marge1 25.01.06, 13:00 Czy któraś z Was ma dziecko ze stwierdzoną astmą oskrzelową? Jakie są jej objawy.Jak to się bada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pibrokmarys Re: astma oskrzelowa 25.01.06, 14:55 Ja mam ( 2 letniego chlopca. Astma zostala u nas stwierdzona pół roku temu. Po 2 zapaleniach oskrzeli i pobytach w szpitalu, osłuchowo. Potwierdzałam tę diagnozę u 2 słynnych alergologów - Dr. Sieradzkiej i Dr. Zawadzkiej. Niestety astma potwierdzona - po badaniu osłuchowym. Leczy się astmę z dość dużym powodzeniem (to jednak kwestia indywidualna) lekami wziewnymi typu: Pulimicort, Budesonid, Flixotide. Jednak leczenie musi być dobrane indywiudalnie przez lekarza. Polecam wizytę u dobrego alergologa. Przy prawidłowo prowadzonym leczeniu można uniknąć ataków astmy a nawet doprowadzić do cofnięcia się choroby. Polecam obie wyżej wspomniane lekarki. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Marysia. Odpowiedz Link Zgłoś
marge1 Re: astma oskrzelowa 25.01.06, 20:45 Bo ja ma taki problem ze swoim 4-letnim synkiem,że jak tylko trochę pobiega to zaczyna kaszleć.Wiecej żadnych objawów nie ma.Jeżeli choruje to są to zwykłe przeziębienia.Na co powinnam zwrócić jeszcze uwagę? Co powinno mnie zaniepokoić? Odpowiedz Link Zgłoś
pibrokmarys Re: astma oskrzelowa 26.01.06, 09:03 Mysle, ze sam kaszel powysilkowy to troche za malo, zeby stwierdzic astme. Wiem,ze Jeremi Patyski też kaszlał po wysiłku, a astmy nie ma. Czy Twoje dziecko mialo kiedykolwiek zapalenie oskrzeli albo duszności?? Najelepiej, żebyś się poradzila lekarza, ale jesli Twoj synek nie kaszle w nocy, nie ma dusznosci ani świstów jak oddycha, to raczej nie astma. Jeśli jednak ten kaszel Cię niepokoi, to poradź się lekarza. Bedziesz spokojniejsza. Pozdrawiam serdecznie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
marge1 Re: astma oskrzelowa 26.01.06, 12:52 No właśnie synek nigdy nie chorował na zapalenie oskrzeli.Nie ma wiecej żadnych niepokojących objawów.Przy najbliższej wizycie u lekarza zapytam o ten kaszel.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamciaestery Re: astma oskrzelowa 25.01.06, 19:02 U nas objawem były częste zapalenia oskrzeli. Elizę zdiagnozował pulmonolog, miała robioną spirometrię. Wtedy maiała 2,5 roku. Wszystko zależy od tego co powoduje astmę ale leczy się lekami wziewnymi. Odpowiedz Link Zgłoś