aniakawa18 15.09.07, 11:55 u Naszej coreczki wykryto w ukladzie pokarmowym bakterie klebsiella pneumoniae. Czy spotkaliscie sie z takim problemem? Prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malpka_z Re: klebsiella pneumoniae 15.09.07, 12:31 A ile ma miesiecy? Z tego co wiem ta bakteria jest niebezpieczna tylko u noworodkow. Moj synek mial 6 miesiecy jak mu wyszla w posiewie z kupki. W tym czasie mial problemy zoladkowe - nie chcial nic jesc, duzo wymiotowal. Lekarki 2 zignorowaly te bakteria i powiedzialy zeby sie tym nie martwic. 3 dala antybiotyk (ale dowiedzialam sie potem ze ona na pryszcz na d. tez daje antybiotyk), ale nie podalismy mu. Byl okres wakacyjny i za kazdym razem byl inny lekarz. Jak wrocila nasza to powiedziala ze bardzo dobrze, ze nic nie podalismy. Dziecko dostala lacidofil i samo przeszlo. Najprawdopodobniej byla to infekcja wirusowa (a tej sie nie leczy, sama przechodzi), a nie bakteryjna, a to ze wyszla klebsiella w kupce... za kazdym razem pewnie cos wyjdzie, to jest bakteria plucna, nie wiadomo skad ona sie tam wziela. To bylo miesiac temu, teraz wszystko w porzadku. Mysle jednak, ze powinnas skontaktowac sie z Twoim lekarzem i zrobic to co on powie. Ale na razie spokojnie. Pozdrawiam Malpka Odpowiedz Link Zgłoś
aniakawa18 Redo malpka_z 15.09.07, 12:52 do malpka_z ma skonczone dwa miesiace.bylismy u gastrologa zlecila mam badanie moczu i przepisala idoform baby. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: klebsiella pneumoniae 17.09.07, 22:46 Mój syn miał 11 miesięcy, kiedy zachorował na biegunkę. Ciągnęła się długo, dopiero po dwóch miesiącach lekarka zdecydowała żeby zrobić posiew, Wyrosła właśnie Klebsiella pneumoniae. Został przeleczony bactrimem, w kolejnym posiewie już bakterii nie było. Niestety, zdążyła tak spustoszyć przewód pokarmowy, że przez następne trzy lata dziecko było na ścisłej diecie, bo uczulił się nawet na gluten i ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
agalas1905 Re: klebsiella pneumoniae 18.09.07, 23:11 słuchaj lekarza moje dziecko przez tą bakterię w stanie dość cięzkim (od biegunki)i gorączką 40 stopni trafiło do szpitala, leczone było dwoma antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś