Dodaj do ulubionych

Jaki inhalator?

08.11.15, 19:42
Popsuł mi się inhalator, musze kupić nowy no i nie wiem jaki. Ten co miałam teraz to rossmax, kupowałam go "na biegu". Z tego co czytałam w internecie najlepsze recenzje ma Philips Respironics Family, ale on nie jest juz produkowany został wycofany ze sprzedaży, taka wiadomość dostałam od producenta. U mnie w aptekach sa tylko inhalatory Microlife, ale z tego co czytałam nie maja takich dobrych opinii. Czy ktos może mi polecić inhalator, który bedzie spełniał swoje zadanie i wytrzyma dłuzej niż rok z kawałkiem? Dosyc czesto sie inhalujemy.
Obserwuj wątek
    • perlai Re: Jaki inhalator? 09.11.15, 11:49
      od pięciu lat używamy Flaem Nuova Magic Care. używamy b. często. właściwie jest w ciągłym użytkowaniu, a w czasie infekcji "chodzi" nawet po kilkanaście godzin na dobę. polecam
    • ma_ma_28 Re: Jaki inhalator? 09.11.15, 14:58
      Inhalatory, których podobno nie produkują (philips family) są dostępne na Allegro.
      Warto je kupić, u nas opisany przez autorkę wątku model sprawdza się już ponad czwarty rok.
      • mama_misi Re: Jaki inhalator? 09.11.15, 16:38
        Patrz aby inhalator był do pracy ciągłej. Dość przyzwoite są Clineb, Medel czy Omron też dają radę. Z profesjonalnych przoduje marka Pari, ale to już kwestia potrzeb.
        • anetam1984 Re: Jaki inhalator? 09.11.15, 19:23
          Dawny Medel to własnie teraz Philipssmile
      • anetam1984 Re: Jaki inhalator? 09.11.15, 19:22
        Wiem,ze są dostepne na allegro, ale co z wymiana cześci w przszłosci (np maseczki, filtry itp) skoro ten model nie jest już produkowany? Swoją drogą ciekawe dlaczego został wycofany ze sprzedaży skoro zbierał same dobre opinie.
        • mama_misi Re: Jaki inhalator? 09.11.15, 20:00
          Wpisałam w google medel i mi wyskoczyło https://medel.pl/gdzie-kupic.html
          Nie wygląda jakby wycofywano?
          • mama_misi Re: Jaki inhalator? 09.11.15, 20:02
            medel - coś mi wczęsniej nie wyszlo smile
          • anetam1984 Re: Jaki inhalator? 10.11.15, 11:39
            Ja napisałam to co powiedział mi producent. Na aukcjach internetowych lub np w super-pharmie jeszcze przez jakis czas można bedzie kupic te inhalatory, bo sprzedaja to co zostało w magazynach, nowe nie sa produkowane.
    • ma_ma_28 Re: Jaki inhalator? 10.11.15, 10:07
      Części zamienne bez problemu można dostać na allegro. Kupowałam dla młodszego, można też przecież zakupić na zapas na wypadek zużycia.
      To chyba nie problem??
    • anetam1984 Re: Jaki inhalator? 16.11.15, 12:57
      Zamówiłam w końcu ten philips respironics family na allegro od apteczka24.pl ale mam pytanie do osób, które zamawiały ten inhalator przez internet, a mianowicie nie dostałam karty gwarancyjnej od producenta tylko karte gwarancyjną od apteczka24.pl. Od producenta uzyskałam informacje,ze nie jest potrzebna karta gwarancyjna tylko dowód zakupu. Do paczki był dodany tylko dokument WZ, fakture otrzymałam mailem, nie jest to skan i tu moje pytanie czy taka faktura nie wymaga podpisu elektronicznego?
    • anetam1984 Re: Jaki inhalator? 11.12.15, 14:15
      Zakupiłam juz miesiać temu Philips Respironics Family
    • nowi_cusz Re: Jaki inhalator? 10.10.18, 13:44
      Anetam, skontaktuj się może ze sklepem www.medbryt.com.pl. Oni tam mają dobry sprzęt i akcesoria.
      • majenkir Re: Jaki inhalator? 15.10.18, 20:16
        Zawodowy spamer, a robi podstawowe blędy? (po pl nie powinno byc kropki, bo link nie dziala)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka