Dodaj do ulubionych

uderzenie w główkę!!!

IP: *.* 02.01.02, 12:26
Cześć,Jestem w rozpaczy, bo w nocy niechcący uderzyłam ręką mojego 5-tygodniowego synka w główkę. Wcześniej już zdarzyło się to mojemu męzowi. Śpimy we trójkę, bo mały nie zawesze chce sam spać i tylko położony z nami zasypia. Czy przydarzyło wam się coś takiego??????? Czy nic mu nie będzie (ciemiączko!)?????? Dodam, że nie zauważyłam by coś mu było, ale i tak się martwię.I jeszcze jedno: czy dając dziecku CebionMulti trzeba dodatkowo podawać vit. D3? Pediatra nie przypisał niuniowi tej witaminy więc chyba założył że nie, ale wolę się upewnić. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: uderzenie w główkę!!! IP: *.* 02.01.02, 13:51
      Co do udezenia to raczej nie ma sie czym martwic,jesli nie zauwazylas zadnych niepokojacych oznak u dziecka,ale moze warto sie zastanowic nad tym spaniem dziecka w waszym lozku,bo jesli spicie tak mocno ze uderzacie dziecko to mozecie kiedys zrobic mu krzywde.Moze dziecku jest za zimno w swoim lozeczku i dlatego woli spac z wami.Poluz mu termofor z ciepla woda na kocyk na wysokosci pupy tylko sprawdz czy nie cieknie!!! i zmiejsz lozeczko okladajac je z kazdej strony zwinietym kocem,lub poduszkami,tylko w takiej odleglosci zeby dziecku nie grozilo uduszenie!!!.Co do witaminy D3 to dawka dzienna dla takiego maluszka to5 mcg wiec sprawdz ile tej witaminy jest w tym preparacie witaminowanym i ewentualnie uzupelnij jak jest jej mniej.
      • Gość: guest Re: uderzenie w główkę!!! IP: *.* 02.01.02, 14:33
        Mnie pediatra kazala podawac 3 krople Cebion multi i 2 krople Vigantolu (D3).
    • Gość: guest Re: uderzenie w główkę!!! IP: *.* 02.01.02, 14:52
      Cześć Wydaje mi się, że o uderzeniu w główkę powinnać powiedzieć lekarzowi, niech on zdecyduje, czy wszystko jest ok. Tylko nie martw się na zapas.Jeśli chodzi o Wasze wspólne spanie - to tak jak poprzedniczki, radzę się nad tym zastanowić. Owszem, dziecko bardzo potrzebuje Waszego ciepła, ale kiedy w nocy zasypiacie mocno, to można maleństwu zrobić krzywdę. Może krótkie ukołysanie pomoże maluszkowi zasnąć i wtedy położysz go do łóżeczka.Ja podaję synkowi MultiCebion - 5 kropelek i vit. D3 - 1,5 kropelki, również karmię piersią.Spytaj Waszego pediatry o D3. W MultiCebionie jest jej troszkę za mało, a teraz jest zima, mało słoneczka... ale jeśli karmisz piersią, to nie martw się - bo maluszek dostaje vit. też od Ciebie.Ale jeszcze raz mówię - zapytaj o to pediatrę.pozdrawiam i życzę spokojnych nocy.
      • Gość: guest Re: uderzenie w główkę!!! IP: *.* 02.01.02, 18:09
        Witaminę D daje się chyba od 3 tygodnia tak? Mojej Julii dajemy Cebion 3-5 kropelek i witaminę "D" codziennie 3 kropelki - to bardzo wazna witamina przeciwko krzywicy.
    • Gość: guest Re: uderzenie w główkę!!! IP: *.* 03.01.02, 11:57
      Ja podaje 5 kropli Cebionu Multi i 1 krople Vigantolu.:bounce:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka