asia_oles 29.10.07, 13:46 moje dziecko jest przeziebione i ma kaszelek, kaszle glownie w nocy i przeszkadza mu to w snie, co zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloiw1985 Re: nocny kaszel!!! 29.10.07, 14:01 Witaj, Tak naprawde udowodniona naukowo ze syropy w niczym nie pomagaja jednak lagodza objawy kaszlu. By dziecko mniej kaszlalo podaj mu Rubital ok 2.5 ml na noc. Jesli jest to suchy kaszel gdzy maluch zasnie powies na lozeczku pieluche zamoczana we wrzatku. Powinno pomoc. Przed snem podaj melise - dziala uspokajajaco i rozkurczowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka789 Re: nocny kaszel!!! 12.11.07, 05:25 nasz pediatra mówi ze nocny kaszel świadczy o infekcji dolnych dróg oddechowych, często o zapaleniu oskrzeli lub płuc Odpowiedz Link Zgłoś
deela rybka wez przestan 12.11.07, 09:00 co ty kobiete zapaleniem pluc straszysz? moj pokaslywal w nocy nnie raz a nigdy nie mial zapalenia pluc mysisz ze ona ulekarza nie byla a ten by nie rozpoznal zapalenia pluc.... w buty sobie wsadz takie diagnozy..... do autorki postu.... prawdopodobnie skoro jest przeziebiony ma opuchniete gardlo ze juz nie swpomne ze katar go zalewa i zwyczajnie odkasluje gluty..... dobrze dzieciakowi nos oczyscic frida zaaplikowac jakies krople do nosa <jakie tam uwazasz byle dla dzieci rzecz jasna> posmarowac pod nosem madcia majerankowa (ulatwia oddychanie) dac na noc syrpou (w sumie to objetnie jakiego..... np taki STODAL albo MALIA dostaniesz bez recepty i na pewno nie zaszkodza) i coz... przetrwac pamietaj ze taki kaszel moze sie utrzymywac nawet 2-3 tyg po przeziebieniu i jesli nie ma innych objawow a jest sam kaszel to tak moze byc, nie trzeba wariowac w przeziebieniach jestem wrecz ekspertem Julek tyle razy je mial, ze do lekarza chodzilam tylko osluchac czy mu sie czasem na pluca/oskrzela nie rzuca, a "menu" lekarstw ustalam razem z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
doizy Re: nocny kaszel!!! 22.11.07, 00:29 nocny kaszel jest takze spowodowany ściekajacym katarem w pozycji leżacej do gardła Odpowiedz Link Zgłoś
natka461 Re: nocny kaszel!!! 21.11.07, 20:00 Jeżeli kaszel jest dłużej niż 3 tyg. trzeba chodzić co parę dni do pediatry przbadać dziecko. Moja córka po 4 tygodniach kaszlu dostała najpierw zapalenia ostrzeli a następnie zapalenia płuc. Też myślałam że kaszel minie lecz wystraszyłam się dopiero wtedy gdy usłyszałam diagnozę . w chwili obecnej już nie kaszle lecz nadal są zmiany w płucach i bierze antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś