Dodaj do ulubionych

Zelazo w zastrzykach???????

28.02.07, 12:26
Mój 5 miesięczny synek ma lekką anemię przez tydzień brał żelazo w syropku
ale miał po nim luźne kupki a w końcu dostał biegunki.Po kilku próbach
odstawienia powtórnego podania itd.Lekarka w końcu zdecydowała ,że mały ma
dostawać żelazo w zastrzykach.Mam z nim chodzić raz dziennie na
zastrzyk.Strasznie mi żal syncia i jego maleńkiej pupci.Czy którejś z Was
dziecko brało takie zastrzyki?Czy są bardzo bolesne i jak długo dziecko
musiało je przyjmować.Odpowiedzcie mi bo jestem załamana
Obserwuj wątek
    • aga330 Re: Zelazo w zastrzykach??????? 28.02.07, 13:27
      O ile pamiętam to są niestety bolesne zastrzyki.ale może coś się zmieniło bo ją brałam 15 lat temu.
      • oyate Re: Zelazo w zastrzykach??????? 28.02.07, 13:37
        w prawdzie nie moje dziecko ale ja brałam 4 lata temu. Nie są to bolesne
        zastrzyki a raczej nie bardziej bolesne niż zwykłe. Gdyby dziecko dostawało
        zastrzyk z witaminami o to ten zastrzyk jest bardzo bolesny, wiem bo odczułam
        na własnej skórze.Żelazo tak nie boli. Jednak zastrzyk to zastrzyk, boli i
        dziecko i mamęsad(
        Ja brałam zastrzyki przez kilka dni, ale to chyba zależy od wyników badań. A
        jaką hemoglobinę ma dziecko czy poziom żelaza,że zalecono zastrzyki?
      • mika77ka Re: Zelazo w zastrzykach??????? 28.02.07, 14:28
        Jeśli dziecko ma lekką anemię podkreślam lekką, tzn. odrobinę poniżej normy, to
        ja bym sie wstrzymała z zastrzykami. Czasem dzieci tak mają /np. moje dziecko/.
        Po wprowadzeniu zupek z mięsem i pietruszką i nie wiem czego jeszcze poziom Hb
        wrócił do normy, tak, że u mojego dziecka przeczekaliśmy to i jestem
        szczęsliwa. Moje starsze dziecko również tak miało i wprowadzenie żelaza w
        pożywieniu uchroniło ją od przyjmowania żelaza w syropie. Pozdrawiam MIKA
    • joanna.gr Re: Zelazo w zastrzykach??????? 28.02.07, 15:46
      Sa bolesne,dlatego nie rozumiem decyzji lekarki,jesli twoj syn ma lekka
      anemie.Moj mial bardzo silną, dostalismy lacznie 13 zastrzykow.Pomogly,ale my
      naprawde mielismy WIEEELKI problem.Moze jednak urozmaicona dieta albo zmiana żelaza?
      • mika1332 Re: Zelazo w zastrzykach??????? 01.03.07, 15:36

• kask_a Re: Zelazo w zastrzykach??????? 01.03.07, 16:15
      to wcale nie taki niski poziom - mój synek miał spadki hamoglob. do 8000 nie
      tolerował żelaza w kroplach ( 9 lat temu - chyba Hemofer), kontrolowaliśmy
      hemoglobinę co miesiąc i zastrzyków nikt nie zalecał....wylizał się od 3 m-ca
      życia wagowo i wzrostowo 97C
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka