mturczyk 01.03.04, 10:03 moj 8 miesieczny maluch ma zatwardzenia, oprocz piersi je zupki, chrupki, biszkopty i pije soczki. Od tygodnia ma zatwardzenia, jak mu pomoc, moge cos swoja dieta zrobic dla niego? bede wdzieczna za odpowiedz, Mama Bartusia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidqa Re: Zatwardzenia 01.03.04, 11:14 swietnie dziala kompot ze sliwek suszonych. ja robie z klifornijskich bo ni trzeba dosladzac. nalezy je zalac woda pozczekac ze 2 godzinki i zagotowac i pogotowac tak z 5 minut. poczym ja przecdzam przez sitko i rano naczczo podaje synkowi, nie ma w tym chemii a jest skuteczne. jak ja mialam ten problem to dostalam duzo sprzecznych rad ale ta byla nprawde skuteczna. i odstaw na razie biszkopty Odpowiedz Link Zgłoś
mijuli1 Re: Zatwardzenia 02.03.04, 10:34 Z mojego doświadczenia wynika, że lepiej niż kompot ze śliwek działa deserek Gerbera jabłka z suszonymi śliwkami - niezawodny. Albo w ostatecznosci czopek glicerolowy..... Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: Zatwardzenia 03.03.04, 09:55 a ja tego deserku nigdzie nie moglam znalezc, a kompocik dziala niezawodnie tylko lepiej jednak na czczo po nocy. A czopki odradzam chyba ze naprawde desperacja juz jest, bo latwo dziecko przyzwyczaic. ja tak podalam 2 razy czopek a potem juz bez czopak wogele sie nie wyproznial. plakal stekal az dalam czopek. bylam z dala od lekarza i internetu wiec podawalam ale jak tylko wrocilismy do domu dowiedzialam sie o kompocie i problem minal Odpowiedz Link Zgłoś
gonia76 Re: Zatwardzenia 03.03.04, 12:48 odstaw dziecku biszkopty, sama jedz dużo owoców i warzyw, no i te kompociki z suszonych śliwek są dobre. Poza tym niech dzieciątko jeszcze wiecej pije. Nie próbuj czopków, bo działają tylko jednorazowo i dziecko sie przyzwyczai. Najważniejsza dieta. Odpowiedz Link Zgłoś