Dodaj do ulubionych

NIEPRZESPANE NOCE!!

IP: *.* 05.01.03, 22:39
Cześc dziewczyny!!Mój Leonek ma już poł roku. Parę dni temu wybił mu się ząbek, jednakże od tego czasu budzi sie bardzo często w nocy. PozA tym usypianie jego to makabra, trze oczy ale nie może zasnąć. W ciągu dnia zwłaszcza przed nocą staram się go wymęczyć , ale w ostateczności to ja padam Poradzcie BASIA
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirella Re: NIEPRZESPANE NOCE!! IP: *.* 07.01.03, 08:22
      Hej, coż każdy musi znaleźć swój sposób. Ale może to jest związane z ząbkowaniem; Można spróbować podać Viburcol w czopkach (lek homeopatyczny), który wycisza trochę dziecinę, polecany przy bolesnym i niespokojnym ząbkowaniu, pobudzeniu podczas choroby, albo kupić Melisal syrop, pół łyżeczki przed snem powinno pomóc. Oczywiście nalepiej zapytać swojego lekarza, on poradzi i zobaczy na jakim tle są te nocne problemy. Wymęczanie dziecka nic nie da, one kochają stały rytm, wszystko o tej samej porze. Nawet jak nie jest zmęczona, to ja zawsze kładę swoją córkę i o tej samej porze, i wcześniej albo później zasypia. A o godz. 20. 00 to już mus. Może to przejsciowy problem. Trzymaj się, i rób wszystko jak zwykle, a to minie.
    • Gość: AlicjaPodgrodzka Re: NIEPRZESPANE NOCE!! IP: *.* 07.01.03, 11:25
      Ja walczę z Kubą już rok, codziennie to samo. Ostatnio kupiliśmy książkę "Uśnij wreszcie" i zamierzamy zastosować opisaną w niej metode nauki zasypiania. W ciągu tygodnia ma być znaczna poprawa, dziecko ma się przytulić do poduszeczki i usnąć. Za skutki nie odpowiadam, jeśli Cię to skusi, ale ja dziś startuję. Jego bezsenność niedługo doprowadzi do rozpadu rodziny. Tak czy inaczej warto do książki zajrzeć. Według tego, co tam jest napisane, pół roku to najodpowiedniejszy wiek na zastosowanie metody. Pozdrawiam, Alicja.
      • Gość: Fuga Re: NIEPRZESPANE NOCE!! IP: *.* 07.01.03, 15:20
        witaj w klubiemoja Karola - 11 miesięcy - pobudki co 30-45 minutczytsty horrorjesteśmy z mężem wykończeni w pracy kręci mi się w głowie non stop ze zmęczeniaRozpad rodziny - wszystko wisi na włoskuco zrobić???Nie wiem...Karola zasypia w miarę OK - tyle, ze ciągle się budzipozdroFuga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka