Dodaj do ulubionych

EEG BIOFEEDBACK

03.03.05, 13:18
W celu rozwijania naszej wiedzy nt. metod radzeniasobie z ADHD i nie tylko
polecam stronę:
www.eeg.com.pl/index.htm
Poczytajcie nt. metody EEG BIOFEEDBACK.
Cen oczywiście nie ma, ale wszyscy mieszkający w stolicy mają i tak większe
możliwości niż reszta kraju; dwa gabinety w Warszawie.
Czy ktoś z Was z tego korzystał, czy ktoś wie, gdzie są takie pracowanie w
kraju?
Monika
Obserwuj wątek
    • mtmonika Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 13:26
      Infolinia całodobowa:0 801 80 08 08
      Dowiedziałam sie, jak nastepuje:
      Gabinet na ul. Szernera 3
      Najpierw kwalifikacja u neurologa - 120 zł + badanie EEG 110 zł.
      Każdy zabieg 80 zł, wskazane min. 8 zabiegów, ale o ilości i częstotliwości
      decyduje lekarz.
      Fajne ceny, co? Można sie załamać sad(
      Monika
      • halina.kantor Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 13:39
        Moniko, można te zabiegi mieć także refundowane, w Orzeszu jest Ośrodek dla
        dzieci z zaburzeniami emocjonalnymi i tam robią dzieciom biofeedback, ale trzeba
        mieć skierowanie na turnus, który trwa 2 lub 3 tygodnie. Piotrek dostał takie
        skierowanie i będziemy chcięli z niego skorzystać w czerwcu.
        • pelaga Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 13:46
          A kto takie skierowanie wydaje? Jak je zdobyc? I jakie sa wtedy ceny? Bo nie
          sadze, zeby refundacja dotyczyla matki.
          • halina.kantor Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 14:05
            Dziecko niestety jest tam samo.
            • mtmonika Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 14:08
              Halinko, ponawiam pytanie: kto Was tam skierował?
              Rozumiem, że termin jest narzucany z góry przez ośrodek. Czy tam będziecie
              dojeżdżać, czy jest to pobyt stacjonarny? Napisz cos więcej.
              Monika
              • mtmonika Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 14:10
                Halinko, napisz nam tel. do ośrodka. Dzieki
                monika
                • kaszka66 Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 14:25
                  Halino!
                  My też chcemy tam posłać nasze dzieci! Napisz coś więcej, albo daj nam namiary,
                  gdzie możemy się dowiedzieć co to za turnus, jakie korzyści, efekty itd.
                  Kaśka
              • halina.kantor Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 15:42
                Skierowanie dostaliśmy od neurologa. Ośrodek narzuca terminy. Jest to pobyt
                stacjonarny. Tel. do ośrodka : 32 2215670
                • ag.ma72 Re: EEG BIOFEEDBACK 03.03.05, 16:19
                  Metoda eeg-biofeedback jest również w Radziszewie NFZ refunduje 10 takich
                  zabiegów ale to jest za mało.Rozmawiałam z rodzicami dzieci ,którzy chodzili na
                  te zabiegi i trzeba wziąść 20 żeby miało efekt i potem powtarzać.Jest gabinet w
                  Krakowie ale prywatny tel.0-12 630-91-91 www.neuromedica.pl. Ja wybieram się w
                  wakacje.Metoda ta jest stosowana nie tylko w przypadku nadpobudliwości ale
                  również we wszystkich zawodach wymagających skupienia,koncentracji i wysiłku
                  psychicznego.Pomaga w osiągnięciu lepszych wyników w nauce,wycisza niepokój i
                  lęki znosi agresywność poprawia stosunki z otoczeniem.
                  Pomaga w stanach paniki,stresu terapii uzależnień,alergi ,bólach
                  przewlekłych,bólach głowy(ach ta migrena...),dolegliwościach menopauzy,tikach
                  zaburzeniach pokarmu,snu , padaczkach,niektórych formach upośledzenia
                  umysłowego,mózgowym porażeniu dziecięcym,po udarze mózgu itp.Program jest
                  dobierany indywidualnie dla każdego pacjęta.Podobno rewelacja ,tak
                  słyszałam ,Całuski.
            • biedroneczka33 Re: EEG BIOFEEDBACK 01.09.05, 06:41
              Halinko dowiadywałam sie ..mozna byc razem z dzieckiem podczas pobytu w Orzeszu trzeba tylko odpowiednio uzasadnic dlaczego starasz sie o pobyt na oddziale razem z dzieckiem ..no i oczywiscie jest to odplatne 20 zl za dobe smile))
    • anitat Re: EEG BIOFEEDBACK 10.04.05, 00:01
      Witam
      Jesli chodzi o ośrodek w Orzeszu. Jest tam w tej chwili na turnusie moja
      sąsiadka z dzieckiem. Postaram sie cos Wam napisać. Ośrodeek ten jest Ośrodkiem
      wychowawczym dla dzieci trudnych, jest tam tez odddział leczenia nerwic. Trzeba
      mieć skierowanie od neurologa, żeby się tam dostać, Ośrodek wyznacza terminy
      turnusów, od 2 tygodni wzwyż (sąsiadka jest tam trzeci tydzien i jeszcze nie
      koniec.). Można tam być z dzieckiem, ona jest tam z 6 latkiem, ale jest mało
      mijsc dla matek z dziećmi (brak bazy noclegowej). Zajęcia terapeutyczne
      odbywaja sie od pon do pt. w soboty i niedziele sąsiadka przyjeżdża z dzieckiem
      do domu. EEEbiofeedback jest dla dzieci bezpłatny (refundacja NF) w ilości
      zaleznej od zaleceń lekarza i stanu dziecka. Matka za pobyt płaci chyba ok. 10
      zł dziennie, ale tego nie jestem pewna, sąsiadka jeszcze nie zapłaciła, dopiero
      na koniec turnusu. W ośrodku są dzieci tak 3 letnie (z mamą) jak i same
      nastolatki. Są tam pediatrzy, terapeuci, rehabilitanci, jest też dojeżdżający
      neurolog, są psychologowie, psychiatra, można tam dobrać dziecku nadpobudliwemu
      leki jesli są potrzebne. Otoczenie ośrodka super, duży zalesiony teren, mnóstwo
      miejsca do "wybiegania" dla dzieci. EEgbiofeedback to super metoda stymulacji.
      U dziecka sąsiadki sprawdziła się, mały miał wstepną diagnozę: autyzm nietypowy
      z zespołem Aspergera i podejrzenie ADHD, i już po kilku seansach jest
      bardziej "zorganizowany" i skoncentrowany. Lekarze w ośrodku już powoli
      wycofują się z diagnozy adhd i skłaniają ku (tu uwaga !) częściowych błędów
      wychowawczych. Sąsiadka po "przejściach" z lekarzami w mieście w którym
      mieszkamy, którzy tylko zalecali dyscyplinowanie dziecka, jest oczarowana
      opieką tak lekarską jak i terapeutyczna w ośrodku. Wiele jej pomogli. dziecku
      zresztą tez. Mały jest obserwowany na każdym kroku i terapeuci interweniują gdy
      zachodzi taka potrzeba. Więcej będe wiedzieć, jak porozmawiam sąsiadką jutro.
      Polecam ośrodek w Orzeszu.
      Anita
    • ursula12 Re: EEG BIOFEEDBACK 17.08.05, 16:53
      Witam
      Jestem z Warszawy chodzę z moim synkiem lat 6 na biofeedback - miał 14 sesji-
      niestety płacę 80 zł za jedną. Muszę Ciebie troszeczkę zasmucić ale żeby ta
      metoda przyniosła efekty to dla zdrowego człowieka, który przypuszczalnie chce
      poprawić koncetrację czy przyswoić materiał na studiach jest wskazane 20
      sesji - nietety dla dziecka z adhd to 30 czy 40 a czasami może byc więcej
      wszytko zależy od efektów. Zeby podtrzymać poprawę należy w późniejszyn okresie
      powtarzać już nie tak często ale np. 2 czy 4 razy w miesiącu. Bardzo kosztowna
      sprawa ale czego nie robi się dla zdrowia dziecka. Pozdrawiam
      • enea5 Re: EEG BIOFEEDBACK 20.09.05, 19:42
        Witam
        Jestem z Wrocławia, uczęszczam z dzieckiem (chłopiec 11lat)na
        biofeedback.Powodem są słabe wyniki w nauce, zaburzenia koncentracji,
        nieharmonijny rozwój.Bierzemy 10 sesji potem miesiąc przerwy i kolejna
        dziesiątka.Teraz rozpoczynamy czwartą dziesiątkę.Czy pomaga?Czasami tak głęboko
        w to wierzę, że wydaje mi się, że robi niewielkie postępy.Teraz po wakacyjnej
        przerwie mam wrażenie,jakby wszystko wzięło w łeb, tak więc z powrotem wracamy
        na terapie.Płacę 50zł.Pozdrawiam
    • piorrek Nowy gabinet eeg biofeedback w Gdyni 13.03.06, 19:44
      Witam, zapraszam do nowootwartego gabinetu terapeutycznego w Gdyni Witominie.
      Metoda eeg biofeedback jest naprawdę bezpieczna i w zależności od nasilenia
      zaburzeń czy deficytów daje efekty prędzej czy później. Zapraszam na trening
      próbny, który jest bezpłatny. Należy przyjść z dokumentacją medyczną, badaniem
      eeg i informacją od lekarza, że nie widzi przeciwskazań do ćwiczeń za pomocą
      metody eeg biofeedback. Więcej informacji na temat samej metody rzeczywiście
      można znaleźć na stronie wyżej podanej czyli www.eeg.com.pl lub u mnie na priv.
      Zapraszam. Zapisy telefoniczne. 058 655 33 59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka