m.nataszy 29.03.04, 13:20 czy można podać 6-cio miesięcznemu bobasowi zwykła kasze manną? i jak ją przyżądzić? mała nie chce jeść kaszek i kleików. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina_mama_leny Re: kasza manna 29.03.04, 13:50 W zasadzie nie - kasza manna zawiera gluten, a gluten wedługh polskich norm powinno sie wprowadzac dopiero ok. 10 miesiąca. Ostatecznie bez kaszek dziecko tez przeżyje, kaszki to jednak głównie "zapychacz", a w jakichś zupkach czy deserkach tez jest nieco produktów zbożowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_79 Re: kasza manna 29.03.04, 22:49 Zgadzam się z poprzedniczką, nie wiem dlaczego mamy rozpaczają, gdy dzieci nie chcą jeść kleików, kasz itp. Kasza manna jest bardzo tucząca, a niewiele odżywcza. Moja córka lubiła ją zjeść raz na 2 tygodnie, niestety nie pamiętam ile mcy wtedy miała, ale mniej niż 10. Gotowałam ją wtedy na wodzie razem z jabłkiem lub marchewką(oczywiście gotowaną dłużej niż sama kasza). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarcel Re: kasza manna 08.04.04, 14:00 Hej! A mój synek wcina kaszę manną od 7m-ca życia!!(teraz ma 13m-cy).Gotuję ją na mleku krowim w proszku i dodaję sok lub komfiturę własnej roboty.Jest duży ,silny i zdrowy(ale wcale nie gruby czy otyły!) Nie chciał jeść kaszek i kleików,które są bardzo słodkie-mi osobiście też nie smakują...Każdy nowy produkt należy tylko wprowadzać powoli w małych ilościach żeby zobaczyć jak maluch zareaguje.Mój synek poleca kaszę manną na mleku! OLA mama MARCELKA Odpowiedz Link Zgłoś