laura992 15.02.07, 11:03 kto podawał go dziecku na pskrzela między innymi.chcę uniknąć antybiotyku, czy to dobry lek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caixa Re: Eurespal 15.02.07, 11:11 u nas nie działał wogóle, opinie są podzielone, nawet pediatra mi mówiła że na jedych działa świetnie a na innych wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Eurespal 15.02.07, 11:12 wiele osób podaje i podawało.Kliknij w wyszukiwarce na forum Odpowiedz Link Zgłoś
dybala1 Re: Eurespal 15.02.07, 11:23 Moje dzieci na początku choroby wypiły chyba z pięć butelek Eurespalu i tak skończyło się oskrzelami i antybiotykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: Eurespal 15.02.07, 11:25 Eurespal zamiast antybiotyku ? Nie sadze. To zwykły lek o lekkim działaniu przeciwzapalnym, nie pamietam - być moze też rozrzedza wydzieline ale nie działa wykrztusnie. Nam lekarze przepisywali go obok ambrosolu i clemastiny przy kazdej infekcji. Od kilku miesiecy obywamy sie bez Eurespalu bo nie zauwaylam zadnych pozytywnych skutkow jego działania (a drogo wychodzi bo trzeba podawac duze ilosci) wole podac Nurofen przez pierwsze 2-3 doby infekcji. M Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: Eurespal 15.02.07, 11:52 Mam dwójkę dzieci. Synkowi podawałam przy cięższych infekcjach i po dwóch dniach stawiał go na nogi. To świetny lek! Córeczce też podawała, zawsze kończyło się sraczką, wysypką i...antybiotykiem. Do kitu Chodzę do dwóch pediatrów, jeden bardzo chwali ten lek, drugi krytykuje. Reasumując. To lek przeciwzapalny i może uchronić przed antybiotykiem. Nie każdy jednak na niego reaguje dobrze i nie każdemu pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta501 Re: Eurespal 15.02.07, 14:44 Moja córka od września zaczęła debiutować w przedszkolu. Przeszłyśmy już sporo infekcji i ani jednego antybiotyku. za każdym razem wystarcza właśnie Eurespal, czyli w naszym przypadku działa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Eurespal 15.02.07, 15:03 A jak szybko obserwowałaś poprawę? mój bierze teraz 4 dzień i kaszle dalej. Kaszel jest mokry ale nie odkrztuszający. Odpowiedz Link Zgłoś
laura992 Re: Eurespal 15.02.07, 15:39 a ile go podajesz?ja 1 łyzeczkę co 12h.dałam do mleka to małą zwymiotowała, chyba lepiej do herbatki.mała ma taki lekki kaszelek ale raczej chyba od kataru bo ma bardzo wodnisty i to najprawdopodobniej spływa do gardełka.odciagam fridą ale nadal jest.teraz znowu ma ciepłe czoło zaraz zbadamy temperature.nie wiem jak jej ulżyc z tym katarem w nocy, strasznie sie meczy i trudno jej spac. Odpowiedz Link Zgłoś
laura992 Re: Eurespal 15.02.07, 15:44 a ile go podajesz?ja 1 łyzeczkę co 12h.wczoraj dałam z mlakiem to mała zwymiotowałą.chyba lepiej do herbatki.jak jej ulżyćz tym wodnistym katarem,szczególNIE W NOCY SIę MęCZY I NIE MO.żE SPAć.ODCIąGAM FRIDą ale nadal jest.boje się antybioyku, dostaje jeszcze eurespal. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Eurespal 15.02.07, 20:14 zanim podacie poczytajcie o niektórych możliwych reakcjach/skutkach ubocznych www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,41,235,10617 Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Eurespal 15.02.07, 21:26 i tego nie wkleiłam www.psychiatria.pl/forum/vt,41,235,3638 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_r_d Re: Eurespal 16.02.07, 20:55 Hmm, ilu pacjentów tyle opinii. Mam dwoje dzieci. U starszego nie pomagał - kaszel się nasilał i kończyło się zapaleniem oskrzeli. Nie wspominam o smaku, bo same wiecie... odruch wymiotny murowany. Więc się długo zastanawiałam gdy młodszemu przepisali (a było to miesiąc temu). Pomogło ! I smakował mu ! Jeżeli lekarz przepisał, to podaj - zobaczysz jaka będzie reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
ozory Re: Eurespal 17.02.07, 10:20 Eurespal nigdy nie pomogl mojemu synowi. Podobno dziala w zaleznosci od organizmu - albo rewelacyjnie albo wcale. Mnie nie przekonal. Zawsze u malego bylo zero efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: Eurespal 17.02.07, 13:12 Eurespal to bardzo silny lek zbliżony do antybiotyku, spytaj farmaceuty w aptece to Ci powie, mnie wyjaśniono że to lek z półki silnych i poważnych bardzo podobny do antybiotyku. Sama mam o nim jak najgorsze zdanie, bo moja córka dostała po nim takiej biegunki że trafiła do szpitala pod kroplówkę po euraspalu z tym że była wtedy malutka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwciad Re: Eurespal 17.02.07, 13:20 Ja mam niespełna 6-letniego syna i przy każdej poważniejszej infekcji podaję mu Eurespal. Działa na niego super, poprawa zawsze jest już po 3 dniach. Antybiotyk syn brał ostatnio ponad rok temu. Lekarz zawsze trzyma się Eurespalu, do 10 dni a jak w tym czasie się pogorszy to antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
agaskup Re: Eurespal 18.02.07, 20:58 Ja uważam, że eurespal nie jest taki zły. Ponieważ jest na receptę, podaję go tylko wtedy, gdy przepisze mi pediatra i zawsze pomaga. Przecież bez antybiotyku przeziębienie nie minie po dwóch dniach. Trochę to trwa i swoje trzeba "wyleżeć". Sama spędziłam dwa tygodnie w domu z moim czterolatkiem, bo chciałam go do końca wyleczyć a nie zgodziłam się na antybiotyk. Jeżeli pojawia się kaszel podajemy dodatkowo syrop na kaszel. Niestety cudownych lekarstw nie przeziębienie nie ma, ale rodzice czasami sami proszą się o choroby dla swoich dzieci. Moje dziecko zaraziło się od dziewczynki, która wprost na niego kasłała-mama cały czas posyłała ją do przedszkola, a po tygodniu okazało się, że dziewczynka dostała zapalenia krtani i zastrzyki, które do przyjemności nie należą i czyja to wina? Odpowiedz Link Zgłoś