadczenia wynika, że lepiej niż kompot ze śliwek działa deserek
        Gerbera jabłka z suszonymi śliwkami - niezawodny.
        Albo w ostatecznosci czopek glicerolowy.....
        • lidqa Re: Zatwardzenia 03.03.04, 09:55
          a ja tego deserku nigdzie nie moglam znalezc, a kompocik dziala niezawodnie
          tylko lepiej jednak na czczo po nocy. A czopki odradzam chyba ze naprawde
          desperacja juz jest, bo latwo dziecko przyzwyczaic. ja tak podalam 2 razy
          czopek a potem juz bez czopak wogele sie nie wyproznial. plakal stekal az dalam
          czopek. bylam z dala od lekarza i internetu wiec podawalam ale jak tylko
          wrocilismy do domu dowiedzialam sie o kompocie i problem minal
    • gonia76 Re: Zatwardzenia 03.03.04, 12:48
      odstaw dziecku biszkopty, sama jedz dużo owoców i warzyw, no i te kompociki z
      suszonych śliwek są dobre. Poza tym niech dzieciątko jeszcze wiecej pije. Nie
      próbuj czopków, bo działają tylko jednorazowo i dziecko sie przyzwyczai.
      Najważniejsza dieta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka