justasa 29.05.07, 09:12 dziewczyny o czym moze to swiadczyc?maly ma 7 mies. i cos takiego zauwazylam po raz pierwszy,czy powinnam sie niepokoic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga9911 Re: sluz w kale?? 29.05.07, 09:18 Moja dwuletnia córeczka też go ma...zrobiliśmy powiew kału - bakterie..no i wyszła candidia... Na szczęście tylko pojedyńcze kolonie i lekarka kazała się nie martwić...to paskudztwo jest efektem brania antybiotyków bez leków osłonowych, no i jelitka wysiadają.. Lepiej zrób synkowi taki posiew będziesz spokojniejsza...we wszystkich mądrych książkach każą niezwłocznie iść do lekarza jeśli w kupce dziecka pojawi się śluz...który nie koniecznie może oznaczać coś złego.. Trzymam kciuki, żeby mały był zdrowy. Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_oles Re: sluz w kale?? 29.05.07, 09:42 Moj maluszek ma prawie 6 miesiecy i jakies poltora miesiaca temu bral antybiotyk, do dzis ma sluz w kale (robi kupe po 5 razy dziennie). na poczatku leczyla go pediatra, ale 4 czerwca jedziemy do gastrologa, bo tak nam zalecila. powiedziala ze to moze byc nieswoiste zapalenie jelit. posiew kalu byl robiony i nic tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: sluz w kale?? 30.05.07, 09:21 Moja córcia jak miała 2 mies. często robiła zielone śluzowte kupki, jak olej, lekarka kazała się nie martwić, bo to działa flora bakteryjna matki, dodam że to u dzieci karmionych piersią oczywiście. Kupki teraz są jak masełko, żółciutkie Odpowiedz Link Zgłoś
syltab1 Re: sluz w kale?? 30.05.07, 15:14 Moj tez tak mial.Uspokoila mnie ciocia, ktorej synek kiedys tez to przechodzil.Samo sie unormowalo.Naczytalam sie tez, ze jesli dziecko jest karmione piersia i robi takie kupy to jest to tzw.biegunka pedrakow i wynika ona ze spozywania przez mame zbyt duzej ilosci owocow, miodu i slodyczy.I nalezaloby to zmniejszyc a zwiekszyc natomiast spozycie tluszczow.W moim przypadku to sie potwierdzilo.Samo przeszlo.Ale jesli to sie nie zgadza w twoim przypadku to lepiej skonsultuj to z lekarzem.Aha ciocia byla z tym u lekarki i ta powiedziala jej ze to z powietrza albo cos zjadla i nie ma czym sie denerwowac.A moj maly robil naprawde spore pajdy.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś