Dodaj do ulubionych

Grypa - prawdy i mity

15.10.10, 17:25
No i zaczyna się straszenie
duchem z szafy,
a moze mam parasol antymeteorytowy
jeszcze kupić, co?
Obserwuj wątek
    • endgame222 Szczepionka antygrypowa zawiera rtęć 15.10.10, 20:55
      A dokładnie 25 mikrogramów rtęci. To wystarczający powód by ich nie brać i pod żadnym pozorem nie szczepić dzieci ani kobiet w ciąży. Rtęć powoduje choroby neurologiczne.
      • myelegans Re: Szczepionka antygrypowa zawiera rtęć 16.10.10, 03:00
        endgame222 napisał:

>
        > żadnym pozorem nie szczepić dzieci ani kobiet w ciąży. Rtęć powoduje choroby ne
        > urologiczne.

To tez dzieci i kobiety w ciazy szczepi sie bezrteciowymi formulacjami.
    • greenmark Grypa - prawdy i mity 15.10.10, 23:24
      Zalatuje tu artykułem sponsorowanym. Niby ładny wstęp a potem całe litania o szczepionkach.
    • protozoa Re: Grypa - prawdy i mity 16.10.10, 22:20
      Mam pytanie - czy chorowałyście na GRYPĘ? Tak grypę, nie przeziębienie, nie infekcję górnych dróg oddechowych czy zapalenie oskrzeli, ale właśnie grypę? Ja na szczęście nie chorowałam, chociaż na co dzień mam kontakt z chorymi. Szczepię się, szczepię rodzinę, bo bardziej niż mityczna rtęć przeraża mnie grypa i ewentualne, a częste, komplikacje po niej. Widziałam chorych na grypę, widziałam powikłania po grypie. Dziękuję, wolę się szczepić.
    • marcys5 Re: Grypa - prawdy i mity 29.10.10, 20:00
      To powiedzice mi moje drogie ,dlaczego tak chetnie lekarze na grype przepisuja te nieszczesne antybiotyki ?
      O co w ogole w tych chodzi? sa potrzebne czy nie,bo zwariowac juz mozna.
      • mama303 Re: Grypa - prawdy i mity 01.11.10, 08:30
        Na grypę antybiotyki?
        Raczej na jakieś powikłania bakteryjne.
      • yula Re: Grypa - prawdy i mity 01.11.10, 10:42
        Grypa jest wirusowa i antybiotyki na grypę nie są potrzebne, ale mogą być potrzebne na powikłania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka