Dodaj do ulubionych

Pleśniawki

IP: *.* 01.12.02, 20:16
MOj 3,5 miesięczny synek ma pleśniawki na języczku. Ma ich naprawdę dużo. Kupiłam w aptece Aphtin i smaruję ale to nie przynosi prawie żadnych efektów. Mały płacze gdy próbuję mu posmarować. Jutro idę do lekarki bo podobno jest jakiś antybiotyk. Może ktoś z was miał podobny problem. Będę wdzięczna za każdą radę. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aaba Re: Pleśniawki IP: *.* 01.12.02, 20:34
      czesc.... mij Maly swego czasu tez mial plesniawki...ale ja nie smarowalam tylko wpuszczalam Mu kropelki na jezyczek, czyli do buzi...tak aby sam rozprowadzil lekarstwo ...u nas pomoglo !!!!!pozdrawiamy i zyczymy powodzenia !!!]Anita i Mateusz (22 miesiace )
      • Gość: Edyś Re: Pleśniawki IP: *.* 01.12.02, 22:26
        Pleśniawki były naszą zmorą od 11 dnia życia do skończenia przez małą 3 miesięcy. Smarowałam jej pysiak Apifitinem , ale to nic nie pomagało. Brzydki nalot znikał, aby za dwa dni się znowu pojawić. Niektóre mamy sugrowały, że dziecko karmione piersią zawsze będzie mieć pleśniawki. W końcu pani doktor przepisała Nestatynę, ale ona też nie pomogła. Moja teściwa poleciła wysmarować małej pysia obsikaną pieluchą. Trzy dni się zbierałam, ale tą radę wykorzystałam. Dodatkowo polałam na brodawki Aftinem i o pleśniawkam zapamniałam. ( Mam nadzieję raz na zawsze)Tobie też życzę szybkiego rozstania z drożdzakami.
      • Gość: igreka Re: Pleśniawki IP: *.* 07.12.02, 17:41
        Dziękuję za odpowiedź. Okazało się jednak że Ignaś ma grzybicę która może przez dłuższy czas mu się odnawiać. PozdrowieniaIGREKA
        • Gość: kamyczek Re: Pleśniawki IP: *.* 07.12.02, 20:28
          Pleśniawki to nic innego jak grzybica. Kobieto! Nie baw się Aphtinem, fioletem, nystatyną, sacholem itp. To nic nie pomoże. Ja również przez to przechodziłam. Kup Daktarin żel doustny, to środek typowo grzybobójczy. Jest dość drogi (35 zł) ale pomaga po jednym, góra dwóch smarowaniach.Powodzenia!
    • Gość: ganeta27 Re: Pleśniawki IP: *.* 09.12.02, 01:22
      na pleśniawki najlepsza jest mieszanina z aphtinu , nystatyny w zawiesinie, wit.C i wit.B w ampułce do zastrzyków - zmieszać to wszystko razem i tym pędzlować jamę ustną nawet 6 razy dziennie - naprawde z powodzeniem stosujemy to na naszym oddziale od kilku lat.
      • Gość: ez Re: Pleśniawki IP: *.* 09.12.02, 09:40
        Pleśniawki to oczywiście grzybica. Mieszanka o której pisano jest super chociaż u nas najlepsze efekty dał zwykły fiolet 1 % pleśniawki zniknęły po 5 dniach na stałe na razie. Pani doktor polecała nam również Tantum Verde w aerozolu super się dawkuje bo jest tak asopecjalna rurka do wkładania do buzi i to jest skuteczne jeżeli pleśniawki sa głęboko
    • Gość: DorotaK Re: Pleśniawki IP: *.* 18.12.02, 13:05
      Czesc,Ja mieszkam w Norwegi i tu jednym ze "sposobow babuni" jest podanie dziecku po kazdym posilku lyzeczki wody mineralnej z babelkami. Sama wyprobowalam na mojej coreczce, gdy po 10 dniowym stosowaniu Nystatyny i innych mazidel nic nie znikalo. A tu po "mazowszance", dwa -trzy dni i zniknely.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka