Dodaj do ulubionych

Do doswiadczonych mam alergikow

06.05.07, 14:10
Coreczka odkad skonczyla 3 tygodnie ma problemy skorne: sucha, luszczaca sie
skora szczegolnie na glowie, czerwone zmiany w zgieciach rak i nog, czasem
czerwone placki na plecach. W wieku 5 miesiecy miala zrobione testy IgE z
krwi. Mleko wyszlo 0.35 kU/1. Czy to oznacza, ze ma alergie na mleko czy nie?
Czy testy robione w tak wczesnym wieku sa miarodajne? Teraz czekam na kolejne
wyniki m.in. na kurz, pylki, plesnie. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • ula233 Re: Do doswiadczonych mam alergikow 06.05.07, 14:13
      jak dla mnie to typowe obiawy dla AZS
      Jeśli dziecko ma alergie problemy skórne przy AZS będą zawsze, lecz z
      dorastaniem coraz słabsze, ale może inne mamy podpowiedza ci coś innego, ja
      uważam ze to AZS, poczytaj na ten temat
      • emml Re: Do doswiadczonych mam alergikow 06.05.07, 14:34
        Są typowe objawy AZS co do wyników laboratoryjnych to tak w młodym wieku są one
        nie do końca wiarygodne, nawet może tak być że wynik może być negatywny a
        uczulenie może być.
        • paola_k2 Re: Do doswiadczonych mam alergikow 06.05.07, 19:12
          Bylismy u alergologa, ktory wlasnie stwierdzil AZS i pani doktor zalecila by
          mala byla na Nutramigenie. Teraz czekamy na kolejne wyniki. Zastanawiam sie
          jednak czy wykluczenie z diety mleka jest wlasciwe i konieczne. Mala chetnie
          pije Nutramigen mimo specyficznego smaku. Dlatego pytam o to mleko poniewaz
          mieszkam w UK i tutaj lekarz w ogole nie zalecil zadnej diety mowiac ze dziecko
          tak czy tak ma szanse ze z tego wyrosnie. Jestem tzw. poczatkujaca mama
          alergika dlatego zdaje sie na wasze doswiadczenie. Z alergolog spotkam sie
          dopiero za jakies 2 lub 3 miesiace i wtedy bede mogla rozwiac wszystkie
          watpliwosci dotyczace tego mleka. Czy kazde dziecko z AZS (mala ma teraz 11
          miesiecy) powinno byc na diecie bezmlecznej? Jesli tak to jak dlugo? Mimo ze
          bacznie mala obserwuje to do tej pory nie wiem co z jedzenia ja uczula. Jesli
          mozecie podac mi jakies ciekawe zrodla to chetnie poczytam.
          • chalsia Re: Do doswiadczonych mam alergikow 06.05.07, 22:54
            najczęściej spotykaną u tak małych dzieci jest własnie alergia na białka mleka
            krowiego. W związku z tym, skoro lekarz JUŻ zalecił Nutramigen, to oczywistym
            jest, że należy natychmiast wszystko, co ma w sobie mleko.
            Nutramigen jest specjalnym preparatem, w którym mleko krowie zostało rozbite do
            peptydów i nie powinno już uczulać (choć są dzieci z tak silną alergią, że nie
            mogą go pić i muszą pić preparaty, gdzie białko mleko jest rozbite do
            aminokwasów - a to już nie uczula).

Tak więc - odstaw całkowicie wszystko co jest z mleka lub ma w swoim składzie
            mleko.
            Chalsia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka