Dodaj do ulubionych

JASKINIA SOLNA!!!

03.12.04, 19:23
WITAM,
Właśnie jesteśmy po 5 seansie w grocie w Katowicach.
Mam mieszane uczucia, bo synek , zresztą 4 letni alergik kaszle po grocie
sucho, mokro i wogóle kaszle bardziej niż zwykle, mam pytanie:
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z jaskinią, bardzo zależy mi na opinniach bo
nie mam pojęcia czy chodzić dalej a może dać sobie spokój, bo grota u mojego
synka to kaszel!!!
Dzięjki z odpowiedź
Obserwuj wątek
    • sdomitrz Re: JASKINIA SOLNA!!! 04.12.04, 16:50
      Witam!
      Ja zrezygnowałam z wizyt w jaskini.
      Przyczyną była częsta obecność dzieci bardzo chorych, których mamy tam
      próbowały wyleczyć narażając zdrowie innych dzieci.
      Mały złapał tam tak silny kaszel oskrzelowy, że leczyliśmy go ok. 3 tygodni (a
      reakcją w samej jaskini też był suchy kaszel i wodnisty katarek, )
      • gonik1 Re: JASKINIA SOLNA!!! 05.12.04, 11:18
        Nie wiem jak to wygląda u starszych dzieci, ale mój pediatra pozwolił nam być w
        jaskini solnej kilka minut ( córcia ma 8 miesięcy ). Jego zdaniem sól bardzo
        drażni gardło i nos i stąd kaszel.
        pozdrowienia,
        gonik
    • agnieszka-i-oskar Re: JASKINIA SOLNA!!! 06.12.04, 15:56
      Pytałam moją alergolog - właścicielka jaskini w Poznaniu (nowość) zapraszała
      m.in. ją na kilka seansów darmowych (z wiadomych przyczyn) ale ta jeszcze nie
      była.
      Jednak wyraziła swoje obawy właśnie ze względu na inne kaszlące dzieci, uważa
      że taki maluch to tylko wdych to co inne wykaszlały.
      Może zmieni zdanie po wizycie tam - tego jeszcze nie wiemy ale ja na razie
      dałam sobie spokój. Szczerze mówiąc sama nie wpadłam na to że można się tam
      zarazić, ale w sumie racja że nikt ze zdrowym dzieckiem tam nie pójdzie.
    • basia755 Re: JASKINIA SOLNA!!! 07.12.04, 23:57
      Moje dzieciaki też często chorują. Zdarzało się, że lekarka była u mnie co 2
      tygodnie. Kilkakrotnie sugerowała jodowanie nad morzem. W końcu na poczatek
      wybraliśmy się do groty solnej. Córcia była już pod koniec leczenia
      przeziębienia, właściwie była już zdrowa, miała tylko leki wziąć do końca. Gdy
      tylko przyjechaliśmy do domu kaszel zaczął się od nowa. Jeszcze tej samej nocy
      pojechalismy nad morze. Miałam już po prostu serdecznie dość tych wiecznych
      kaszli, gorączek itd. Bylismy tylko 4 czy 5 dni ale od poczatku października
      ani razu nie zachorowały przy czym córka chodzi do przedszkola. Owszem, jeśli
      jest jakis wirus to łapią ale nie mażadnych przeziębień, angin, zapaleń
      oskrzeli.Kaszel da się wyleczyć syropkami, nie trzeba sięgać od razu po leki
      większego kalibru. Zatem wiosną znów pojadę, ale do groty nie pójdę
      • pasik Re: JASKINIA SOLNA!!! 08.12.04, 09:26
        Chodziłam tam dzieckiem z początkowymi objawami np zapalenia oskrzeli,ale także
        jak był zdrowy.
        W Poznaniu są dwie groty,osobiście wolę Galos na Chwiałkowskiego.
        Nieraz tak bywało że w grocie byliśmy sami, nie musimy chodzić na seanse
        specjalnie dla dzieci.
        Moja koleżanka(astmatyczka- alergiczka) rzeczywiście po wizycie w grocie miała
        kaszel i wodnisty katar..ale potem pieknie zostały oczyszczone górne drogi
        oddechowe. I poza pierwszymi objawami była bardzo zadowolona i zachwycona.

Tam trzeba pójść 3-10 razy co 2-3 dni.
        Mi też pomogło..udało się zatrzymać kaszel( a kaszlę jak prawdziwy gruźliktongue_out)

pasik.brb.pl/album04
        tu sa zdjęcia z pobytu w grocie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka