marcin-kaminski 12.01.04, 15:41 Witam wszystkich forumowiczów! Mam pytanie: od kiedy nasze pociechy mogą jeść ogórki kiszone? Pozdrawiam Monika i Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaop Re: OD KIEDY OGÓRKI KISZONE? 13.01.04, 10:26 Corka zaczela jesc majac 15m. Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: OD KIEDY OGÓRKI KISZONE? 13.01.04, 10:33 Moja mała jak skończyła roczek już spróbowała - bardzo je zresztą lubi, wprawdzie nie może jeszcze pogryźć sama, ale wysysa wszystkie soki. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: OD KIEDY OGÓRKI KISZONE? 13.01.04, 11:20 U nas też mniej więcej od pierwszego roczku (chociaż może nawet troszkę wcześniej). Czytałam kiedyś w którymś z miesięczników o dzieciach, że ogórki kiszone można spokojnie dać rocznakowi, bo są zdrowe i pobudzają apetyt, tylko trzeba obrać ze skórki. Ja kroję córeczce na plasterki i daję na kanapeczkę (zawsze najpierw wyjada ogórki - uwielbia je). Aha, i daję raczej ogórki domowej roboty, bo te sklepowe nie budzą mojego zaufania i często są bardzo słone. Odpowiedz Link Zgłoś
mamago1 Re: OD KIEDY OGÓRKI KISZONE? 13.01.04, 15:48 Trochę ponad roczek. Do teraz uwielbia zajadać się ogórkami. Podobno polepszają apetyt, więc niech je. Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: OD KIEDY OGÓRKI KISZONE? 13.01.04, 16:16 Ja zaczęłam podawać mojemu synkowi (do zupki, obranego ze skórki i startego na tarce) jak miał z 8-9 miesięcy. Mały jest niejadkiem i bardziej smakują mu właśnie takie bardziej wyrazistsze w smaku zupki. Taka "ogórkowa" całkiem mu smakuje. Jeśli dziecko nie chce jeść tych "bezsmakowych" zupek to można dodać np. sok z ogórka kiszonego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-kaminski Re: OD KIEDY OGÓRKI KISZONE? 14.01.04, 09:49 DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś