baskecik 20.01.04, 13:09 Jak odżywiacie się podczas karmienia od pierwszych dni narodzin.Czy stosujecie jakieś diety?A co jeść albo czego nie jeść (oprócz produktów wzdymających)gdy maluszek ma kolkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluniaaa Re: dieta karmiących mam 20.01.04, 15:37 Witam1 Połozna powiedziała mi że moge jesc wszytsko to co jadlam w okresie ciąży ale oczywiscie z umiarem. Zabronione natomiast mam kompoty z owocow ktore zostaly zaprawione razem z pestkami,wszelkie wody gazowane,mleko jesli nie lubie to mma sie nie zmuszac a jesli lubie to szklanka jest juz za duzo,wszelkie ostre przyprawy odłozyc na bok,poprosyu najbardziej chodiz o nabial zeby nie przesadzac,jesli zje sie jogurt (max 150g) to juz odpuscic mleko a poza tym jedz po troszke z kazdego ,jesli pewnego dnia dodasz do swojej diety nowe produkty i cos wyjdzie dziidzi to edziesz wiedziala ze tego jedzonka unikac.Ja tak mialam ostatnio z dzemem truskawkowym,zjadlam chyba pol sloika i na drugi dzien Dominikowi wyszly drobne krostki na buzi.Tak wiec wszytsko ale z umiarem Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: dieta karmiących mam 20.01.04, 15:48 zapomnialam dodac ze owoce cytrusowe mam nie jadac bo sa one pryskane jakimis swinstwami zanim trafia do nas do sklepow i to moze meic wplyw na uczulenie naszych pociech Odpowiedz Link Zgłoś
k_wozinska Re: dieta karmiących mam 20.01.04, 15:44 Karmnie moją córeczkę też piersią i nie stosuję żadnej diety.Jem wszystko oprocz kapusty kiszonej i grochu .Dziecko nigdy nie mniało kolek a ma juz 5 miesięcy.Soki tez wszystkie piję w małych ilościach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: dieta karmiących mam 20.01.04, 15:56 Wejdz na forum karmienie piersia. Tam juz bylo duzo takich postow. Ale powiem Ci w skrocie co jadlam, bo latwiej wymienic niz to, czego nie jadlam. 1. Zadnego nabialu, lacznie z maslem, wolowina i cielecina, serami, jogurtami, itd. 2. Zadnej czekolady 3. Zadnej kawy i tylko slaba herbate 1 dziennie 4. Zadnej kapusty, grochu, fasoli 5. Pieczywo tylko zytnie 6. Maslo rosline 7. Dzemy tylko jablkowe i porzeczkowe, soki tylko z porzeczki rozcienczone woda 8. 3 litry wody mineralnej 9. Soki Kubus marchwiowo-jablkowe 10. Gotowane warzywa: marchew, brokuly, buraki 11. Ryz i kasza 12. Zadnych ryb 13. Z owocow tylko jablka (ale dopiero w 3 miesiacu zycia) i banany (jesli dziecka nie sypie po nich) Diete rozszerzylam po 4 miesiacach, ale nadal nie jem wszystkiego. Pozdrawiam i wytrwalosci zycze Kasia i Maja Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: dieta karmiących mam 20.01.04, 16:02 Aha. I nie bylo tak z powodu mojego widzimisie. Tez na poczatku jadlam wszystko, ale Majka po wielu rzeczach dostawala wysypki-uczulenia i reagowala na wszystko co nowe bolem brzucha. Wiec dlatego taka diete polecam przynajmniej na miesiac, a potem mozesz probowac wprowadzac nowe rzeczy, zeby brzuszek maluszka zdazyl sie przyzwyczaic. Nie znam nikogo, kto jadlby "normalnie" na poczatku karmienia, ale jak widac po postach takie mamy istnieja Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9625 Re: dieta karmiących mam 20.01.04, 21:27 Aluniaaa !!! Czym smarowałaś buzię jak pojawiły się krostki? Po ilu dniach zeszły? Mojemu synkowi własnie się pojawiły (przypuszczam że od papryki)nie wiem czym smarować buzię, czy linomag się do tego nadaje? Pozdrawiam.Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: dieta karmiących mam 21.01.04, 21:18 Nie jestem AAlunia, ale może cos podpowiem. Mojej Gabrysi (teraz 2 latka) pediatrra nwypisał maść z wit. a rpbiona w aptece a jak nie miałam czasu iść po receptę to w aptece mi robili taka maść bex recepty tylko troche drożej - wiedzieli o co chodzi od razu. Pozdrawiam Ania PS. A ja właśnie weszłam na dietę totalną (jak przy pierwszym dziecku) bo maly ma potworne kolki. Dieta jest jak opisana powyżej tylko na razie bez dzemów a le z kompotem jabłkowym. Odpowiedz Link Zgłoś