mami7 17.06.04, 23:42 Czy może jakieś dziecko miało w trakcie ospy również zmiany w okolicach oczek, albo w samym oku? Jeśli tak jak sobie z nimi poradziliście? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_juli Re: Ospa wietrzna 17.06.04, 23:48 Mami lekarz kazal w ogole nie ruszac, ale ja na powiece, miedzy rzesami pacialam fioletem na wodzie (!)Tyle, ze to nie byl pecherzyk, tylko plamka i w ogole z niej sie pecherzyk nie zrobil. Widze, ze ospa u Mlodego nie daje za wygrana? Powodzenia, nawet ospa ma swoj koniec! ada Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Ospa wietrzna 17.06.04, 23:55 Już myślałąm, że zbliżamy się do jakiegoś końca z tą ospą. Niektóre zmiany zaczynają się w końcu strupaczyć. Ale od kilku dni mały ma solidnie czerwone, przekrwione oczko. Wcześniej pod oczkiem miał bąbla. Oczywiście oczka tarł nie raz. Przyznam szczerze, że wysiadam przy tej chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_juli Re: Ospa wietrzna 18.06.04, 00:05 Wiesz co mami? Moze Ty pokaz to oko lekarzowi? To chyba niezbyt dobrze, ze oko sie papra od tego wirusa, dostaniesz jakies krople czy cos. A moze zatarl mascia? Tak czy siak powiedzialabym o tym doktorom, niech oni decyduja. Trzymam za Was kciuki. pa ada Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Ospa wietrzna 18.06.04, 00:08 NO włąśnie, tylko jak ja go mam w takim stanie zabrać do kolejki do okulisty? Pediatra umywa ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Ospa wietrzna-ma_juli 18.06.04, 00:09 Swoją drogą, dziękuję bardzo za wsparcie )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ma_juli Re: Ospa wietrzna 18.06.04, 00:12 zrob inaczej - pojedz z nim na dyzur do ambulatorium, tam zejdzie do Ciebie okulista, albo Cie odesla na dyzur okulistyczny. Ale tez musisz wiedziec, ze z takim okiem przyjma Cie bez czekania, musisz powiedziec,ze cos sie stalo i bardzo nagle zfrobilo sie czerwone i nie wiesz co robic, a rodzicom przed drzwiami, ze dziecko ma ospe to i rodzice Cie przepuszcza, he, he ada Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Ospa wietrzna 18.06.04, 00:16 Co pradwa to prawda, tylko, że młody ma dośc solidnie obsypaną główkę i niestety nie są to jeszcze strupki. Chyba powinno sie tę ospę przesiedzieć w domu? Cóż do rana poczekamy, a jutro zadziałamy w jakiś sposób. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolach73 Re: Ospa wietrzna 18.06.04, 13:41 Posłuchaj moja córcie miała tak ogromnego bąbla a potem strupka w oku że wyglądała jak chińczyk. Lekarz kazał zostawić ewentualnie zwykłe kropelki do oczu Sulfamigen chyba tak się to wymawia. Po 3 dniach zrobił się jej strupek i po7 dniach odpadł zostawiając ślad teraz po 2 tygodniach nie ma śladu. Niczym nie kropiłam to jest jednak oczko i trzeba uważać lepiej przetrzymać niż uszkodzić. Obecnie synuś 14 m-cy ma po 3 w każdym oku ale nie tykam. To mokre środowisko i w zasadzie najszybiej strupki opadają. Szkoda ciągać chore marudne dzieci po lekarzach. Moja rada PRZECZEKAĆ POZDRAWIAM Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Ospa wietrzna 18.06.04, 14:16 Dziekuję Jolach73 W takim razie juz wiem, że w oczku to raczej nie ospa. Dzwoniłam do okulistky na oddział dziecięcy i pani nawet nie chciała żebyśmy przyjeżdżali to pokazać i zaleciła od razu maśc przeciwwirusową do oczka. Mnie to jednak nie za bardzo przekonało. Młody nie miał żadnego bąbla, w 7 dniu choroby pojawiło sie zaczerwienienie i przekrwienie, teraz widoczna jest czerwona plamka. Chyba jednak musimy wybrać się do lekarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś