manuskrypt1
18.05.15, 17:25
Moje dziecko skończyło 18 miesięcy w tym miesiącu i waży 9 kilo. Jest zdrowa (przynajmniej tak mi się wydaje), aktywna i zachowuje się całkiem normalnie. Sen z powiek spędza mi ilość jedzenia. Co mogę zrobić, żeby jadła więcej? Je śniadania, obiady, ale poza tym to chyba nic. Mięsa nie bardzo chce, chyba że mielone, ale i tak nie je tego dużo. Mleko pije, ale najwyżej 90 ml. Na noc daję jej mleko z kaszką, a i tak budzi się w nocy na mleko. I czy jej dam wieczorem kaszkę, czy nie, to i tak około północy budzi się na mleko. Wstaje mniej więcej o szóstej. Bardzo mało pije. Czegokolwiek, czy wody, czy soczki, czy inne napoje, nie chce pić. Przez cały dzień wmuszę w nią ok 100 ml, albo mniej. Owoców żadnych nie chce. Dlatego daję jej ze słoiczka, ale też zdarza się niekiedy, ze nie zje. Co mogę zrobić? czasem wydaje mi się, że na noc gdyby zjadła więcej tego mleka z kaszką, to może w nocy by się nie budziła, ale co zrobić, żeby wypiła więcej? Wypije maksymalnie 120 ml po wielkich trudach. Cóż robić?