15.02.07, 11:03
kto podawał go dziecku na pskrzela między innymi.chcę uniknąć antybiotyku, czy
to dobry lek?
Obserwuj wątek
    • caixa Re: Eurespal 15.02.07, 11:11
      u nas nie działał wogóle, opinie są podzielone, nawet pediatra mi mówiła że na
      jedych działa świetnie a na innych wogóle.
    • 5_monika Re: Eurespal 15.02.07, 11:12
      wiele osób podaje i podawało.Kliknij w wyszukiwarce na forum
    • dybala1 Re: Eurespal 15.02.07, 11:23
      Moje dzieci na początku choroby wypiły chyba z pięć butelek Eurespalu i tak
      skończyło się oskrzelami i antybiotykiem.
    • monika9920 Re: Eurespal 15.02.07, 11:25
      Eurespal zamiast antybiotyku ? Nie sadze. To zwykły lek o lekkim działaniu
      przeciwzapalnym, nie pamietam - być moze też rozrzedza wydzieline ale nie działa
      wykrztusnie. Nam lekarze przepisywali go obok ambrosolu i clemastiny przy kazdej
      infekcji. Od kilku miesiecy obywamy sie bez Eurespalu bo nie zauwaylam zadnych
      pozytywnych skutkow jego działania (a drogo wychodzi bo trzeba podawac duze
      ilosci) wole podac Nurofen przez pierwsze 2-3 doby infekcji.
      M
    • kathia_25 Re: Eurespal 15.02.07, 11:49
      ja podawałam i u nas działał
      • ennkaa Re: Eurespal 15.02.07, 11:52
        Mam dwójkę dzieci. Synkowi podawałam przy cięższych infekcjach i po dwóch
        dniach stawiał go na nogi. To świetny lek!
        Córeczce też podawała, zawsze kończyło się sraczką, wysypką i...antybiotykiem.
        Do kitusad
        Chodzę do dwóch pediatrów, jeden bardzo chwali ten lek, drugi krytykuje.
        Reasumując. To lek przeciwzapalny i może uchronić przed antybiotykiem. Nie
        każdy jednak na niego reaguje dobrze i nie każdemu pomaga.
    • aneta501 Re: Eurespal 15.02.07, 14:44
      Moja córka od września zaczęła debiutować w przedszkolu. Przeszłyśmy już sporo
      infekcji i ani jednego antybiotyku. za każdym razem wystarcza właśnie Eurespal,
      czyli w naszym przypadku działa.
      • dorek3 Re: Eurespal 15.02.07, 15:03
        A jak szybko obserwowałaś poprawę? mój bierze teraz 4 dzień i kaszle dalej.
        Kaszel jest mokry ale nie odkrztuszający.
        • laura992 Re: Eurespal 15.02.07, 15:39
          a ile go podajesz?ja 1 łyzeczkę co 12h.dałam do mleka to małą zwymiotowała,
          chyba lepiej do herbatki.mała ma taki lekki kaszelek ale raczej chyba od kataru
          bo ma bardzo wodnisty i to najprawdopodobniej spływa do gardełka.odciagam fridą
          ale nadal jest.teraz znowu ma ciepłe czoło zaraz zbadamy temperature.nie wiem
          jak jej ulżyc z tym katarem w nocy, strasznie sie meczy i trudno jej spac.
    • laura992 Re: Eurespal 15.02.07, 15:44
      a ile go podajesz?ja 1 łyzeczkę co 12h.wczoraj dałam z mlakiem to mała
      zwymiotowałą.chyba lepiej do herbatki.jak jej ulżyćz tym wodnistym
      katarem,szczególNIE W NOCY SIę MęCZY I NIE MO.żE SPAć.ODCIąGAM FRIDą ale nadal
      jest.boje się antybioyku, dostaje jeszcze eurespal.
      • luna333 Re: Eurespal 15.02.07, 20:14
        zanim podacie poczytajcie o niektórych możliwych reakcjach/skutkach ubocznych www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,41,235,10617
        • luna333 Re: Eurespal 15.02.07, 21:26
          i tego nie wkleiłam www.psychiatria.pl/forum/vt,41,235,3638
    • agnieszka_r_d Re: Eurespal 16.02.07, 20:55
      Hmm, ilu pacjentów tyle opinii.
      Mam dwoje dzieci. U starszego nie pomagał - kaszel się nasilał i kończyło się
      zapaleniem oskrzeli. Nie wspominam o smaku, bo same wiecie... odruch wymiotny
      murowany.
      Więc się długo zastanawiałam gdy młodszemu przepisali (a było to miesiąc temu).
      Pomogło ! I smakował mu !
      Jeżeli lekarz przepisał, to podaj - zobaczysz jaka będzie reakcja.
      • gusia210 Re: Eurespal 16.02.07, 21:18
        wiem że to świństwo ale u nas pomógł
    • ozory Re: Eurespal 17.02.07, 10:20
      Eurespal nigdy nie pomogl mojemu synowi. Podobno dziala w zaleznosci od organizmu - albo rewelacyjnie albo wcale. Mnie nie przekonal. Zawsze u malego bylo zero efektu.
    • bammbi Re: Eurespal 17.02.07, 13:12
      Eurespal to bardzo silny lek zbliżony do antybiotyku, spytaj farmaceuty w aptece
      to Ci powie, mnie wyjaśniono że to lek z półki silnych i poważnych bardzo
      podobny do antybiotyku. Sama mam o nim jak najgorsze zdanie, bo moja córka
      dostała po nim takiej biegunki że trafiła do szpitala pod kroplówkę po euraspalu
      z tym że była wtedy malutka.
      • iwciad Re: Eurespal 17.02.07, 13:20
        Ja mam niespełna 6-letniego syna i przy każdej poważniejszej infekcji podaję mu
        Eurespal. Działa na niego super, poprawa zawsze jest już po 3 dniach.
        Antybiotyk syn brał ostatnio ponad rok temu. Lekarz zawsze trzyma się
        Eurespalu, do 10 dni a jak w tym czasie się pogorszy to antybiotyk.
        • agaskup Re: Eurespal 18.02.07, 20:58
          Ja uważam, że eurespal nie jest taki zły. Ponieważ jest na receptę, podaję go
          tylko wtedy, gdy przepisze mi pediatra i zawsze pomaga. Przecież bez antybiotyku
          przeziębienie nie minie po dwóch dniach. Trochę to trwa i swoje trzeba
          "wyleżeć". Sama spędziłam dwa tygodnie w domu z moim czterolatkiem, bo chciałam
          go do końca wyleczyć a nie zgodziłam się na antybiotyk. Jeżeli pojawia się
          kaszel podajemy dodatkowo syrop na kaszel. Niestety cudownych lekarstw nie
          przeziębienie nie ma, ale rodzice czasami sami proszą się o choroby dla swoich
          dzieci. Moje dziecko zaraziło się od dziewczynki, która wprost na niego
          kasłała-mama cały czas posyłała ją do przedszkola, a po tygodniu okazało się,
          że dziewczynka dostała zapalenia krtani i zastrzyki, które do przyjemności nie
          należą i czyja to wina?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka