Dodaj do ulubionych

Pierwsze posiłki...

05.09.14, 15:12
Dzień do ry.
Mam pytanie do Mam, czy Wasze dzieci też krzywiły się przy pierwszych podawanych posiłkach. Zaczynam wprowadzać stałe produkty i syn bardzo się krzywi jedząc marchewkę, jabłko czy brokuła (sama gotuję).
Czy to pierwsze smaki tak powodują? Czy wszyskie dzieci tak robią?
Obserwuj wątek
    • biankao Re: Pierwsze posiłki... 05.09.14, 15:44
      Moj syn 10 miesiecy, do tej pory robi kwasna mine przy pierwszym kesie podczas kazdego posilku, niezaleznie co je ma mine jakby jadl cytrynewink
    • mmajcka Re: Pierwsze posiłki... 06.09.14, 04:43
      Normalne!!!
    • julka.82 Re: Pierwsze posiłki... 06.09.14, 07:06
      U nas tak samo. Po tygodniu sama zaczela otwierac szeroko buzie domagając sie jedzenia. Chociaz nadal sie krzywi przy pierwszym kesie nowości.
    • kosmitka590 Re: Pierwsze posiłki... 06.09.14, 22:09
      U mnie byl juz ziemniak, marchewka i slodki ziemniak. Nic nie smakowalo. Jutro probuje dac jabluszko i zobaczymy.
    • grajfrutt Re: Pierwsze posiłki... 09.09.14, 10:07
      Krzywi się i je czy krzywi się i odmawia jedzenia? Moja córa miny robi komiczne ale wcina.
      • wiemaleniewiem Re: Pierwsze posiłki... 09.09.14, 14:45
        Krzywi się i je aż do momentu gdy zaciśmie usta albo zacznie pluć jedzeniem, czyli po 3-4 łyżeczkach.
        Dziś zmieniłam łyżeczkę z metalowej na silikon i mam nadzieję, że to troszkę go zachęci.
        • grajfrutt Re: Pierwsze posiłki... 09.09.14, 22:36
          Moja córka na początku więcej nie zjadała, dietę rozszerzam od miesiąca, teraz jej porcja wynosi w przybliżeniu 3-4 stołowe łyżki. Woli też bardziej płynną konsystencję, ja gotuję warzywa na parze i potem miksuję/rozgniatam. Syn lubił takie zwarte, córce muszę dolewać wody, inaczej pluje, woli takie "zupki".
          • magma0806 Re: Pierwsze posiłki... 10.09.14, 00:00
            my dzisiaj zaczęliśmy od marchewki, synek zjadł ze dwie łyżeczki (chociaż może "zjadł to za dużo powiedziane wink ), a później już zaczął się krzywić smile kolejne podejście jutro...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka