Dodaj do ulubionych

kasza manna

29.03.04, 13:20
czy można podać 6-cio miesięcznemu bobasowi zwykła kasze manną? i jak ją
przyżądzić?
mała nie chce jeść kaszek i kleików.
Obserwuj wątek
    • halina_mama_leny Re: kasza manna 29.03.04, 13:50
      W zasadzie nie - kasza manna zawiera gluten, a gluten wedługh polskich norm
      powinno sie wprowadzac dopiero ok. 10 miesiąca. Ostatecznie bez kaszek dziecko
      tez przeżyje, kaszki to jednak głównie "zapychacz", a w jakichś zupkach czy
      deserkach tez jest nieco produktów zbożowych.
      • hanka_79 Re: kasza manna 29.03.04, 22:49
        Zgadzam się z poprzedniczką, nie wiem dlaczego mamy rozpaczają, gdy dzieci nie
        chcą jeść kleików, kasz itp. Kasza manna jest bardzo tucząca, a niewiele
        odżywcza. Moja córka lubiła ją zjeść raz na 2 tygodnie, niestety nie pamiętam
        ile mcy wtedy miała, ale mniej niż 10. Gotowałam ją wtedy na wodzie razem z
        jabłkiem lub marchewką(oczywiście gotowaną dłużej niż sama kasza). Pozdrawiam.
        • mmarcel Re: kasza manna 08.04.04, 14:00
          Hej!
          A mój synek wcina kaszę manną od 7m-ca życia!!(teraz ma 13m-cy).Gotuję ją na
          mleku krowim w proszku i dodaję sok lub komfiturę własnej roboty.Jest
          duży ,silny i zdrowy(ale wcale nie gruby czy otyły!) Nie chciał jeść kaszek i
          kleików,które są bardzo słodkie-mi osobiście też nie smakują...Każdy nowy
          produkt należy tylko wprowadzać powoli w małych ilościach żeby zobaczyć jak
          maluch zareaguje.Mój synek poleca kaszę manną na mleku!
          OLA mama MARCELKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka