Dodaj do ulubionych

ASTMA OSKRZELOWA

IP: *.* 02.12.02, 18:08
Dwa dni temu u mojej 4-letniej coreczki stwierdzono astme oskrzelowa!!Zalamalam sie totalnie!Dostala dwa inhalatory-nawet nie protestuje przy inhalacji,jednak kaszel wciaz nie ustepuje.Kaszle od 3-miesiecy,brala juz multum syropow antybiotykow i nic nie pomaga!!!co jest?Czy ktos moze mi pomoc?Bede wdzieczna za kazda informacje...AGA.
Obserwuj wątek
    • Gość: żona Re: ASTMA OSKRZELOWA IP: *.* 02.12.02, 23:09
      Ja sama nie mam tego problemu, ale z innych względów regularnie czytam dwumiesięcznik "Dziecko alergiczne". Ostatni numer jest właśnie na temat astmy. Ukazał się parę dni temu, więc jeszcze go dostaniesz, najlepiej pytać w EMPiK-u. Jeżeli miałabys problem, to napisz adres na priv, wyślę ci ten egzemplarz. danka
    • Gość: guest Re: ASTMA OSKRZELOWA IP: *.* 02.12.02, 23:18
      Mój młodszy brat miał astmę oskrzelową od 2. roku życia i na dokładkę był uczulony na własny katar!!! Coś takiego prawie nigdy sie nie zdarza, a jednak. Od małego był prowadzony przez genialna Pania doktor, która wyprowadziła go z tego - teraz ma 18 lat i kawal z niego byka, a o astmie zapomnial kilka lat temu (głównie na skutek dobrego leczenia, zmiany klimatu i zmian w organiźmie w okresie dojrzewania). Jesli chcesz namiary na P. Dr. (jest z Warszawy) lub masz jakiekolwiek pytania - pisz na priva.Biba
    • Gość: guest Re: ASTMA OSKRZELOWA IP: *.* 03.12.02, 09:04
      Aga, napisz mi jak stwierdzono astmę u córeczki? czy ma duszności? czy tylko kaszel?Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: ASTMA OSKRZELOWA IP: *.* 03.12.02, 12:42
      Ja tez od kilku dni obawiam sie najgorszego.Moja polroczna coreczka od miesiaca kaszle i ma katar,katar przeszedl ale kaszel nie.Tak wlasciwie to nie kaszel to brzmi jakby mala sie dusila, nie moze spac a jak uda jej sie przysnac to wydaje takie dzwieki jakby chrapala!Wizyte u lekarza mam umowiona na czwartek i nie moge przestac sie niepokoic. Pociszajacy jest fakt ze w naszy srodowisku wiele znajomych dzieci mialo astme wczesnodziecieca i sie z niej calkowicie wyleczyli.Strasznie sie niepokoje i nie moge doczekac czwartku choc wiem ze lekarz ogolny za wiele mi nie powie.Napiszcie prosze jakie sa lub byly objawy u Waszych dzieci. Zycze zdowia.AGA>
    • Gość: kasiap. Re: ASTMA OSKRZELOWA IP: *.* 03.12.02, 13:16
      Nie boj sie. Najlepsza pomoca bedzie lekarz i Twoj spokoj. Musisz sie do astmy przyzwyczaic i absolutnie nie okazuj dziecku swojego zdenerwowania z tym zwiazanego. Dobrze, ze Twoja corka dostala leki wziewne, i nie martw sie - na efekty ich dzialania trzeba troche poczekac - przy czym nie oczekuj stuprocentowej poprawy. Leki trzeba bedzie brac i brac... zeby nie rozwinela sie astma pelnoobjawowa. My juz od roku zyjemy z astma wczesnodziecieca (moj syn i ja), przyzwyczailismy sie do spejsera (bo syn jescze za maly na inhalator). Mam swiadomosc, ze leczenie, zapobieganie dalszemu rozwojowi - potrwa. U mojego syna jest to zwiazane z alergia - i nie pozostaje nic innego jak tylko leczyc i czekac az ustapi.Sama zdiagnozowalam swoje dziecko. Po wielu wpadkach lekarskich mnostwo przeczytalam. A lekarze kazda chorobe mojego syna traktowali jako pojedynczy przypadek, i mowili ze to taki typ, co kaszle. Po ktoryms kolejnym antybiotyku dostal grzybicy na migdalakach i trafil mnie szlag. Pediatra nie chcial mi dac skierowania do pulmunologa, ale zrobilam awanture w przychodni i dostalam. Pulmonolog potwierdzil to, co dla mnie bylo oczywiste. Odkad jest leczony widac olbrzymia poprawe. Wczesniej wystarczylo ze zetknal sie z kims z katarem i od razu ten katarek przeradzal sie w zapalenie oskrzeli. Miesiac za miesiacem. Kaszlal w nocy. Kaszlal jak sie zmeczyl. jak sie zgrzal. Ciagle... teraz choruje jak kazde dziecko, czasem kaszle w nocy, czasem jak sie zmeczy...Aha, biorac leki wziewne, trzeba pamietac o plukaniu ust woda po ich wzieciu.Sorry ze tak dlugoponioslo mniesmile)))Zycze duzo zdrowka i spokojuKaska
      • Gość: anyaa Re: ASTMA OSKRZELOWA IP: *.* 03.12.02, 13:43
        Pozdrowienia dla wszystkich dzieciaczków i rodzicow, borykajacych sie z astma oskrzelowa.U mojego synka własnie "chyba" zdiagnozowano astmę (po przedłużającym sie zapaleniu oskrzeli i całej baterii różnych antybiotyków i lekarstw).Stad moja prośba - czy możecie mi polecić dobrego specjalistę (alergologa, pulmologa) w Warszawie? Jakie lekarstwa stosujecie? Misio dostal Berodual, Claritine i jeszcze coś, a ja jestem przerażona groźnie brzmiacymi ulotkami.Objawy podobne - strasznie kaszle, w nocy ten kaszel przechodzi w duszności, strasznie sie biedactwo męczysadPozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc,Ania
        • Gość: SylwiaK Re: ASTMA OSKRZELOWA IP: *.* 03.12.02, 20:02
          Pocieszam się troszke, że ni tylko ja mam problemy z astmą doskrzelową u dziecka, oczywiście to małe pocieszenie...Powiedzcie mi dlaczego tak ciężko u nas jest rozpoznać dlaczego nasze dziecko wciąż kaszle, moja Ola po wielu próbach i eksperymentach bierze teraz wziewnie Budesonit na stałe i Berodual przy atakach.. I to działa!!!Pozdrawaiam wszystkich oskrzelowiczów!!!Sylwia z OLa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka